Ti hány hetes/hónapos kortól vinnétek a gyereketeket nagyszülökhőz, rokonokhoz? Vagyis szülés után meddig gondoljátok úgy, hogy inkább a rokonok menjetek hozzátok látogatóba és ne fordítva?
Régen a gyerekágyban pihentek az asszonyok, igen, nyilván a legszegényebb, legnyomorultabb réteget kivéve.
Másrészt a kérdés nem a kimozdulásra vonatkozott. Én 5 napos korától januárban is sétáltattam a babót, ortopédiára 6 hetesen egyefül vittem 1 órányira, 2 hónaposan volt babamasszázs tanfolyam, akkor indult a kutyaiskola, ahová szintén jött, 4 hónapos korától mondókáscuccra járunk, nyártól napi 6-8 órát kint voltunk stb.
De nekünk a legközelebb rokon innen másfél óra tömegközlekedéssel. Az én babám nagyon napirend érzékeny, rossz alvó, most a karácsony is teljesen feldúlta stb, tehát én valóban nem cipeltem pár hetesen a város másik felébe csak azért hogy ott vki lássa. Semmi értelme.
Raadásul ez totál szemêlyes de az anyám nem engedte náluk a földre tenni kb 10 hónapos koráig, és mivel kezdetben voltak gondok a mozgásfejlődéssel plusz itthon a házimunka tőlem sok időt elvesz, ezért én szinte minden percben szeretek neki szabad mozgást biztosítani, amikor lehet. A sétákat is egy idő után visszaidőzítettem alvádidőre, hogy ébren mindig mozoghasson. Egy látogatás, ami kb 4 óra akkor is ha 1 órát maradunk, teljesen elvette a gyerek mozgásidejét és ha elaludt a kocsiban, márpedig elaludt, akkor éjfélig vagy fél éjjel ordított.
A rokonokat kb fél évesen már megismerte, és ahogy kúszni-mászni kezdett, már mobilisabb, mert lefogni se lehet, úgyhogy anyám hiába pampog.
De most se szeretek napirendet sértenk vagy hosszú útra és olyan progira vinni ahol nem lehet letenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!