Akiknek külön bankszámlájuk van, és van gyerkőc hogy fizetitek az ő dolgait?
Nekünk nincs közös számlánk.
De nem is okozott eddig gondot, 1.5 éves már a lányunk.
Ha kell neki valami , akkor megvesszük, tőle egyikünk sem sajnál semmit, szóval még sosem merült fel olyan, hogy probléma abból, ki vegyen neki valamit meg.
Főleg ott jó, ahol közel azért azonos a bevétel. A férjem 320-340 ezer körül keres, nekem 230 ezer a bevételem hogy itthon vagyok, majd ha dolgozok újra több lesz, de nincs nagy eltérés. De ahol nagyon nagy az eltérés a bevételben, ott okozhat jobban problémát, bár ha a gyerekről van szó szerintem nem, hiszen normális esetben egyik fél se sajnál tőle semmit.
Nem is az elején érdekes ez, kb. ovis koráig nem kerül olyan sokba egy gyerek, hogy lényeges legyen, ki mennyit költött rá adott esetben.
Aztán az ovis időszakban lesz egy kisebb ugrás a kiadásokban, főleg, ha a betegeskedések miatt táppénzre kell menni, az azért elég nagy bevételkiesés egy kéthetes bárányhimlő mondjuk. A GYÁP 50 %-a a fizunak.
A suli, az lesz igazán érdekes. Ott van bőven kiadás, főleg akkor, ha ne'adj isten fejlesztésekre kell hordani, egy magán fejlesztő óra 5000 ft-nál kezdődik egy vidéki megyeszékhelyen. Legyen az logopédia, alapozó torna, egyebek.
Úgy vélem, praktikus egy közös számla, amire mindkét szülő havi azonos összeget rak, mert nem minden hónapban ugyanannyi a kiadás.
Nálunk nincs közös számla, plusz nem is keresünk azonos nagyságrendet - illetve nem olyan ütemben. A férjem havi szinten kap pénzt, nekem a bevételeim időszakosak. Így a legtöbb minden a férjem számlájáról megy, de ha én megyek vásárolni, akkor én fizetek, illetve a nagyobb dolgokat (pl ősszel a térkövezést - ami 2 M volt - az én számlámról fizettük, mert akkor jött be egy nagyobb projekt)
Olyan szinten megbízunk egymásban és a kapcsolatunkban, hogy ebből sosem volt gond. Nem is szeretnék olyan kapcsolatban élni, ahol azt kell nézni, hogy ki mire mikor mennyit költ. De persze, ezek mi vagyunk. Más csinálhatja másképp is. Nem gondolom, hogy ez a követendő. De a kérdés sem ez volt, hanem hogy ki hogy csinálja. Mi így :)
Nálunk sincs közös kassza, még csed alatt ugyanannyi volt a jövedelmem, mint a páromé, most azért jóval kevesebb (13 hónapos).
A ruháit, játékait, programjait én szoktam állni, nagyobb kiadás pl gyerekülés az ilyen random nálunk pl múlt héten én álltam az ikeát, akkor most az ülést Te.
Nálunk még sose volt vita ezekről.
"Egy házasságban, együttélésben NINCS külön kassza."
Ezzel egy pici apró probléma van, hogy a külön bankszámla NEM egyenlő a külön kasszával. ;) Hopp.
15 éve vagyunk közös kasszán külön bankszámlával.
Amióta a közös számla nem lehetséges egyik banknál sem, csak alárendelt társ adható meg, ami akkor szivacs, ha a tulajdonos meghal és az egész számlát zárolják a hagyatékiig, hiába jön arra a "társ" keresete is... elég nagy marhaság (csak) "közöset" fenntartani. (egy pü-es)
Nálunk sincs közös számla!
Párom fizeti a számlákat (biztosítás,villany,gáz,víz) , én minden mást (kaja,ovi-suli,ruhazkodás stb stb).
Ha hirtelen kiadás van,akkor megbeszélés tárgya ki fizet!
Sosem okozott gondot hogy külön kasszán vagyunk.
Amikor a várandós voltam ugye sokmindent be kellett szerezni,és mivel én tudom mi az ami jó és kell ő ebbe nem szólt bele. Csak mondtam hogy ennyimegannyi lesz ez meg az. Volt amikor kértem tőle pénzt mert nagyobb összegű csomag érkezett (babakocsi,bútorok)!
Mi vígan elvagyunk így,nincs belátásunk egymás pénztárcájába.
A bnőm meg panaszkodott hogy ő ugye beteszi a kasszába a fizuját,és a párja meg naponta kitesz neki xy összeget attól függően van e számla,kell e főzni bevásárolni stb. Ez sztem abszurd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!