Zárni kéne az ajtót. Lehet aludni kisgyerek mellett is, de gyerekbiztossá kell tenni minden ajtót, ablakot. Még ha ébren is lennék, akkor sem jutna eszembe csak simán becsukni a bejárati ajtót, a kulcsot rá kell fordítani, és kivenni a zárból. Jogos a rendőrségi feljelentés: gondatlanságból elkövetett emberölés.
29N
Borzasztó, a legnagyobb tragédia... Annyi ilyen van:(
Az ördög soha nem alszik, sajnos, így nagyon át kell gondolni egy szülőpárnak minden lépését: lakás, ajtók, ablakok biztonságossá tétele.
Nagyon sajnálom ezt a kisfiút, de tapasztalatból tudom, hogy a gyerekek iszonyatosan furfangosak. Meg sem tudom számlálni, hányszor kellett már átrendeznünk a komplett lakást. 2 évesen a lányom már odahúzta a hűtőhöz a kis székét, és magának nyitogatta, addig nyújtózott, míg el nem érte, amit akart. Udvarunk van, de magas a ház, a zárható ablak alól is el kellett húzni a fotelt, mert kifigyelte, hogyan lehet kinyitni, és addig erőlködött, míg nem sikerült neki is (a fotel támlájára mászott, onnan elérte). Az udvaron mindig zárva vannak a kapuk, de nagykapunk reteszes felül (1.80 magas kapu), alul csak egy gumitalpas ütköző van.
Ezt is kifigyelte a kisasszony már két és fél évesen, a gumitalpast felhajtotta, és addig mászott majomként a lábát a kapu-lécek közé dugva, míg el nem érte a reteszt. Kifordította, és már nyílt is a kapu, minden éberségemre szükség volt és van, mert egyetlen pillanat alatt megvan a baj. (Ja, a reteszes-nagykapus eset akkor történt, amikor teregettem, 5 méterre a gyerektől. Éppen elkaptam, mielőtt kiment volna az utcára. Azóta az alsó részre lakatot szerelt a férjem, és telefonon szól, ha mindjárt itthon van, hogy nyissam ki a kaput.)
Igen, ez felfoghatatlan, gondolom az anyának is. Nincs rá szó. :(
De senki ne mondja, hogy nem követett még el nagy hibát, vagy nem emlékezett valamire rosszul (pl, hogy bezárta az ajtót, pedig mellézárta, vagy be se csukta rendesen), csak nem lett belőle ekkora szerencsétlenség. Igen, ez a körülmények szerencsétlen egybeesése volt. Ha nem aludt volna, ha bezárta volna, ha nagyobb zajjal járt volna ahogy kimegy a gyerek...bár úgy lett volna, de nem úgy lett sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!