Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jól gondolom, hogy ez így nem...

Jól gondolom, hogy ez így nem működhet tovább?

Figyelt kérdés
Vagyunk mi a vőlegényemmel,és a 6hónapos fiunkkal.Van az exe a 10 éves közös fiukkal!Párom fizeti a hitelt arra a házra,amibe neki semmi köze(gyerektartás címen),na most meg eddig okosóra kellett Karácsonyra,most a gyerek anyja kitalálta így x-boxot vesznek felesbe!Erre nincs pénzük,de a párom inkább kifizeti és mi nélkülözünk!Azt mondta jövőre ilyen nem lesz,és nem fog ennyit rákölteni.Sok vita van köztünk a múltja miatt,mert nem mond nekik nemet,és inkább mi veszünk össze!Eddig nem szóltam,de most,hogy van a kisfiunk,ez így nem mehet tovább,mivel nem bírja a párom ezt finanszírozni,mert mi lesz jövőre kocsit,vagy mit akar az anyuka a fiának megvetetni?Én úgy gondolom,ez már sok.Remélem megtudjuk beszélni,és havi fix pénzt fog fizetni a fiára,és azt vehetünk a gyereknek amit a párommal mi ketten gondolunk,és nem az ex!
2019. dec. 22. 22:14
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
41%
Fú de rosszmájú egy nő vagy. Jössz itt azzal hogy kivel van az ex. Mi köze ennek bármihez. Ha nem tetszik ez a helyzet, meg nem is tehetitek meg, akkor minek szültél? Tudtad hogy mibe mész bele, mostmár ne sírjon a szád. Nevetséges mikor egy felnőtt ember egy gyerekre féltékeny
2019. dec. 23. 05:37
 12/30 anonim ***** válasza:
43%

11# Tőled se kéne segítség, ha elesnék.. 😁

Biztos szent vagy és soha nem hibáztál még..

Kérdező csak egy kis jó szót várt itt tőlünk, vagy tanácsot tapasztaltabb nőktől. Erre mindenki elküldte melegebbre!

Elszomorító inkább az adott válaszok többsége és nem a feltett kérdés.. 😞

2019. dec. 23. 06:01
 13/30 anonim ***** válasza:
63%

"Párom fizeti a hitelt arra a házra,amibe neki semmi köze(gyerektartás címen:"

A hitel és a gyermektartas nem ugyanaz....

2019. dec. 23. 06:47
 14/30 anonim ***** válasza:
30%

Már nem azért, de sok olyan élősködő ember van. Értem itt az ex asszonyra. Van egy közös gyerekük, az meg a pénzt, amit kap a gyerekre!, azt a hitel kifizetésére költi és emg persze ezen felül fizetett apukaval mást, mert amit kap a gyerekre nem rá költi. Én nem lennék ekkora féreg, szépen csinálni egy számlát a gyereknek, oda menjen a gyerek tartás.

Viszont kérdező ahhoz semmi közöd, hogy milyen ajándékot kap a gyerek, ő nem tehet az anyja rossz majusagaról, es igen a gyerek tartson felül megerdemli, hogy az apja vegyen neki ezt azt, meg ha drága is. Vagy talán ő nem ugyan olyan gyereke, mint a ti felevesetek? De az is szomorú, ha ez apukanak se tetszik... Bezzeg megcsinalni élvezte...

2019. dec. 23. 09:09
 15/30 anonim ***** válasza:
34%

13ad: én a minap azon hidaltam le, hogy itt a többség kerek perec kijelentette, hogy kidobná a lányát öthónapos gyerekkel,mert minek szült más nyakára.

Annyira könnyen leírják. Itt ez a sláger, minek szült, a felnőtt kapcsolatok rovatban meg a válj el.

2019. dec. 23. 09:21
 16/30 anonim ***** válasza:
59%
Szomorú utolsó.... Meg ha a felnőttre mergesek is vagyunk, a pici baba, a kis csöppség, nem tehet semmiről.. Ahogy a gyerekek sem, őszintén szólva így sincs teljesen ott az apja, de ezekkel, mintha teher is lenne... Na az ilyenek lesznek később depressziós, meg lelki roncs felnőttek, aki ide jönnek írni, hogy az életük megrekedt... Undorító, mert úgy gondolom, nem csak anyuka volt ott, amikor csináltak, hanem apuka is. Elertem a tárgytól, de annyira nem szeretem, mikor a másik gyereken akár spórolni az új asszony. MINTHA az ő gyereke előbbre való lenne, pedig nem. Elvileg anyukaval szakított, nem a gyerekkel.
2019. dec. 23. 09:30
 17/30 anonim ***** válasza:
62%

"Már nem azért, de sok olyan élősködő ember van. Értem itt az ex asszonyra. Van egy közös gyerekük, az meg a pénzt, amit kap a gyerekre!, azt a hitel kifizetésére költi és emg persze ezen felül fizetett apukaval mást, mert amit kap a gyerekre nem rá költi. Én nem lennék ekkora féreg, szépen csinálni egy számlát a gyereknek, oda menjen a gyerek tartás."

1. Ha a hitel 40 és a gyermektartas is 40, akkor sem a gyermektartas költi a hitelre, hanem azzal azonos összeget.

2. A két szülő anno megállapodott valamiben, hogy ez az éppen aktuális partnernek tetszik e, tökmindegy.

3. A gyerekkel élő szülő fizeti a háztartás költségeit, plusz eltartja a gyereket - ez azért jóval magasabb összeg altalaban, mint egy átlag gyermektartas. Igen, futeningyerek nélkül is kell, de lehet hogy anyának egyedül elég egy szobában fűteni, 18fokra, a gyerek miatt meg 2 szobában kell, 23ra.

4. A tartásdíj nem a gyereknek, hanem a gyerekre jár és még véletlenül se fizethető be a gyerek nevére szóló számlára a kötelezett alltal. A tartásdíj mindig a gyereket nevelő szülőnek jár. Ő dönthet úgy, hogy külön számlára teszi a gyereknek, ha úgy érzi, anélkül is el tudja tartani a gyereket.

2019. dec. 23. 10:08
 18/30 anonim ***** válasza:
70%
Cicuka, ehhez is két ember kell. Ne mondd, hogy neked fogalmad nem volt erről a helyzetről és úgy vállaltatok gyereket, hogy azt hitted, majd akkor a másik kevesebbet kap. Nem, nem gondolnám, hogy az Xbox ne lenne nélkülözhető egy 10 éves gyerek számára, amúgy sem vennék soha ekkora értékben ajándékot valakinek, aki még a s*ggét is éppenhogy ki tudja törölni. Viszont az ő gyereke és igen, ugyanolyan kötelességei vannak vele szemben, mint most veletek. Ha elhanyagolná, az lenne csak az igazán rémisztő, mert az alapján te sem számíthatnál semmi jóra.
2019. dec. 23. 10:14
 19/30 anonim ***** válasza:
22%
Márpedig, ha kelkuj cipő, akkor abból is meg kell tudnia venni. Nehogy már a hitelre menjen... Kedves utolsó előtti. És igen, lehet számlára tenni.
2019. dec. 23. 10:17
 20/30 anonim ***** válasza:
87%

19!

Anyuka fizeti a háztartás minden költségét, ergo a gyerekre van költve a tartásdíj. A hitel is a gyerekre van költve, mert ha nem lenne kifizetve, nem lenne hol lakni. A kérdés nem az volt, hogy ha kell cipő, meg vegye e.

Nem, apuka nem fizetheti a gyerek nevére szóló számlára a gyermektartasdijat. Nem a gyereknek jár még mindig, hanem a gyerekre. Ha apuka akarja, nyugodtan próbálja ki. Fizesse a gyerek nevére nyitott számlára. Anyuka jogosan fogja beperelni gyermektartas nem fizetése miatt és apuka bizony pengetheti ki anyukának az x hónapi pénzt, amit a gyerek számlájára tett.

2019. dec. 23. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!