Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Villő név vélemények?

Villő név vélemények?

Figyelt kérdés
Kislányunk valószínűleg ezt a nevet fogja kapni. Nekem rég nagyon tetszik. És nem értem miért tartja sok ember fiúsnak. Az ő-vel a végén nekem kifejezetten nőies. Mit gondoltok?

2020. jan. 15. 19:47
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek aki írt.

Magyar eredetű név, de nem ősmagyar, inkább újabb keletű névalkotás.

Errefelé nem gyakori. Azért nálam ez is szempont volt, h min.a top 50-ben ne legyen. Mert a legtöbb itt említett magyar név az tényleg gyakori.

Viszont a nagyon erőltetetten különcködő, összerakott, nagyon idegenül hangzó nevek sem tetszenek, hiába lenne egyedi.

2020. jan. 15. 21:04
 22/41 anonim ***** válasza:
81%
Villő a kisebbik lányom, imádom a nevét. Számomra hihetetlen, hogy valaki keménynek találja (a jelentését figyelembevéve végképp érthetetlen). Mi csak pozitív visszajelzéseket kapunk, ha valahol először hallják a nevét. Kizárt, hogy tucat név lenne, kb. soha nem volt az első 100-ban.
2020. jan. 15. 21:06
 23/41 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó. Gratulálok a kis tündérhez. ;)
2020. jan. 15. 21:10
 24/41 anonim ***** válasza:
100%
Attol fugg hol elsz, nalunk Bpn ovis korosztalyban gyakori.
2020. jan. 15. 21:21
 25/41 anonim ***** válasza:
92%
Nekem tündérnév. Adnám simán, tetszik.
2020. jan. 15. 21:29
 26/41 anonim ***** válasza:
92%

Igen, egyre gyakoribb, de nekem pont ettôl tetszik egyre jobban. Talàn mert règen èn is azt hittem, hogy fiù nèv, de azòta egyre több kislàny megismertem akiket így hívnak, így megszerettem ezt a nevet.

Dallamos is. Szerintem bátran válasszátok! Sok boldogságot a kislànyhoz!:)

2020. jan. 15. 22:16
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

Ízlések és pofonok

A nevet a viselője teszi kedvessé vagy idegesítővé számomra. Voltak nagyon szép nevű ismerőseim akikről a nevükön kívül semmi pozitívat nem tudok mondani és gyakori, furcsa, akármilyen nevűek akiknek a neve magában nem tetszett de idővel megszerettem a belsőjük miatt.

Neveld szerethetővé a kislányod, s mindenki imádni fogja a nevét is. :)

2020. jan. 16. 12:51
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Már hogy lenne kemény hangzású a két l-vel a közepén? Szép légies, lágy, tényleg tündérforma név.

Szörényi egyik kisunokáját is így hívják, nem?

2020. febr. 13. 04:55
 29/41 anonim válasza:
100%
Én régen nagyon sok bántást kaptam a nevemért, volt hogy villának vagy hüllőnek hívtak. Nagyon nem szerettem a nevem, mindig mondtam is, ha lesz rá módom tuti megváltoztatom (nem lett îgy). Meg az is frusztrált elggé, hogy mindenki megkérdezte tőlem, hogy ez nem fiú név? Nem, nem az:) Engem nem szoktak becézni, de nem is szeretném soha. Így 16 év alatt én már megszoktam, és bátran kijelenthetem, hogy szeretem a nevem.
2020. máj. 1. 08:30
 30/41 A kérdező kommentje:

Utolsónak.

Sajnálom, hogy csúfoltak a neved miatt. Remélem azért manapság, amikor tényleg olyan furcsa nevek vannak egy Villő nem okoz majd megrökönyödést. Az h kinek tetszik kinek nem az ízlés dolga. De azt viszont h nem tudják h lánynév már különösnek tartom.

Mindegy is. Villőnk nemsokára megszületik és remélem boldog lesz. A nevével együtt. :)

2020. máj. 4. 09:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!