Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Villő név vélemények?

Villő név vélemények?

Figyelt kérdés
Kislányunk valószínűleg ezt a nevet fogja kapni. Nekem rég nagyon tetszik. És nem értem miért tartja sok ember fiúsnak. Az ő-vel a végén nekem kifejezetten nőies. Mit gondoltok?

2020. jan. 15. 19:47
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
80%

Úgy legyen!!!:)))

Az én kislányom is Villő és nagyon szereti a névét.

2020. máj. 4. 13:05
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Kövezzetek meg, de nekem Villő a nevem és imádom! :) Négy évtizedes példány vagyok, úgyhogy tapasztalatom bőven van! Az tény, hogy a mai napig kapok szökőévenként egy olyan levelet, ahol XY Villő úrnak titulálnak. :) De az sokkal gyakoribb, hogy bemutatkozáskor a legtöbb ember első reakciója az, hogy "milyen szép/különleges név!" Azért megmondom őszintén - bár nem én "tehetek" a nevemről - de ez szokott adni egy pluszt a leghétköznapibb beszélgetésnek is, mondjuk úgy, hogy egy "jó kezdet" bármilyen témában. Persze az én generációmban ez még tényleg ritka név volt, én is eddig egyszer találkoztam személyesen hasonló korosztályba tartozó Villővel, úgyhogy lehet, hogy egy most felnövő Villő felé már nem érkezik majd ennyi pozitív visszajelzés.

Érdekes, hogy sokan azt hiszik róla, hogy nem magyar név, pedig a hosszú ő nem túl jellemző más nyelvekben. Olyannyira nem, hogy sokan ki se tudják ejteni, max. úgy, hogy villó vagy rosszabb esetben vilo. Még a franciákkal is külön gyakoroltatnom kell, pedig elvileg náluk az ieu végződés az pont ő.

Furcsa, hogy valaki szerint ez "kemény" hangzású név. Mi a kemény benne? Én sokkal inkább vélném keménynek a Klára, Kriszta, Judit, Kitti, Zita, Nikolett, Petra stb. neveket és számomra pont hogy lágy és dallamos például az Anna, Villő, Noémi, Emma, Lilla, Tímea...

A becézésről annyit, hogy én azt is nagyon szerettem a nevemben, hogy "nem lehet becézni". Persze nyilván vannak erőltetettebb verziók, mint a Villőke, Villőci, de szerencsére nem sokan fárasztják magukat ezzel. :) Meg az a lehetőség is adott, hogy más szavakat ragasszanak hozzá, pl. középiskolában volt egy társaság, ahol viccből mindenkit komáztunk, meg pajtiztunk: Petipajti, Villőkoma.

Az is jó, hogy általában az elsők között megjegyzik az emberek. Persze ez nem mindig sikerül 100%-ban és olyankor Virággá és Kincsővé szoktam változni elsősorban.

Összességében bármily szokatlan és nem várnánk ezt egy névtől, de nekem nagyon sokat segített a nevem egész életemben: az iskoláimban, a munkahelyemen, a közösségi életemben, úgyhogy csak azt mondhatom, hogy "Villőnek lenni jó!" :)

2020. máj. 4. 16:51
 33/41 A kérdező kommentje:
Köszi! Jó volt ezt olvasni. :)
2020. máj. 4. 22:00
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
De jò volt olvasni kedves 32-edik hozzàszòlò! :) Szinte bànom, hogy nem ezt a nevet választottam anno a kisebbik kislànyomnak :)
2020. máj. 6. 07:21
 35/41 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem nagyon szép, dallamos, nőies név. Ami a becézést illeti: sosem értettem, miért fontos ez. Miért nem lehet az István: István, miért muszáj PIstának, PIstinek, PItyunak lennie?
2021. júl. 3. 16:07
 36/41 anonim ***** válasza:
75%

Igen, de 32es valaszolo azt is megemlitette, h manapsag mar nagyon gyakori lett, a gyerekeim ovisok, kisiskolasok ott is van szep szammal. Tehat ez a kulonlegessege mar elveszett.

Nekem a madar vijjogasa ugrik be rola, ezert nekem sem szimpatikus.

2021. júl. 4. 07:36
 37/41 A kérdező kommentje:

Igen, valamennyire gyakoribb lett, mint pl 5-10 éve. De még mindig nem összevethető a tényleg gyakori nevekkel. Pl Hanna, Luca, Zoé, Lena, Lili, stb. Amikkel semmi bajom, de ezek tényleg gyakoriak. A Villő csak magához képest lett kicsit népszerűbb.

De nekem nem csak a ritkasága miatt tetszett.

Azt is megértem ha valakinek nem tetszik. Ez van. :)

Kislányom már elmúlt egy eves. Villő, Vilcsi, Villus, stb. Lehet becézni.

2021. júl. 4. 08:40
 38/41 anonim ***** válasza:
50%
#12:44, neked az érzelmi intelligenciád az… ja, nincs is! Gondolom, te meg Oláh Kassziopeia vagy.
okt. 8. 23:31
 39/41 anonim ***** válasza:
0%
Menj már , annyira hülyeséget beszélsz. Miért lenne ilyen általad leírt hülye nevem, nekem normális , viselhető nevet adtak, nem szenvedünk feltűnési viszketegségben, a szüleim tudják, hogy nem a jajjdekülönleges nevekkel kell kitűnni. Teljesen normális , hétköznapi nevem van , azért, mert nem erősítem az ilyen villő, meg mindenféle idiótán csengő nevűek táborát és ettől még ,ha te nem is, mi rendelkezünk érzelmi intelligenciával. Már miért lennék ezért oláh kassziopeia ? Ne nevettesd már ki magad.
okt. 9. 07:55
 40/41 anonim ***** válasza:
0%
A villőn, meg az oláh nem tudom , micsodádon kívül még vannak szép, viselhető , csodálatos nevek ,mint például a Katalin , Eszter, Edit , Edina, Nóra, Zsuzsanna, annyit sorolhatnék, hogy az oldal betelne vele, de ezek a magadfajtáknál nem divatok , csak a majmolás , baromságok összehordása. Valaki vagy Villő , vagy oláh ló*aszsetudja, kicsoda. :D
okt. 9. 07:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!