Volt innen valakinek ideg öszzeomlása? Az milyen? Mi van ha nincs kezelve?
Azt hiszem, hogy az idegorvosok és a pszichológusok nem ismerik el a szót, mint lelkiállapotot meghatározó fogalmat. Más pontosabb szakkifejezéseket használnak egy-egy esetre.
Én úgy tapasztaltam, hogy létezik a köznapi értelemben vett idegösszeomlás. Szerintem egy-kettő ilyen adódik az ember életében, amikor túl nagy lelki energiát fektetsz valamibe, és túl későn érsz el sikert vagy kudarcot. Hirtelen következetlen dolgot művelsz és látszólag ok nélkül, órákig sírsz vagy hallgatsz, majdnem teljesen cselekvésképtelenné válsz. Én ezekre a sötét helyzetekre emlékszem úgy, mint az összeroppanásra, nagyon félek tőle és igyekszem lelassítani magamat, ha a közelébe jutok. Gyengeség, a célok eltávolodása, szétszórtság jelzi, hogy összeroppanás következik. Ilyenkor gyorsan reálisan elérhető pihenési lehetőséget kell keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!