Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » SÜRGŐS! Egy gyereket el lehet...

SÜRGŐS! Egy gyereket el lehet zavarni otthonról? SÜRGŐS!

Figyelt kérdés
Anyukám elég furcsa,testvérem pont a 18.-dik születésnapján költözött el miatta,és most velem is kezdi ugyanazt csinálni mint vele,csak velem 15 évesen. Nyár elején mamámnál voltam 2 hétig,hazamentem és anya elküldött,azt mondta menjek el apámhoz 2 hétre,mert neki úgyse kellek. Letelt a 2 hét és szombaton haza is jöttem. Azóta úgy ahogy minden ment ahogy ment de most megint elakar zavarni. Ezzel kapcsolatban van valamiféle törvény vagy szabályzat? 15 éves vagyok,tanácstalan,nem tudom mit csináljak,kérem segítsenek én már nem bírom ezt tovább. Anya még azért is képes leszedni a fejemet ha egy fésűt elejtek. Én csak szeretnék normális családban felnőni de ez nekem így nem megy.
2010. júl. 20. 17:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj ha ennyire vészes a helyzet kérd a környezetedből egy felnőtt segítségét feltétlenül!És apudnak meg nagyidnak mond meg hogy el szeretnél költözni valamelyikükhöz, és kérdezd meg hogy ez lehetséges e?

Biztos fognak segíteni neked, ha engedik a körülményeik, és azt hiszem ilyen ügyekban talán a gyámhivatalt kell keresni, de nem vagyok benne biztos!

2010. júl. 20. 18:37
 12/14 anonim ***** válasza:
Sajnos én el tudom képzelni milyen lehet, hisz így nőttem fel. Amint leéretségiztem azonnal kirugott mondta, hogy takarodjak dolgozni és tartsam el magam. Kívülről egy normális, sőőőőt jó családnak tűntünk. Mind a hármunkat így küldött el, de engem kiskorom óta szekált. Volt, hogy bejött este 11kor a szobámba amikor kb 5-6. os voltam és felkeltett én meg mondtam neki, hogy alszok, erre elkezdett velem üvölteni, hogy milyen szem...roha..k vagyok, hogy nem is beszélgetek vele. Mondanom sem kell miután elköltöztem 16 órákat dolgoztam, hogy tudjam fizetni az albérletet és 2 évig nem beszéltem vele még telefonon sem. Aztán rákos lett....meggyógyult, elpanaszolta mennyire szeret...stb... végül kiderült, hogy paranoid skizofréniában szenved már ki tudja mennyi ideje, és nagyon hosszú kálváriába keveredtünk, mert szinte megőrült. Mindegyikünkre rendőrt hívott, és a magyar törvények szerint még kényszergyógykezelésre se kényszerítheted csak ha magától bemegy. szar az élet nahh...most nyugi van, meg béka és nagy "szeretet" egy darabig, de senkinek sem kívánom ezt az egészet. Az ördög nem alszik...sajnálom, hogy így alakult. Én azonnal szedném a cuccaimat és költöznék apámhoz ha lehet. Tönkre tesz egy ilyen "anya" ha vele nősz fel. Egy anyától egész más ilyen szemétségeket hallani mint bárki mástól..:O(
2010. júl. 20. 20:59
 13/14 anonim ***** válasza:
kérj segítséget valamelyik tanárodtól, ha el tudod érni a szünetben, vagy a védőnőtől, vagy akár a háziorvosotoknak is szólhatsz, ha a családban nem tudod megoldani. gondolom már középsulis vagy, elköltözhetsz kollégiumba is, ott csak pár ezer ft-ot kell fizetni havonta a kajára. esetleg a tesód nem tudna segíteni, legalább átmenetileg? én hasonló okok miatt lettem kollégista, és nagyon örülök, hogy így döntöttem akkor! sok szerencsét!
2010. júl. 21. 14:09
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is kérd egy felnőtt segítségét, illetve a családodét. Ha elköltözöl, kérheted, hogy a családi pótlékot te kapd, ne anyukád.
2010. júl. 21. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!