8 hetes kismama vagyok és annyira ijesztőnek és idegennek tartom a terhességet. Többi lent, van aki érzett hasonlót?
Igazából teljesen normális, amit érzel. Azért 9 hónap, hogy át tudd valamennyire állítani az agyad.
Én is hasonló dolgoktól tartottam, mint te. Idegentest érzésem nincs, de nem is érzek végeláthatatlan szeretetet (még). Inkább csak nagyon furcsa, nagyon bizarr az egész. És nagyon meg vagyok lepődve, hogy én és a férjem összehoztunk valamit, ami napról napra nő és teljes és komplett és előbb-utóbb saját vágyai, akarata meg álmai lesznek. Ez teljesen felfoghatatlan.
Én is úgy voltam, mint te. Eleinte egy tumornak gondoltam a gyereket, aztá egy parazitának, aki belőlem szívja a tápanyagot, oxigént, aztán mikor éreztem, hogy mozogni kezdett, akkor egy alien-nek.
De ez az érzés halványult, mert az az "idegen test" egyre inkább a "gyerekem" lett. Sokszor járok UH-ra, látom, ahogy nő, kezdem megszokni a napi ritmusát, hogy mikor lusta, mikor aktív. Kezdünk összecsiszolódni. :)
Lehet, hogy még most ijesztő és félsz tőle, de hidd el idővel szépen lassan kialakulnak majd a dolgok.
Nekem is az első 3 hónap nagyon nehéz volt.
Hiába terveztük a picit sohasem gondoltam volna, hogy ennyire sok idő kell, hogy feldolgozzam, megértsem, hogy ő bennem van, velem van és 9 hónapig "együtt csinálunk mindent".
Először én sem simogattam a hasam, beszélni sem beszéltem hozzá, de aztán megindult minden magától.
Mikor közeledett az idő, hogy először érezzem a mozgását már alig bírtam várni.
Utána mikor végre már éreztem rendesen, hogy bizony ő ott van és éli a kis világát nagyon boldog voltam!
Egyre többet simogattam a hasam, a tv-ben is egyre több olyan műsort kerestem, ami kellemes gyerekbarát témákkal foglalkozik, hogyha a pici hallja odabent, akkor ő neki is nyugtató legyen.
Szóval fel a fejjel tuti belejössz te is! :)
Boldog babavárást!
28 hetes kismama.
#7 vagyok!
Én is így voltam: UH-n pár pillanat jó érzés. Aztán később pár óra jó érzés. Aztán mikor már éreztem, hogy mozog, akkor fél napos jó érzés...
És szépen lassan, ezek a "jó érzések" sűrűbbek lesznek és hosszabbak, a végére pedig egybefüggő boldogság lesz.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!