Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Csak én tartom ezt ennyire...

Csak én tartom ezt ennyire szomorúnak?

Figyelt kérdés
Ebben az országban az abortuszok legalább fele a nő/férfi bizonytalan anyagi helyzete miatt történik... Valakin látszik, a lelke törik darabokra, de rákényszerül, mert cserben hagyták, mert egyedül nem tudja megoldani. Egyedül megoldani?? Erre kb senki nem képes...
2014. febr. 13. 10:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Mit jelent az,hogy egyedül megoldani? Én amikor terhes lettem a párom elhagyott, egyedül voltam végig, szülés után amit a baba után kaptam + a gyerektartás az utolsó fillérig elment,annyi segítségem volt,hogy az édesanyámnál lakhattam, de ugyanugy beszálltam a rezsibe! Később sikerült talpra állnom, saját ház,férj.
2014. febr. 13. 10:16
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

Persze, hogy egy gyermek két ember gyermeke.

DE! Én sajnos azt tapasztalom, hogy miközben valaki nyomorról beszél, aközben szinte mindig luxusra (internet, szórakozás, mobiltelefon ...) költ és mindig a másiktól várja a megoldást. Az abortusz választók jelentős része nem vállal semmi pluszt azért, hogy a gyermeke megszülethessen. Nem mond le a megszokott kényelemről, arra hivatkozik, hogy nincs munkája, de nem is megy utána, nem megy anyaotthonba, mert saját, önálló lakást akar és állítólag a szenvedéstől menti meg a magzatát a halállal,miközben saját magát ugyanígy mégsem óvná a nélkülözéstől.

Én ezt tartom borzasztó szomorúnak. Tisztelet a kivételnek!

2014. febr. 13. 10:20
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
O.K. szomorú, de ha betiltanák az abortuszt és megszületne ez a sok nem kívánt gyerek szerinted milyen sorsuk lenne?
2014. febr. 13. 11:36
 4/11 anonim ***** válasza:
23%

A nem kívánt gyerekek ugyanolyanok, mint a kívánt gyerekek.

Ha betiltanák az abortuszt, az emberek megtanulnának kombináltan védekezni, és ha ennek ellenére mégis várandósak maradnának a nők, akkor kénytelenek lennének lemondani a felesleges luxusról, alább adni az önzésből, a kényelemből, esetleg többet vállalnának, mint amúgy és végül hálát adnának a sornak azért a gyermekért is, akinek az életét törvényi háttér hiányában nem állt módjukban kioltani. Mert szeretettel viszonyulnának felé is.

És bizonyára több lenne a csecsemőgyilkosság, és a gyermekbántalmazás is, ami borzasztóan fájó, de ezrelékekben kifejezhető lenne ez a veszteség az abortusszal kioltott emberéletek arányához képest.

Magyarország ma, a maga anyagi javaival, vagy azok hiányával a világ leggazdagabb 20%-ába tartozik. Csak sajnos sokan vannak azok, akiknek semmi nem elég.

2014. febr. 13. 13:45
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
Ha betiltanák az abortuszt megnone a kukákba dobott babák száma. Egyebkent ket felnott embernek legyen annyi esze hogy vedekezik normalisan. Plane ha nem akarnak gyereket.
2014. febr. 13. 20:05
 6/11 anonim ***** válasza:
64%
Az abortumok is kukába dobott babák. Kórházi hulladéktárolóban végzik szerencsétlenek.
2014. febr. 13. 21:08
 7/11 anonim ***** válasza:

Az abortusz betiltása szerintem sem jó megoldás. Én is nagyon szomorú dolognak tartom, hogy ennyi abortusz történik, de ha még több gyerekgyilkosság történne, az még szomorúbb lenne.

Én az egyedüli megoldást az abortusz szabályainak szigorításában látom. Sokkal drágábbá tenném, és szűkíteném a "kedvezményezettek" körét. Ha százezrekbe kerülne az abortusz, jobban odafigyelnének az emberek a védekezésre (mert sajna az abortuszok nagy része a védekezés hiánya, vagy hanyag védekezés miatt történik). És csak azoknak adnék kedvezményt, akik valóban rászorulnak. Az egészségügynek sem ártana, ha nagyobb bevétele lenne az abortuszokból. Ugyanis amennyit ma kell fizetni egy abortuszért, az csak a töredéke annak, mint amibe valójában az egészségügynek kerül.

2014. febr. 14. 08:47
 8/11 anonim ***** válasza:
57%

Én is szomorúnak tartom, valóban, de azt még szomorúbbnak tartom, hogy ma Magyarországon nem csak az nem mer/tud sokszor gyereket vállalni, akit cserbenhagtak, hanem azok sem, akik ott vannak egymásnak. Mi pl így voltunk.

Fiatalok vagyunk, nagyon keveset keresünk. Hiába van munkánk, mi ketten épp hogy kijövünk belőle. Ezért kellett elvetetni nekünk is nem sokkal ezelőtt.

Ez az, ami igazán szomorú, hogy két dolgozó ember nem keres annyit, hogy nyugodt szívvel gyereket vállalhassanak sajnos. Nem ha még valaki tényleg egyedül is marad, az reménytelen teljesen...

2014. febr. 14. 13:50
 9/11 anonim ***** válasza:
62%

Olyanba gondolom bele sem gondoltok mint, van egy férfi és egy nő akik szeretik egymást van 4 gyönyörű nagy fiúk akik már elmultak 15 évesek, a szülők 45 évesek, mindenük megvan, de a nő olyan termékeny hogy még spirál mellett is terhes marad!! Olyankor mi lenne ha az abortuszt betiltanák??? Vállaljanak gyereket csak azért mert az abortusz gyilkosság? Szülje meg majd adja örökbe, hogy belerokkanjon, majd ha a gyerek felnő kopogtasson be az ajtón könnyes szemmel, hogy miért nem kellettem nektek?

Tudom hogy nagyon szélsőséges de ilyen is van. Konkrétan ismerek is ilyet!

Elitélem én is azokat akik felelőtlenül nem védekezve teherbeesnek! De azért mert az abortuszt betiltják nem lesz megoldva a probláma!

2014. febr. 14. 16:04
 10/11 anonim ***** válasza:
74%
8-assal teljesen egyetértek. Nálunk hál istennek nem került sor még soha abortuszra, mert sikeresen védekeztünk eddig mindig. De mindig kérdezik, hogy mikor jön a baba/unoka?? Szeretnénk gyereket, de én nővér vagyok, a párom egy iskolában portás, mindketten 80 körül viszünk haza. Ebből gyerek? Mikor, hova? Hahaha! :D A kormánynak nem gyermektelenségi adóval kéne sújtania a gyermekteleneket, hanem segíteni inkább valahogy, hogy eljussanak odáig, hogy gyereket tudjanak vállalni, meg tudjanak élni egy fizetésből, és a nők megengedhessék maguknak, hogy kiessenek a munkából.
2014. febr. 18. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!