Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a tragédiá...

Mit gondoltok erről a tragédiáról? Sajnos nekem is van ilyen ismerősöm és nagyon szomorúnak tartom.

Figyelt kérdés

[link]

A mi ismerősünk a 4 éves és 1,5 éves lányait hagyja sokszor a 14 éves nagylányra, aki elég szétszort, és nyilván nem az ő dolga lenne teljesen ellátni a testvéreit, mégha nem is minden napos dolog. Semmi közöm ahhoz, hogy élnek és nincs jogom beleszólni vagy ítélkezni, de ez a szörnyű tragédia eszembe jutatta mennyire borzalmas lenne, ha azokkal ez ártatlan kislányokkal is történne bármi.

2020. jan. 16. 19:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
25%
Mennyi szívtelen ember... szándékosan vagytok konkrétan gonoszok, vagy fel sem fogjátok, amit írtatok? Egy anya elvesztette 4 gyermekét. Szinte semmit nem tudni, hogy miért volt távol. Azért, mert oda van biggyesztve 2 mondat, amit a szomszédok mondtak, még egyáltalán nem biztos, hogy egy sz*r anyáról van szó, aki felelőtlen volt. Elég baj szerintem neki, hogy elvesztette egyből 4 gyerekét.... 14 éves pedig már nem annyira kicsi, hogy egy pár órára ne lehessen a saját testvéreit rábízni, akikkel együtt él, akiknek ismeri a szokásait, akikkel már gyakorlata van. Én 8 éves koromtól kezdve jártam egyedül másik településre iskolába, mentem egyedül orvoshoz (nem csak háziorvoshoz, idegen helyre is), egyedül lehetett hagyni 9 évesen anélkül, hogy magamra gyújtottam volna a házat, ha lett volna kisebb testvérem, gond nélkül rám bízták volna. Lehet, hogy nem így kéne, de nem ismerjük a körülményeket, ami miatt az anyuka ezt a megoldást választotta. Hihetetlen, hogy milyen emberek vannak... hasonlóan együtt érző közönséget kívánok nektek, ha valami tragédia történik a családotokban!
2020. jan. 16. 22:09
 12/18 anonim ***** válasza:
91%

11-es, nehogy azt mondd már, hogy normális dolog egy 14 èvesre ráhagyni egy 3 hónapos csecsemőt, egy 3 ès 6 èves mellett. Más otthon hagyni 1-2 órára egy önellátó 14 ès mondjuk 11 èvest. De ezek a gyermekek állandó figyelmet igènyelnek.

Az anyuka (ès apuka? Róla egy szó sincs?) valószínűleg megnyomorította az èletben maradt gyermeket ès önmagát is. Ezt feldolgozni szerintem nem lehet. Egyèrtelmű a felelőssège, de ennèl nagyobb büntetèst nem lehet kiszabni, èrtelme sincs. Sajnálom a gyerekeket.

2020. jan. 16. 23:00
 13/18 anonim ***** válasza:
80%

11: neked van gyereked? Ott hagynál egy 3 hónapost egy 14 évessel? Az ok lényegtelen, nem számít, hogy miért nem volt otthon.

Biztos, hogy eljárást indítanak ellene.

2020. jan. 16. 23:17
 14/18 anonim ***** válasza:
70%

És a sztori is sántíthat, nem mintha ez bármin változtatna. A konyha olyan messze volt és a tejmelegítés olyan hosszú, hogy egy szoba felgyulladt addigra? Nem sikoltoztak a gyerekek még az első lángnál, se a 6 se a 3 éves nem szaladt ki?

Bármi is történhetett itt. A fiúé az együttérzésem, talàn szívtelen vagyok, de az anya 4 gyerek halálát és 1 fiú lelki megnyomorodását okozta.

2020. jan. 16. 23:33
 15/18 anonim ***** válasza:
69%
Itt egyedül az anya a hibás minek szül ennyi gyereket ha aztán a legnagyobbra passzolj őket? A 14 évesnek nem lett volna kötelessége figyelni rájuk, ezt a szülők kötelessége megoldani. Most a nő megölt 3 gyereket egyet pedig megnyomorított. Remélem börtönbe kerül a felelőtlensége miatt.
2020. jan. 17. 05:02
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy godolom 14 éves gyerekre 1-1 alkalommal rá lehet bízni tesót..

Nah de ennyit?

És nem rendszeresen.. caak pl míg boltba megy az ember../ nem nagybevásárlásra!)

Nem bébiszitternek használni!

Az eset szerencsétlen baleset.

Egy felnőttel is megeshet.

Egy barátnőm a 6 hós csecsemőjével majdnem bennragadt az egyszobásban- elektromostz a födémben, bejárat előtt omlott le a plafon.

Nekem is a 3-6 éves reakciójának hiánya sántít

2020. jan. 17. 05:50
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

14 éves még maga is gyerek. Törvényileg is, nem véletlenül!!

A bezzegelés itt nem segít. Azért mert ti egyedül jartatok már 9 évesen az mást vajon hogy befolyásol? Attól a 14 éves még gyerek marad, nem 4 kicsi gyerek bébiszittere, és nem lehet tőle pont azt elvárni mint egy felnőtt embertől.

2020. jan. 17. 08:35
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akinek van gyereke tudja mivel jár akár egyetlen egy aktív két-három evésre is figyelni, hogy ne tegyen kárt magában. Vannak bölcsik, ahol 5-6 gyerekre vigyáz egy felnőtt, képzett gondozónő. Itt négy gyereket bíztak egy szintén gyerekre, ezekből kb egy nem volt már bölcsis korú. Ahogy valaki írta, ez meg nekem is sok lenne. Anyuka (bármi okból nem volt otthon) nagyon felelőtlen. Ha rendszeresen dolga volt, akkor vagy bébiszitter, vagy pénz hiányában nem hiszem hogy nincs egy ismerős, barátnő, iskolából, óvodából szülő, szomszéd aki néha vigyázott volna a gyerekekre. A 14 évest sajnálom, valószínűleg sosem fogja feldolgozni, kérdés milyen hatással lesz az életére ez a tragédia.
2020. jan. 17. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!