Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek van meleg rokona, mit...

Akinek van meleg rokona, mit mondotok róla a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Van két fiam 3 és 5 évesek. Az apjuk lelépett, mikor a kicsivel voltam terhes, de szerencsére azóta van új párom, aki csodálatos, szeret engem is meg a gyerekeket is. Na most az a helyzet, hogy páromnak van egy öccse aki meleg. Eddig nem foglalkoztam vele különösebben, mert igazából még sose találkoztunk, ő külföldön él. Viszont nemsokára lesz apósom 60. születésnapja és elég nagy buli lesz, amire a párom öccse is haza jön és mint kiderült hozza a pasiját is. Hát én nem tudom mit csináljak, mit mondjak a gyerekeknek, hogy az Ádi bácsi miért puszilkózik a másik bácsival meg miért ölelgeti. Félek, hogy ha megkérem a páromat, hogy szóljon nekik, hogy a gyerekek előtt ne, akkor megharagszik rám. Mit csináljak mondjak a fiúknak előre valamit, vagy aki ilyen meleg az azért tudja, hogy gyerekek előtt így nem nagyon kéne? Nem ismerek amúgy melegeket. Ha a gyerekek mégis rákérdeznek valamire mit mondjak nekik?
2020. jan. 16. 18:59
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
86%
egyrészt sztem maguktól is lesz ennyi eszük. Másrészt a gyereknek valószínűleg 3 évesen fel sem tűnik, hogy ez nem normális, vagy egyáltalán, észre sem veszi. Na de ha nekiállsz már most sulykolni beléjük, hogy ez a normális meg stb, na, azzal inkább ártasz, mint használsz
2020. jan. 16. 19:39
 12/49 anonim ***** válasza:
83%

"de ez attól még így van."

A nagy büdös francokat van így!! Pontosan ezzel a beállítottsággal fogod a gyerekeidet is ugyanolyan homofób, ítélkező kreténné nevelni, mint amilyen te magad is vagy!

Mégis mi baja lesz a gyerekeknek, hmm? A világon SEMMI! A szülőnek kéne legyen annyi intelligenciája (ami neked ugye láthatóanoan nincs), hogy ezt normálisan találja a gyereknek, ha olyan helyzetbe kerül.

Vagy talán az utcán is eltakarod a szemüket, ha neadjisten egy meleg vagy leszbikus párt láttok??

Arra válaszolj már inkább, akkor mit csinálnál, ha itt laknanak Magyarországon? Tiltanád tőlük?! Nem láthatják a nagybátyjukat, mert te homofób vagy? No komment.

Férjed helyében páros lábbal rúgnálak ki, ha megtudnám, hogy ilyen primitív és gusztustalan módon állsz a saját testvérémhez!

2020. jan. 16. 19:39
 13/49 anonim ***** válasza:
77%
Most jol esett hogy mindenkit lepontoztal? Akkor minek teszel fel kerdest ha nem viseled a valaszt. Atyaeg. Itt veled van baj, az érettségi szinteddel...
2020. jan. 16. 19:44
 14/49 anonim válasza:
100%
"Szívem! hogyha azt megtudod magyarázni a gyerekeidnek, hogy egy 150 kilós halhatatlan férfi eljön az Északi sarkról a varázs rénszarvasaival, leszáll a tetőn bemászik a kéményen és ajándékokat hagy nekik, akkor azt is, hogy két ember szereti egymást."
2020. jan. 16. 19:49
 15/49 A kérdező kommentje:
Vegyetek már vissza magatokból! Tudjátok mi? Inkább lássanak a gyerekeim melegeket csókolózni, mint ilyen agresszív, frusztrált embereket... Nyugi nem kérdezek itt többet.
2020. jan. 16. 19:52
 16/49 anonim ***** válasza:
83%

De magyarázd már meg hogy szerinted miért nem kellene látnia ezt egy kisgyereknek? Meg tudod?

Nem. Azért nem mert nem ez a megszokott ugye? Nos, a gyereknek az lesz a megszokott amit lát. Négerre is nézhetne tatott szajjal, más kontinensen meg rad néznének tátott szájjal. A gyerekeknél nem létezik normális meg nem normális dolog. Az van amit átadsz neki, olyan lesz amilyennek formálod.

Ha meg kérdez elmondod nekik hogy van olyan mikor egy bácsi egy másik bacsit szeret meg. Ezért öleli meg őt, pont mint otthon apa anyát. Nem fog visszakérdezni, felfogja.

Persze rejtheted minden szokatlan elől, de ne csodálkozz ha nem lesz elfogadó jószivü gyereked.

2020. jan. 16. 20:00
 17/49 anonim ***** válasza:
94%

"aki ilyen meleg"

"gyerekek előtt így nem nagyon kéne"

És még te kérsz ki itt magadnak bármit is?! "Ilyen melegek"... Milyen melegek?! Mintha valami külön állatfajról beszélnél.

Tedd már meg azt a szívességet, hogy csak mert te egy egyből ítélkező, homofób vagy, legalább a gyerekeidnek nem ezt tanítod.

Azért ölelik/puszilják egymást, mert ahogy ti is a férjeddel, úgy ők is SZERETIK EGYMAST! Ennyi, mit kell ezen lovagolni?

Érdekes azt nem vagy képes elmagyarázni, miért is nem kéne látnia melegeket a gyerekeknek és mit tennél, akkor ha a férjed öccse itthon lakna...

2020. jan. 16. 20:07
 18/49 anonim ***** válasza:
93%

14esen besírtam, zseniális :D

Kérdező, egyszerű: "szeretik egymást" ennyi. De a gyerekek nem fogják megkérdezni, a srácok meg nem fognak smárolni. Rengeteg meleg barátom van, de még sosem láttam fiúkat csókolózni, nagyon diszkrétek. Engem nem zavarna, szerintem pont olyan természetes, mint egy hetero pár csókja.

Gongolom amúgy a férjedet se csókolod meg, mikor hazaér a munkából, az se gyerekszemnek való akkor.

2020. jan. 16. 20:12
 19/49 anonim ***** válasza:
93%

Itt te meg a kérdező vagytok az egyetlent betegek "kedves" utolsó!

A gyomrom kifordul az ilyen szánalmas, proli, ítélkező emberektől, akikben 0 elfogás és 0 empátia van. Bravó!

Gondolom a barna bőrű emberekről is azt tanítjátok, hogy "betegek", hisz mindenki, aki kicsit is más tőletek, az már beteg, akit ember számba se kell venni. Büszke lehetsz magadra! És a legszomorúbb, hogy ezek a suttyók szaporodnak és ugyanilyen torz lelkeletű senkit nevelnek belőlük is, mint amilyenek ők maguk is..

Igen mindenki úgy el, ahogy akar, szóval a kérdezőnek nem kötelező elmennie egy olyan családi összejövetelre, amihez egyébként rokonilag SEMMI közey ugyanis a gyerekek nem a férjétől vannak. Jó hogy már nem a férj öccsének kell rosszul éreznie magát és bujkálnia, amiért részt mer venni a saját APJA születésnapján. Nem kötelező elmenni, ennyi.

2020. jan. 16. 20:46
 20/49 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem azt kell mondani, hogy nagyon ritkán van olyan, hogy két bácsi vagy két néni szerelmes egymásba, de ez naaaagyon ritka, nem betegség, nem kell őket bántani, ők ilyenek, ettől még okosak, kedvesek, viccesek, szeretjük őket, családtagok.

Nekem van hivalkodó meleg és hetero ismerősöm is.. ez nem nemi orientáció függő.

A gyereknek az a természetes, amiben felnő, ha úgy nevelik, hogy 5 évesen normális leölni egymást vagy házasodni egy vénemberrel, akkor azt látják természetesnek. Nem azért, mert fene bölcsek, hanem mert tudatlanok. Az tud elfogadó lenni, akinek van rálátása a helyzetre, kicsiknek nincs.

Szerintem fontos, hogy tudják, van egy többségi dolog és egy kisebbségi dolog, de a kisebbségi se nem kiváltság, se nem hátrány. Mint hajszínnél a barna-vörös haj. Csak úgy van és kész, attól még lehetsz bármilyen ember.

Egyébként nekem lányom van, én sem lennék oda a helyzetért, mivel nem tudom milyenek.. szeretném, ha normális kép alakulna ki benne, és félnék, hogy az első ilyen tapasztalat évekre előítéletet kelt benne bármelyik irányba. Az a legjobb, ha nem esik szó erről, nem látványos, hogy tudja, a vonzódás teljesen lényegtelen és nem családi ünnepre való(mint pl a nyelvescsók és taperolás, heteroknál sem).

Ha az ember lát egy fekete embert életében előszőr(vidéken ritkák), az pedig pont üvöltözik és vetekszik, nehéz lesz elhitetni vele, hogy ez véletlen. Ugyanez rasztával, kopasszal, szakállassal.. gyerekeknél nagyon megmaradnak az ilyenek, ha kevés van körülötte és nem lát pozitív példákat is, elkönyveli ijesztő rosszaknak..

2020. jan. 16. 20:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!