Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8 hetes kismama vagyok és...

8 hetes kismama vagyok és annyira ijesztőnek és idegennek tartom a terhességet. Többi lent, van aki érzett hasonlót?

Figyelt kérdés
Szóval már elég rég foglalkoztatott a terhesség gondolata, jópár éve szeretnék egy babát, de most amikor kiderült hogy terhes vagyok, most tudok úgy igazán belegondolni a dologba. Most kezdtem el jobban utána olvasgatni a dolognak. Ez nyilván természetes, az viszont lehet hogy annyira nem amit azóta érzek. Semmi anyai ösztön nem munkálódik bennem és ahogy "szakirodalmakat" olvasgattam sok helyen írják, hogy legyengül a nők immunrendszere, hogy befogadja a babát, mert azt "parazita"-ként éli meg a test... Annyira idegen érzés, hogy növekszik bennem valami. Oké tudom, hogy az a valami a gyerekem lesz, de akkor is olyan fura még. Nézegetem a fényképeket, hogy mekkorára nő meg a pocak és nagyon ijesztő látvány. Eleinte még annyira nem is durva, de mikor belegondolok, hogy már egy teljesen kifejlett lény van bennem, belepisil a hasamba stb... Mindent leszámítva örülök a babának, csak elég realisztikusan fogom fel a dolgokat és elég morbidnak tűnik az egész, tudom hogy én is így születtem stb..., van aki érzett hasonlót? ( Nem a bunkó beszólásokra vagyok kíváncsi, meg az okoskodó kismamákra hanem akik esetleg éreztek hasonlót hogyan változott meg ez az érzés.)
2013. nov. 20. 15:11
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Amit a 6-os ír, én is hallottam már többször: Sokan azt állítják, hogy a terhesség nem csak azért 9 hónap, mert ennyi időre van szüksége a babának, hogy kifejlődjön, hanem azért is, mert ennyi időre van Neked szükséged, hogy anyává válhass, így szerintem nincs miért aggódnod.

Én pontosan ilyet nem éreztem, azaz nem hosszú ideig, mert csak pillanatok voltak, amikor furcsa volt, de a gondolataim akkor körülbelül olyanok voltak, mint a tieid.

Viszont ahogy nő a baba és érzem, ahogy mozog, mitöbb, konkrétan reagál az érintésünkre, a hangunkra, így ez egyre kevésbé fordul elő, egyre inkább érzem a sajátomnak, és erősödik az anyai ösztön is...szóval lehet valami a fenti elméletben. :)

Biztos, hogy ahogy telik az idő, szokod a gondolatot, ismerkedsz a babáddal, ez benned is átfordul majd, és nem lesz semmi gond, ne aggódj! :)

32hkm

2013. nov. 20. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!