Babaváró hitelt mennyit vettetek fel és mire költöttétek?
10M
Házat vettünk,plusz maradt belőle tartaléknak.
10 m ft.
Nem költöttem el, állampapírt vettem 4,95% kamatra, 5 éves futamidő lejártakor lesz 12,75 m ft.
Engem ezért mindig lepontoznak.
Sziasztok, mi is beadtuk a kérelmet 10M-ra. Ez az állampapír hogy működik? Semmi infóm nincs róla.
Köszönöm!
Még gondolkozunk.
Az első verzió, hogy hozzácsapjuk a megtakarításunkat és veszünk egy pici lakást kiadásra (kifizeti a havi törlesztőket és nagyjából hozza az 5%-ot is még pluszban. Ugyanakkor kalkulálunk azzal, hogy karbantartásra, állagmegóvásra ennek egy része lehet el is megy, illetve 5-6 év múlva szükségünk lesz a lakás árára, ha házba költöznénk tovább és változhatnak az ingatlan árak, nem feltétlenül pozitív irányba, így rövid távon még az is lehet, hogy buknánk rajta.
Vagy a második lehetőség, hogy felvesszük és állampapírba toljuk, amivel gyakorlatilag fizeti magát 5 évig, majd úgy is szükségünk lesz akkortájt rá, beleforgatjuk a saját házunkba és esetleg a jelenlegi lakásunkat adjuk ki utána, ami tovább fizeti a törlesztőit.
Mivel jelenleg ez szinte ingyen pénz, mi mindenképpen felvesszük a teljes összeget, amint összejön a baba, úgy is, hogy nincs különösebb célunk rövid távon vele.
Utóbbi egyszerűbbnek és kevésbé rizikósnak tűnik, úgyhogy egyelőre erre hajlunk.
A lányomék felvették a max.10 millió hitelt,kifizették a jelenlegi lakáshitelüket belőle és átköltöztek egy 3 szobás lakásba a 2 szobásból,maradt még pénz a felújításra és tartaléknak is.
Amint megkapták a hitelt,azonnal kamatmentessé vált,mert bemutatták a kiskönyvet a terhességről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!