Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mikor éreztétek úgy, hogy...

Ti mikor éreztétek úgy, hogy "MOST" gyereket szeretnék?

Figyelt kérdés

Fiatalabb koromban úgy voltam vele, hogy fel szeretném építeni a karrieremet, biztos alapokat teremteni és a biológiai órám majd úgyis szól, hogy szeretnék gyerek(ek)et.

Idegesítettek, még a nevetésük is zavart. Ehhez még hozzájárult a 16 évvel fiatalabb tesóm is, akit szinte én neveltem fel, amíg otthon laktam, mert anyámnak abszolút semmi türelme nincs a gyerekneveléshez.

Úgy voltam vele, hogy valami átkapcsol/szép lassan kialakul és én is elkezdek rá vágyni később. Több éves fix párkapcsolatom van, a lakás-munka is biztos alapokon áll immáron, de az ösztönök nem jeleznek. Számos barátomnak/kolléganőmnek lett már gyereke, így mostanában is rengeteg gyerek fordul meg a kezeim között, a legjobb barátnőm gyerekére még szoktam is vigyázni néha. Leülök, játszok velük, tisztába teszem, válaszolok az örökös "miért" kérdésre a nagyobbaktól, de az egész olyan közönyös... Megteszem, mert ez a kötelességem és nem akarom, hogy unatkozzon vagy a használt pelusba üljön a gyerek, de ennyi.

A gyerek többségét még most se bírom elviselni, kb 6 óra után kezd elegem lenni a gyerekfelügyelésből is. Utána feszült és ingerült leszek a közelségüktől.

Szóval a kérdés: ti éreztétek egyáltalán azt, hogy ti SZERETNÉTEK gyereket vállalni? Vagy csak ketyegett a biológiai óra/társadalmi nyomásra bevállaltátok és megszerettétek utólag?

2020. jan. 27. 13:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy jó a kapcsolat, amiben vagy?:) Ne szemétkedésnek szánom, lehet, hogy te tényleg egyszerűen ilyen típus vagy és sosem akarsz majd gyereket, vagy majd később üt be a dolog.

Én mindig is úgy voltam, mint te. Ha fiatalabb koromban elképzeltem a későbbi életem, akkor abban benne volt a gyerek is. Ennek ellenére hiába voltak mindig komoly és jónak gondolt kapcsolataim (3 év, 8 év, 2,5 év...), sosem jött el a pillanat, mikor azt mondtam volna, hogy "na most". Mindig úgy voltam vele, hogy "majd".

A mostani párommal 4 hónapja vagyok. Mikor elmentünk egy ismerős házaspárhoz, akiknek van egy tizenpár hónapos gyereke és láttam, hogy viselkedik vele, akkor ütött be a gondolat, hogy "igen, neki szeretnék szülni". (Nyilván nem csak neki, hanem magunknak, kettőnknek, de értsd jól:) Persze nyilván nem vagyok hülye, meg ő sem az, nem ugrunk bele a dologba így, kellenek a fokozatok, de most már sokkal valóságosabbnak látom azt, hogy tényleg pár éven belül gyereket vállaljak, mint eddig.

2020. jan. 27. 16:38
 12/16 anonim ***** válasza:

Soha nem éreztem igazán, nem tudtam, akarok-e vagy nem, a nőgyógyászom is azt mondta, hogy ha lesz is, akkor minimum fél éves hormonkezelést kell kapnom és úgy sem biztos, hogy sikerül.

Aztán egyszer nem védekeztünk, nem gondoltuk, hogy baj lesz, és egyből terhes lettem. A barátom nagyon örült neki, én megijedtem, de úgy voltam vele, hogy ha jönni akar jöjjön, amúgy se tudtam volna elvetetni. Sokszor felmerül bennem, hogy jó ötlet volt-e, jó anya leszek-e, szeretni fogom stb. Veszélyeztetett terhes vagyok, az elejétől kezdve voltak bajok, nagyon aggódtam/aggódom érte mindig. Lassan megveszünk neki mindent, egy csomó cuki ruhát beszereztem már, vissza kell fogmom magam, ha meglátok valamit a boltban. Mindneki mondja, hogy ne vegyünk sok ruhát, mert gyorsan nőnek, meg kaptunk is sokat, de nem bírom megállni, hogy ne vegyek valamit. Nemsokára érkezik. Várom/várjuk, én mondjuk borzasztóan félek a szüléstől. 28 évesek leszünk idén a barátommal.

2020. jan. 27. 18:08
 13/16 anonim ***** válasza:
55%
Az esküvőnk napján belenéztem a férjem szemébe és tudtuk, hogy jöhet a baba. Aztán amikor megszületett az első, az nekünk valami hihetetlen rózsaszín időszak volt, 5 hónapos korában fogant meg tervezetten, igazán akarva a második. És ugyanezt folytattuk tovább. Mindig 4-et akartunk, itt van a 4, és nagyon gondolkozunk az ötödiken, mert imádjuk őket. 😊
2020. jan. 27. 19:31
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én imádom a gyerekeket, sokat vigyáztam is rájuk. Nem véletlen lettem óvónő. 17 évesen megismerkedtem 1 férfival, aki idősebb volt nálam, és már volt háza, stabil élete. Egymásba szerettünk, és hamar vállaltunk gyereket. 19 voltam. 21 évesen szültem a másodikat, majd tavaly 28 évesen a 3.at

3 fiam van. Nem bántunk meg semmit. :)

2020. jan. 27. 22:19
 15/16 anonim ***** válasza:
78%

Fiatalon célkitűzésem: 28 évesen szerettem volna szülni és 30 évesen házasság . 2 éves kapcsolatban 28 évesen gondolkodtunk gyerekben és szerettük volna is, 30 évesen házasság és a gyerek 32 évesen jött össze 4 év próbálkozás után.

Más gyereke mindig is hidegen hagyott. Soha nem érdekeltek, nem is szerettem őket. Férfit is mindig úgy kerestem hogy ne legyen gyereke, mert az kizáró ok nálam. Ez a mai napig így van!

Viszont a saját gyerekem a mindenem.

2020. jan. 28. 00:22
 16/16 anonim ***** válasza:
Én arra hiába vártam volna. De igent mondtam a lánykérésre,férjhez is mentem gyerek nélkül semmi értelme nem lenne. Azt tudtam h 30eves korom előtt szeretnék. Előtte senki babája nem érdekelt,nem foglalkoztatott a téma. Mióta megvan a kislányom azóta tudom h ez az élet értelme,annyira imádom,hogy elmondani nem lehet. Szégyellem magam,hogy korábban hidegen hagyott a dolog. Az a baj h nehéz,szörnyű szenvedésnek van beállítva az egész pedig nem az.
2020. febr. 14. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!