Miért folyik mostanában a csapból is az, hogy gyereket vállalni hatalmas szívás?
Amúgy sokszor az. De az emberek szeretnek sírni-ríni, főleg a magyarok.
Személy szerint tényleg bazinehéz, de soha egyetlen percét nem cserélném el a szingliségre. Végigcsinálnám ezerszer, pedig sokszor az idegeimen táncolnak.
Nehezebb, mint régen. Nincs annyi segítség, mint amikor együtt élt több generáció. A nagyszülők dolgoznak még.
Több lett az elvárás. Vidd baba-mama klubokba, járjatok ilyen-olyan fejlesztésre...
Több az aki egyedül neveli.
De közben jobb is lett, mert mostmár egyre több apuka kiveszi a részét a gyereknevelésből. Szabadabbon nevelheted, eldöntheted hogy szeretnéd táplálni, pelenkázni...
Személy szerint néha én is besokallok, főleg amikor egyhuzamban éjszakázunk a gyerekkel, de többnyire szeretek anya lenni és a gyerekekkel felfedezni a világot.
Végre!! Nem csak rózsaszín felhő a gyerekvallalas. Igenis el kell mondani a negatív oldalát is. Ha ezek miatt eltantorodsz a gyerektol akkor nem vagy érett ra. Orulj neki hogy nem akkor jossz ra, amikor késő. Meg kesobb akarhatsz teljes szívből... Na akkor lesz erdemes vallalni.
Egyébként nem divat. Hacsak nem divatnak nevezzük az őszinteséget.
Én sem értem. Amikor terhes lettem, az összes rokon, ismerős, kolleganő osztotta, hogy mekkora szívás lesz, mennyire nyúzottak és kimerültek leszünk, utálni fogjuk, el fogunk válni, soha többet nem alszunk, nem fogunk szexelni, egy év után könyörögni fogok, hogy visszamehessek dolgozni, és így tovább. Ennek megfelelően fel is voltam készülve a legrosszabbra, aztán megszületett a gyerekünk, aztán a második is, és én csak vártam és vártam és vártam hogy jöjjön a világvége és öngyilkos akarjak lenni.
De nem jött, élvezem, élvezzük, az egyik legjobb dolog a világon szülőnek lenni. Nemsokára jön a harmadik. :)
Hát mert talán van benne igazság? A gyerekvállalás egyáltalán nem csak csupa öröm és boldogság, rengeteg idegességgel, stresszel, aggodalommal és nehézséggel jár. Nagyon helyes, hogy vannak akik ezt is elmondják, mikor a gyerekvállalás jön szóba, ugyanis a kép így teljes, semmi értelme azt hazudni, hogy gyerekekkel az élet színtiszta öröm és semmi nehézség nincs benne, mert ez nem igaz.
Egyébként, ha az ember családra vágyik, azt megvalósíthatja gyerek nélkül is! Ezt csak mellékesen jegyzem meg, ugyanis ahhoz hogy valakiből család legyen, nem feltétel a gyerek, férj és feleség is épp ugyanannyira család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!