Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jól gondolom, hogy ez így nem...

Jól gondolom, hogy ez így nem működhet tovább?

Figyelt kérdés
Vagyunk mi a vőlegényemmel,és a 6hónapos fiunkkal.Van az exe a 10 éves közös fiukkal!Párom fizeti a hitelt arra a házra,amibe neki semmi köze(gyerektartás címen),na most meg eddig okosóra kellett Karácsonyra,most a gyerek anyja kitalálta így x-boxot vesznek felesbe!Erre nincs pénzük,de a párom inkább kifizeti és mi nélkülözünk!Azt mondta jövőre ilyen nem lesz,és nem fog ennyit rákölteni.Sok vita van köztünk a múltja miatt,mert nem mond nekik nemet,és inkább mi veszünk össze!Eddig nem szóltam,de most,hogy van a kisfiunk,ez így nem mehet tovább,mivel nem bírja a párom ezt finanszírozni,mert mi lesz jövőre kocsit,vagy mit akar az anyuka a fiának megvetetni?Én úgy gondolom,ez már sok.Remélem megtudjuk beszélni,és havi fix pénzt fog fizetni a fiára,és azt vehetünk a gyereknek amit a párommal mi ketten gondolunk,és nem az ex!
2019. dec. 22. 22:14
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
65%

Fèrfikènt mondom hogy èn is így tennèk ahogy a párod. Nèzd a gyerek szemszögèből. Ő nem kèrte hogy megszülessen ès ugyanúgy megèrdemli hogy ugyanannyit törődjön vele ès költsön rá az apja mint a ti közös gyereketekre. Csak gondolj bele neked gyerekkènt hogy esne hogy ha szèt mennènek a szüleid, apád csinálna egy másik gyereket aki mindent megkapna te meg semmit?

Addig ameddig nem esik át a ló túlsó oldalára ( akármelyik gyerek rèszère ) neked semmi közöd sincs hozzá ha költ a saját gyerekère.

2019. dec. 23. 11:31
 22/30 A kérdező kommentje:
Nehogy én legyek hibás,hogy szerettem volna gyereket a páromtól!Na de mindegy,véleményre voltam kíváncsi,eddig is túlzás volt ami ott folyik,éppen ezért fogják megbeszélni!Neki nem kellett volna szülnie 18èvesen,párom nem akarta hogy megtartsa,aztán mégis,és házat vetetni utána megcsalni a párom és elküldeni a házból!Hála neki,mi nem vagyunk jogosultak a családtámogatásra stb...Itt a legtöbben engem kőveznek,és hogy minek szültem!
2019. dec. 23. 12:11
 23/30 anonim ***** válasza:
39%
Azt fogd már fel, hogy nem a gyerek tehet erről az egészről. Most az neked jó lesz ha már most megútálja a féltestvérét? Tudod milyen szar helyzetek jöhetnek ebből?
2019. dec. 23. 13:42
 24/30 anonim ***** válasza:
16%
A ti gyereketekre mennyit költ? Karácsonyra milyen értékben kap ajándékot?
2019. dec. 23. 19:56
 25/30 anonim ***** válasza:
66%
Jó azért ne hasonlítsuk már egy 6 hónapos ajándékát egy 10 éveséhez. Nyilván nem költ rá annyit. Viszont neki meg mindig ott az apja. Majd ha nagyobb lesz és drága ajándékra vágyik akkor nyilván neki is meg lesz véve.
2019. dec. 23. 22:36
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

Szinte senki sem kövezett meg.Max megállapították, hogy a szeretet szelleme közel a karácsonyhoz nem járta át a szíved.

Az pedig, hogy a párod teherbe ejtett egy 18 éves lányt legalább annyira a párod, mint a csaj hibája.Ahogy az is közös döntésük volt, hogy megtartják a babát,a ház is és amikor szétváltak az útjaik az is, hogy a pénzt párod milyen formába adja nekik.

Az meg, hogy apaként beleszáll egy nagyobb költségű játék megvásárlásába szintén a párod döntése volt.Mondhatott volna nemet is, de nem tette.Nyilván azért mert örömet akar okozni a gyerekének.

Ha pedig ennyire nem bírod elviselni, hogy a párodnak volt előtted élete és abból az életből vannak kötelezettségei, illetve a gyerekét szereti akkor igen, kár volt ebbe a kapcsolatba szülni.Ezt már azelőtt mérlegelhetted volna,mikor összejöttél vele.A másik kapcsolatból lévő gyerek épp annyira hozzá tartozik mint a ti közös gyereketek.Ezt nem érted meg és ezt írták többen is.

Amúgy szerintem troll vagy.Annyian leírták neked annyiféle szóval, hogy mi a gond a logikáddal, hogy lehetetlen nem megérteni.Mindenki érti csak épp te nem.:)

Boldog Karácsonyt kívánok nektek!

2019. dec. 23. 23:00
 27/30 anonim ***** válasza:
70%
Lehet, hogy én értelmezem rosszul, de szerintem a kérdezőnek nem az a baja, hogy a 10 éves kapni fog ajándékot az apától is, hanem az, hogy az anya találta ki, hogy közös ajándék legyen, és felezzenek. Ez nem megegyezéssel tűnt. Az normális, ha a tartásdijon felül olyan költségeket felelnek, mint pl fogszabályozás, nyári tábor, viszont egyfelől az Xbox nem létszukséglet, másfelől szerintem pont az ajándékot tök fura és nem természetes közösen venni ilyen helyzetben. Még azért a kicsi közös gyerek ne egy luxus játék miatt nélkülözzön. Összefoglalva az alapszükségletek felét kellene hogy fedezte a tartásdij, az extra de fontos szükségleteket felezni illik, pl. Fogszabályzo, gyògycipő, stb. De semmi nem indokolja, hogy drága ajándékot közösen vegyenek, ráadásul úgy, hogy ebben nem is közösen allapodtak meg, hanem az egyik fél nyomás alá helyezte a másikat.
2019. dec. 24. 18:49
 28/30 anonim ***** válasza:
11%
Igaz nem létszükséglet. DE ha a gyereknek ez a vágya és anyuka egyedül nem tudja állni, akkor az lesz hogy az apja az új családja miatt tagadja meg tőle és megútálja a kis féltestvérét
2019. dec. 24. 18:53
 29/30 A kérdező kommentje:
Nem vagyok troll,ès igen a 27-es válaszoló jól írta.Átjárt a karácsony szelleme,mivel a fiam első karácsonya van,csak ez az ajándèkozás,elèg hülyèn volt,ès nem a gyerek vágya volt.Igen zavar,ha megyünk látogatoba akkor az ex,mondja hogy mikor az ő gyerekük volt kicsi akkor ez meg az volt,de már nem èrdekel ,legyenek boldogok a gèppel!Utolsó volt a közös ajándèk!Illetve ezekbe az ajándèkokba 4-en vagyunk!Szerintem van hozzá közöm,hogy a közös pènzt mire költjük!További boldog bèkés karácsonyt nektek!
2019. dec. 25. 21:56
 30/30 anonim ***** válasza:
39%
Te mégis mennyit keresel meg abból a "közös" pénzből, amiért így remegsz?
2019. dec. 25. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!