Ti mit vettetek iskolakezdésre és mennyit költöttetek rá?
Én egy rakat füzetet, tollakat és tolltartót - ~7000 Ft
Három pár cipőt (jó kis Hervis 2+1 akció) plusz 2 farmert - 36.000 Ft
Könyveket szeptember elsején adják - ~22000 Ft
Egyetem:
Könyvek nem kellenek
Iskolai felszerelés ~ 16 ezer környékén, de ebben tolltartó és sulistáska, edző cuccnak táska még nincs.
Ruhák ~ nincs rá pénzük a szüleimnek, én meg még tartalékolom a spórolt zsebpénzem, de -> vettem egy cipzáros pulóvert, egy háromnegyedes farmert, egy papucsot és egy sport cipőt, ez 18 k volt. De tervezek még vásárolni ruhákat, ha találok valamit olcsón.
Gáz, hogy a pénznek már nincs értéke. És még így is leértékelt árukat vettem.
Egyetem:
Tavaly vettem 3000 db nyomtatólapot az nagyjából kitart majd a végéig szerintem. Szintén tavaly műanyag dossziékat, tavalyi lapokat kiveszem belőle, szóval jók lesznek idénre is.
Tollból szintén tavaly vásároltam be, még tart.
Ruhavásárlást nem időzítem, év közben párhavonta veszek 1-2 cuccot.
Jegyzeteket általában online szerzem be.
Lényegében egy forintot nem költök idén kimondottan iskolakezdésre :D
Egyetem:
- egy tolltartót 200 forintért:D
- egy spirál füzetet akarok még venni
- mappák, irattartók, tollak, táska stb. vannak itthon
- ruhákat nem iskolakezdésre időzítem, veszek, amikor kell / amikor látok valami nagyon jó vételt
- könyveket / jegyzeteket majd később kell venni, majd meglátom, mire lesz szükség
- ahogy hallottam, kb. 10000 elmegy majd olyan egyetemi felszerelésre, mint pl. laborba köpeny megy egy-két személyes használatú eszköz a gyakorlatokra
Mivel az ország másik vegen leszek egyetemista, igy albérletet intéztem ez olyan 150k, rengeteget rohangáltam ugyintezni ez meg vagy 25-30k benzin. Laptopot vettem 200k. Ruhát evkozben szoktam ha latok valami jot. Könyvek húzós lesz, szerintem olyan 60-80k (anat atlasz huzza meg nagyon)
Tollak füzetek max 10k volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!