Egy gyerek vagy ket gyerek?
Sziasztok! Csupan csak velemenyetekre vagyok kivancsi, hogy ezek alapjan be mernetek-e vallani meg egy gyereket. Leirom a nehezito korulmenyeket:
-kulfoldon elunk, nulla segitseg a ferjemen kivul, aki delutan 5 korul er haza. Oviba vivest, hozast, es minden mast nekem kell megoldanom.
- lakas 2 szoba plusz ebedlo, konyha, furdoszoba.(70nm2) Eselyunk nincs nagyobba kolzozni.
- fiam rettentoen anyas, 4 eves, aggodom a kis lelki vilagaert, hogyan dolgozza fel a "tronfosztast"
-es a felelm, hogyan fogok en boldogulni 2 gyerekkel
Ami mellete szol: a felelem ellenere vagyom ra, fiamnak is hosszu tavon szerintem jot tenne, hogy a szulein kivul is van mas csaladtagja.
Ferjem teljesen ram bizza a dontest, kb ugyan ugy erez mint en. Fel, de vagyik is ra.
Probalok a belso hangra hallgatni, hatha megsugja , mi a jo dontes, de ugy erzem a felelem vagy inkabb tulagyalas megsuketit. :(
Ez a lakás ügy borzasztó. Düsseldorfban élünk, 8 évs ani kiköltöztünk semmilyen probléma nem volt. Most nem lehet lakáshoz jutni. Egy lakásra többszázan jelentkeznek.
Külvárosban lenne, de finoman fogalmazva, nekem nem mindegy kik a szomszédaim és kikkel fog a fiam egy oviba, suliba járni :-(
Remélem ha arra kerül a sor, fogunk tudni költözni, de ez igy még elég bizonytalan.
A három gyerekes anyuka vagyok. Nálunk eddig ha egyik beteg lett, másnapra szinte mindig az összes beteg lett.
Talán néhány alkalom volt, amikor a legnagyobb nem lett beteg. Őt akkor a férjem vitte. Évente ez a néhány nap neki is belefér.
1 gyerek.
Nekem 2 van.
1 gyerek!!!
16:54-es, Németországban max 3 évig lehet otthon maradni. 3. év igaz nem fizetett.
Én a fiammal 2 évet voltam otthon, azóta visszamentem a régi munkehelyemre , de csak heti 25 órában. Ugyan így csinálnám a 2. gyerek után is.
Az óvoda 7:30-tól 16:30 ig van, itt inkább a suli nehezebb dió.
17:30-as köszönöm az őszinteséged!
Ha nem gond, megírnád hogy miért?
Bár mi nem külföldön élünk, de 2 szoba+nappali. férj kamionsofőr, havi egyszer kár haza 1 hétre. Segítség nincs. Így én nem dolgozok, ennyi könnyedség. De egyébként természetesen a logisztika baromi nehéz. Most épp nagyon nagyon beteg a kicsi, a nagyok egyedül galog mentek, jó messze van a suli, de ezzel igazából csak nyernek, önállósodnak, tapasztalják, hogy nem fenékig tejfel az élet. az az igazság, hogy jobban veszik az akadályokat, mint a kényelmesebb helyzetben lévők. Ettől független mindenük megvan, mindent megoldunk, de nekik is együtt kell működni, önállósodni, hisz én nem tudok 3 fele szakadni sajnos. De persze igyekszem. Két legnehezebb helyzet van, amikor egyszerre van a háromnak programja, plusz mikor leckét akarnak felmondnai és a kicsi mindent elkövet, hogy előtérbe kerüljön, na meg amikor beteg, de ezt ugye megoldjuk így. A nagynak külön szobája van, a középső nem is akar külön, ő a kicsivel van egy hatalmasban, nem szeretne egyedül aludni. Én a nappaliban alszok, de igazából hálóként is funkcionál. Lehetne ennél sokkal sokkal rosszabb is, szóval mi elégedettek vagyunk, a gyerekek boldogok. Kell ennél több? Majd ha kicsi lesz, nézelődünk nagyobb ház után.
Ha vágysz rá és a férjed is, vágjatok bele, hisz szerencsés helyzetben vagyo, otthon van minden este! :) Látod, mindig meglehet találni a pozitívumot minden helyzetben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!