Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nők! Van itt olyan, aki nem...

Nők! Van itt olyan, aki nem sikeres karrierről álmodik hanem anyaságról?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, bevallom őszintén hogy nem érdekel más nők milyen sikeresek, csak egy megfelelő társat szeretnék, akivel 2-3 év múlva családot alapítunk.

Sokkal jobban érdekel az anyaság, mint bármi más a Földön.

Kiprobáltam már sok munkát, de egyik sem érdekelt igazán.

Ha viszont gyerekek közelében vagyok, teljesen megszűnik körülöttem minden és csak ők érdekelnek.

A világ legnehezebb feladata, de ez az egyetlen egy dolog, ami érdekel.

Egy társ, gyerekek,utazás.

Úgy gondolom, sokkal többet ér annál, hogy halálra dolgozd magad fiatalon, hogy sikeres legyél és amikor már elertél mindent, ott állsz egyedül. Se társ, se család, csak dolgoztál mint az állat és elszakadt feletted az idő.

Nem éltél igazán.

Mit gondoltok erről?

2019. dec. 30. 17:51
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

#19 Nem érdekel más miért idegbeteg, nyugodt természetem van és két gyereket szeretnék, többet nem.

Mindenkinek megvan a maga problémája, attól hogy ő stresszes Én nem biztos, hogy az leszek.

2019. dec. 31. 00:18
 22/27 anonim ***** válasza:
96%

Akkor egy kicsit félreérthető volt a kérdésed. Szerintem nem én voltam az egyetlen aki úgy értette hogy te főállású anya akarsz lenni sok gyerekkel. 2 gyerek mellett nyugodtan lehet dolgozni. Nyilván jobb ha szereted a munkád, de ha nem akkor is kell vmt dolgozni hogy ne a férjre háruljon az egész család anyagi terhe.

Ha ennyire szereted a gyerekeket tényleg olyan foglalkozást válassz, ahol gyerekekkel tudsz foglalkozni.

2019. dec. 31. 07:58
 23/27 anonim ***** válasza:
97%

Attól, hogy valakinek stabil munkája, egzisztenciája van, még nincs sikeres karrierje és bőven kiélheti magát anyaként. Nem feltétlenül azért dolgozik egy nő, mert Dr. Cuddy szeretne lenni a Dr. House-ból, egyszerűen manapság az nem opció, hogy valaki otthon van. Minek? Ha nem tartasz állatokat, nem termesztesz zöldséget, akkor nincs is annyi minden, ami indokolttá tenné, hogy valaki 0-24ig otthon legyen. Ezért találták ki a háztartási gépeket. A gyerekek sem igénylik hosszú éveken keresztül, hogy az anyjukon csüngjenek, és az oktatási rendszer erre nem is ad ugye lehetőséget, mert az óvoda, iskola nem fakultatív program.

De tudod, nem olyan rossz dolog az, ha a saját pénzedet költöd el, és nem a férjedtől kell kuncsorogni, ha nem kell azon szorongonod, hogy mi lesz, ha a férjed lelép (a házasságok 60%a válással végződik), te meg ott vagy minden nélkül 2-3 gyerekkel. Azt meg ne hidd, hogy tapasztalatlan, tanulatlan anyukák után kapkodnak a munkaerőpiacon. A gyerekes/szülés előtt álló nő akkor kell, ha tud valamit. Ha olyan végzettsége, szakmai tapasztalata van, ami még rendszeres otthonmaradással is nettó nyereség. És a válás egyébként még egy pozitív forgatókönyv, mert van ott egy apa, aki küldi a gyerektartást, esetleg számítani is lehet rá, ha segítség kell. De mi van, ha felfordul az autóval és lerokkan egy életre? Nyertél még egy gondozni valót, akire nem lehet még a saját gyerekét sem rábízni.

Nagyon szép ez az elképzelés, csak nem a 21. században. Ahol nem 30-40 évesen halnak meg az emberek, hanem 80-90 évesen, ott kell lennie vmi elképzelésnek, hogy miből lesz bevételed, ha már a fenékkitörlés is gondot okoz. Kérdésed alapján nagyon nem tűnsz átgondoltnak, az meg kicsit nevetséges is, hogy neked 20 évesen annyi munkatapasztalatod van... tessék tanulni, olyan szakmát választani, ami családbarát és teljesülnek a vágyaid, de nem kell majd néhány év múlva a tv-ben sírnod, hogy nincs mit egyen a gyerek.

2019. dec. 31. 18:25
 24/27 anonim ***** válasza:
97%

A kérdésed egy hamis dilemma: vagy-vagy. A világ meg nem fekete-fehér. Bekajáltad azt a médiamanipulációt te is, hogy a nők azért nem szülnek, mert "karrieristák". Nagyszabású követéses vizsgálatok vannak szerte a világon, Magyarországon is, amik leszámoltak már ezzel a leegyszerűsített tévképzettel. Egyáltalán nem azért nem szülnek a nők, mert "karrieristák", hanem nagyon sokszor például azért nem, mert nem találnak ehhez partnert vagy mert egyszerűen még a saját megélhetésük sem nyugszik stabil alapokon vagy mert globálisan az egész nyugati világban tendenciózusan csökken a férfi és női termékenység - hogy csak pár okot említsek. És ezek a kutatások szinte nulla összefüggést mutattak ki a klasszikus értelemben vett "karrierizmussal", amikor az ember a saját élvezetére kerül egyre feljebb a ranglétrán. Nem pedig azért dolgozik esetlegesen többet, hogy a gyereknek fizethessen különórákat vagy rosszabb esetben vehessen neki egy cipőt.

Annak pedig van egy komoly veszélye, ha Te a saját két gyereked nevelésének "szentelnéd" az életed, mert könnyen előállíthatsz két, anyuci szoknyájától elszakadni nem tudó, életképtelen felnőttet a nagy szent áldozatoddal, ha valójában a saját szórakozásodra szülöd meg a gyerekeidet és még 5-6 éves koruk után is azt várod tőlük, hogy értelmet adjanak az otthonlétednek.

Tényleg végezz el egy óvónőképzőt vagy szerezz egy alsó tagozatos tanítói diplomát, mert ha a gyerekeiddel kívánod magad lefoglalni a sírig, annak pont ők fogják komoly kárát látni.

2020. jan. 1. 18:46
 25/27 anonim ***** válasza:
26%

Elkepeszto szo szerint mintha en irtam volna igy gondolom en is.

Es nekem fura az h van aki ennek a teljes ellentete ertem en h masok vagyunk.... Jo volt ezt olvasni

2020. jan. 1. 20:49
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Sok dolgot kipróbáltál de nem találtad meg azt az egyet ami a hivatásod.. Úgy csinál mindenki mintha a karrier maximumát 3 év alatt el lehetne érni és utána semmi.

Olyan végzettségem van amiben millió irányba el lehet indulni és végtelenségig lehet fejleszteni magad, a tudásod, és végül olyan szakember, szakértő lehetsz később akire felnéznek és számít a véleménye, tudása, gondolkodása. Azért mert ez valakinek tetszik, és ezt akarja, nem kell lenézni azokat akik ezt választják. Ahhoz hogy a ranglétrán feljebb kerülj igen is rohadt sok időt, energiát, munkát kell belefektetni és ha te anya akarsz lenni, legyél. De ha ilyen lenézően beszélsz azokról akinek nem ez a célja, ne várd hogy egyenrangúként beszéljen veled bárki is.

2020. jan. 2. 14:04
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Mindig szerettem volna családanya lenni, fiatalon szerettem volna szülni, minél fiatalabb koromban. Hozzá is mentem az első férfihoz, aki megkért és lakást is tudott venni. Lett belőle egy bántalmazó házasság, amiben végig védekeztem, mert tudtam, hogy ennek nem tehetem ki a gyerekemet. Jó sok időbe telt, mire el tudtam válni és anyagilag is mínuszba tett. Mostanra megvan a boldog párkapcsolat, és lakást is sikerült vennünk hitel nélkül, felesben. 35 éves vagyok. Az akarás lett a vesztem. Még mindig szeretnék gyereket, nem mondtam le a vágyamról, de már idősebb anya lehetek csak, ha egyáltalán összejön. Ezért neked azt tanácsolom, hogy jó dolog, ha vannak prioritások, de ne mindenáron akard azt a családot 2-3 év múlva. Van, amit nem tudsz előre megtervezni, és ezt el kell tudni fogadni. Én nem tudtam, és félig rá is ment az életem.
2020. jan. 2. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!