Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Véleményeket kérek erről a...

Véleményeket kérek erről a vörös iszap tragédiáról?

Figyelt kérdés
Ez szörnyű!Még rémálmomban se jöjjön ilyen elő!Most mi lesz?
2010. okt. 5. 22:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mi lesz, de ez még szörnyűbb, mint az árvíz volt. :( Mikor látom a híreket, rám jön a sírhatnék, annyira sajnálom szerencsétlen ott élő embereket. Annyira segítenék nekik, de nincs pénzem. :( El se tudom képzelni, mit tennék, ha velem ilyen történne. Szerintem belebetegednék...

Szegények dolgoznak egész életükben, hogy legyen valamijük és akkor 1 perc alatt odalesz minden.

Meg az a sok állat, az értékes termőföldek...mert egy árvíz után kb fél évvel - 1 évvel később rendbe jön a föld, de egy ilyen után? 20 év alatt se...

Szörnyű, tényleg. :(

2010. okt. 5. 22:52
 2/10 anonim ***** válasza:
51%

Én Pápa mellet lakom tehát nem messze a tragédiától, és a Marcal folyó is kb 5 km re folyik tőlünk. Igazából az aggaszt, hogy állítólag radio-aktív sugárzása is van annak az iszapnak.

És szerintem rosszabb is lesz majd a helyzet, mert errefele szakad az eső, és az még bele is mosa jobban a földbe és a folyóba.

2010. okt. 5. 22:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Borzasztó! Nagyon megrázott amit a médiából figyelhettem.

Nagyon sajnálom az embereket.

lehet hogy,nem ide tartozik,de 3 nappal ezelőtt volt egy fura álmom,mégpedig,hogy vegyvédelmi ruhában álltam egy rokonom udvarában.Szokatlan mivel 15 éve voltam katona,azóta nem hordtam ilyesmit.De azért leírtam.

Tudom,hogy ez máshova tartozik,de le kellett írnom.

2010. okt. 5. 22:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút nem vagyok szakember, csak szemlélő a híradóból, az internetről. Óriási nemtörődömség lehet az oka ennek a borzalmas katasztrófának. A fentről készített felvételeknél, ahol átszakadt a gát, még vannak további repedések. Szinte színültig volt tele az a medence, jó hogy szétfeszítette azt a roncs gátat, amit már megkellett volna erősíteni régen. A beton is avulaz évek során, málik, omlik. A fagyok, az időjárás mind közrejátszik az elhasználódásához. Na most aztán foghatják a fejüket a szakemberek, miközben az igazi felelősök mossák kezeiket. Borzalmas tragédia!
2010. okt. 5. 23:08
 5/10 anonim ***** válasza:
68%

"radio-aktív sugárzása is van annak az iszapnak"

Az jelentéktelen!Az a baj hogy lúgos maró és ha megszárad a pora belélegezve tüdőbetegséget okozhat. A házakat nem károsítja annyira mint az árvíz, és a lúg sem károsítja a házakat.

2010. okt. 5. 23:10
 6/10 anonim ***** válasza:
75%
Ez a vörös iszap az alumíniumgyártás mellékterméke?
2010. okt. 5. 23:10
 7/10 MME válasza:
100%

23:10 (a második)

Itt választ találsz a kérdésedre:

[link]

2010. okt. 5. 23:16
 8/10 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem az éjjel átszakad a másik gát is, mert rengeteg eső esik erre.
2010. okt. 5. 23:27
 9/10 anonim ***** válasza:

Köszönöm a linket.

23.10

2010. okt. 5. 23:39
 10/10 anonim ***** válasza:
75%

Én is Pápa mellett lakom Mihályházán egy kis faluba és mi sem vagyunk túl messze a marcaltól..

Ezért bosszantott fel mikor valahol olvastam már nem tudom hol,hogy a Marcalnak mindegy csak a Duna ne kerüljön bajba.

Nekem meg az mindegy hogy a Duna kerül bajba.. Jó azért nem mindegy mert így is nagy a baj,nem kell hogy nagyobb legyen.. Felháboritó hogy emberi mulasztás végett történt

2010. okt. 8. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!