Összerakjátok a pénzeteket, vagy külön számláról fizetitek a dolgokat? Fix, hogy ki mit fizet, vagy változó?
A házasság minden értelemben közösség,így az anyagiakban is. A nagyobb kiadásokat pedig mindig közösen beszéljük meg.
Csak azok kezelik külön a pénzt,akik nem bíznak a másikban.
Közös a számlánk, közösen fizetünk mindent, közösen vesszük meg a babánk dolgait.
Már csak azért is egy számlánk van, mert így nem kell kétszer fizetnünk a bankoknak a számlavezetési, meg egyéb ilyen-olyan díjakat.
Mi mindent közösen számolunk:
Bevétel-kiadás-kaja-ruha
Nem rakjuk össze,de mégis.
Nálunk úgy van,hogy a párom fizeti a rezsit és a kocsi hitelét+ a kajára ad 40e-t.
Nekem fele annyi a fizetésem,én állom a ház hitelét(65e) és a gyerek cuccait+ a kaját ha nem elég amit ad.
Mindkettőnknek van saját bankszámlája amire a fizetése érkezik,de van 1 közös gyűjtő számlánk amire azok a pénzek mennek,amit esetleg + össze tudunk szedni a fizetésünkön kívül.Pl.ha ő fusizik ,v. én visszakapom az adójóváírást,v. ajándéknak kapunk stb.
Nekünk így jó,mert van mindenkinek saját pénze is és egyikünk sem szól bele,ha a másik vesz magának valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!