Mit tegyek ezzel az anyukával?
Személyesen nem ismerem , facebookon kért segítséget karácsony előtt hogy esetleg ruhát játékot tudjon a fa alá tenni. Akkor írtam neki hogyha megmondja merre lakik személyesen vinne a férjem néhány játékot, ruhákat amit kinőtt a kislányom esetleg egy kis süteményt de sajnos ez nem jött össze annyira távol lakik és férjemnek nem esik útjába. Ma rám írt hogy segítségre lenne szüksége.
Kb 18napra való élelemre (15-20kg krumpli, olaj, kenyér felvágott,tojás stb)napi 1000fttal számolva plusz sampon mosószer és 5000 ft villanyra.
Kb 25ezer forintot számolt. Ez persze nekem is rengeteg. Jelenleg már én is gyesen vagyok csak a férjem dolgozik.
Ami nekünk már nem kell de használható jó darabok azt oda adom bárkinek ingyen de pénz, főleg ennyi. Azért az kicsit húzós és mivel ismerni nem ismerem lehet nem is arra kell. Nem tudom mi tévő legyek sajnálom de azt hiszem nemet kell mondjak.
Mondtam megbeszélem a családommal de nem fogom párom sem egyezne ebbe bele. Jól döntök?
Semmit ne tegyél vele. Én ignorálnám, ha még egyszer írna, tiltanám. Esetleg az adott csoportban, ahol összefutottunk, jelezném ezt a problémát az adminnak.
Írtam itt még egy csomó mindent (pl a 20 kiló krumpliról 18 napra?), de nem akarom elemezgetni, mert elég nyilvánvaló, hogy csak lehúzás a dolog.
Szóval Maradj távol tőle.
Nem egy tízes is elég. Megadjam a számlaszámom?
Amúgy te ilyen buta vagy?
Hűűha, van pofa. Ha szükségem van valamire, azért nem így csinálnám.
Személyes elvitelnek vagyok a híve egyébként én is. Legutóbb hatalmasat csalódtam, karácsony előtt jól bevásároltam, sajnáltam, mert már a lányát nem tudta elvileg ellátni a kaja nélküliség miatt, el is vitték tőle átmenetileg. Szóval vittem az élelmiszert, hogy karácsonyra a lányát ha hazaviszik, el tudja látni. Erre mi fogad??? Vagy 15 macska!!! 4 kutya!! Bassszus.Állatbarát vagyok, de ha a gyerekemet nem tudom etetni, hát nem fogok ennyi jószágot ellátni, hét mi ez már???? Azok az állatok többet esznek mint én három nap alatt :( Nem is csoda, ha senki nem segített nki, ha ennyire hülye. Nagyon érzékeny vagyok szociálisan, igyekszek rengeteget segíteni, de egyszeűen azt látom, hogy sokan olyan buták, saját hülyeségük, szegénységük okozója. Megjegyzem különb telefonja volt, mint nekem. És olyan sok ilyet látok. Tehát mindenképp a személyes találkozó híve vagyok. Gyerekeknek viszont "kutya kötelességünk" segíteni, ha módunkban áll, ők nem tehetnek a szülők f@&zságairól. Ők neéhezzenek, ne fázzanak! Egyik sem érdemli.
Látod, jobb, hogy nem esett útba a férjednek, mert ennek a nőnek kár is lett volna segíteni.
Óriási különbség van aközött, hogy odaadsz neki valamit ingyen, amit ti már nem használtok, vagy egy az egyben pénzt (vagy neked is pénzbe kerülő dolgot) kér.
Tiltsd le a kéregetőt és ne törődj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!