Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért folyik mostanában a...

Miért folyik mostanában a csapból is az, hogy gyereket vállalni hatalmas szívás?

Figyelt kérdés
Lehet erre vagyok kiéleződve, nem tudom, de komolyan mondom ma már többször hallom, hogy a gyereknevelés az élet legszörnyűbb, legnehezebb dolga, mint azt, hogy az élet csodája. Ezt hallom a barátnőimtől, a rokonaimtól, ezt látom facebookon, youtubeon, instán, sokszor itt is. Néhány éve azért nem volt ennyire rossznak beállítva az egész, vagy csak engem nem érdekelt a dolog. Ez a rengeteg panaszáradat teljesen elveszi a kedvem a gyermekvállalástól. Persze mesélnek az ismerősök sok jó dolgot is, de a rengeteg rossz mellett eltörpülnek ezek a boldog pillanatok. Rosszul látom vagy más is észrevette, hogy manapság ez divat lett? Tudom, hogy nem egyszerű feladat, de tényleg ennyire rémes lenne?
2020. jan. 18. 20:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
10%
Én még ezt sosem hallottam.Jó nagy kretén rokonaid,barátnőid lehetnek!
2020. jan. 18. 20:37
 12/24 anonim ***** válasza:
94%
Ez a mi nemzedekunk mar nem olyan áldozatkész, mint szüleink. Sok minden olyat kaptunk, amit szuleink nem kaphattak. A gyereknevelés az 50es evekben pl sokkal másabb volt. Olelgetes, szeretet kimutatása távol allt a szülőktől. A gyerek nem az első volt. Ehhez meg hozzajott h anyukák meg csak akkor kezdtek el dolgozni, sok meg csak házi asszony volt. Ebbol következik, nem volt sok veszodes a gyerekkel, nem foglalkoztattak annyira oket. Ellentétben a 70-90-es gyerekekkel, amikor is nagyot fordult a gyerekneveles elképzelése. A gyerek vált a kozeppontta egyre jobban. A nők kiteljesítése is egyre fontosabb a vált, ami mára teljesen kicsúcsosodott. Viszont a mi generacionk mar a középpontban nevelkedett fel, hozzászokott, h ő erte hoznak áldozatot. Így már mi nem olyan könnyen aldozunk. Es persze hozzájön, h ma már elvaras h foglalkoztasd is a gyereket 68 kulonoraval es 3 nyelven tanitsd a kis pelenkast mert lemarad. Igy 8 ora meló, 6 ora alvás, a többi meg háztartás, gyerek, legyél eros, gyengéd, szexi....nézz ki jól. Akartuk az egyenlőséget, de olyan jol sikerult, hogy atestunk a lo tuloldalara. Nem azért mondom, de szerintem minden teren ma nehezebb nonek lenni, mint valaha, sőt, nehezebb, mint férfinak lenni.
2020. jan. 18. 21:25
 13/24 anonim ***** válasza:
77%
Csak őszinték vagyunk
2020. jan. 18. 21:53
 14/24 anonim ***** válasza:
41%

Amúgy sokszor az. De az emberek szeretnek sírni-ríni, főleg a magyarok.

Személy szerint tényleg bazinehéz, de soha egyetlen percét nem cserélném el a szingliségre. Végigcsinálnám ezerszer, pedig sokszor az idegeimen táncolnak.

2020. jan. 18. 22:14
 15/24 anonim ***** válasza:
80%

Nehezebb, mint régen. Nincs annyi segítség, mint amikor együtt élt több generáció. A nagyszülők dolgoznak még.

Több lett az elvárás. Vidd baba-mama klubokba, járjatok ilyen-olyan fejlesztésre...

Több az aki egyedül neveli.

De közben jobb is lett, mert mostmár egyre több apuka kiveszi a részét a gyereknevelésből. Szabadabbon nevelheted, eldöntheted hogy szeretnéd táplálni, pelenkázni...

Személy szerint néha én is besokallok, főleg amikor egyhuzamban éjszakázunk a gyerekkel, de többnyire szeretek anya lenni és a gyerekekkel felfedezni a világot.

2020. jan. 18. 22:48
 16/24 anonim ***** válasza:
96%

Végre!! Nem csak rózsaszín felhő a gyerekvallalas. Igenis el kell mondani a negatív oldalát is. Ha ezek miatt eltantorodsz a gyerektol akkor nem vagy érett ra. Orulj neki hogy nem akkor jossz ra, amikor késő. Meg kesobb akarhatsz teljes szívből... Na akkor lesz erdemes vallalni.

Egyébként nem divat. Hacsak nem divatnak nevezzük az őszinteséget.

2020. jan. 19. 08:39
 17/24 anonim ***** válasza:
60%

Én sem értem. Amikor terhes lettem, az összes rokon, ismerős, kolleganő osztotta, hogy mekkora szívás lesz, mennyire nyúzottak és kimerültek leszünk, utálni fogjuk, el fogunk válni, soha többet nem alszunk, nem fogunk szexelni, egy év után könyörögni fogok, hogy visszamehessek dolgozni, és így tovább. Ennek megfelelően fel is voltam készülve a legrosszabbra, aztán megszületett a gyerekünk, aztán a második is, és én csak vártam és vártam és vártam hogy jöjjön a világvége és öngyilkos akarjak lenni.

De nem jött, élvezem, élvezzük, az egyik legjobb dolog a világon szülőnek lenni. Nemsokára jön a harmadik. :)

2020. jan. 19. 08:48
 18/24 anonim ***** válasza:
71%
Nem mondta senki h világvege.. Stb.. De aki szerint csak szép es jó es semmi de semmi hatranya az hazudik😂
2020. jan. 19. 09:34
 19/24 anonim ***** válasza:
69%
Vannak persze rosszabb napok, de én nem élem meg hátránynak a sokak által hangoztatott negatívumokat. Családot szerettünk volna, ez ezzel jár.
2020. jan. 19. 10:19
 20/24 anonim ***** válasza:
64%

Hát mert talán van benne igazság? A gyerekvállalás egyáltalán nem csak csupa öröm és boldogság, rengeteg idegességgel, stresszel, aggodalommal és nehézséggel jár. Nagyon helyes, hogy vannak akik ezt is elmondják, mikor a gyerekvállalás jön szóba, ugyanis a kép így teljes, semmi értelme azt hazudni, hogy gyerekekkel az élet színtiszta öröm és semmi nehézség nincs benne, mert ez nem igaz.

Egyébként, ha az ember családra vágyik, azt megvalósíthatja gyerek nélkül is! Ezt csak mellékesen jegyzem meg, ugyanis ahhoz hogy valakiből család legyen, nem feltétel a gyerek, férj és feleség is épp ugyanannyira család.

2020. jan. 19. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!