Jól gondolom, hogy ez így nem működhet tovább?
11# Tőled se kéne segítség, ha elesnék.. 😁
Biztos szent vagy és soha nem hibáztál még..
Kérdező csak egy kis jó szót várt itt tőlünk, vagy tanácsot tapasztaltabb nőktől. Erre mindenki elküldte melegebbre!
Elszomorító inkább az adott válaszok többsége és nem a feltett kérdés.. 😞
"Párom fizeti a hitelt arra a házra,amibe neki semmi köze(gyerektartás címen:"
A hitel és a gyermektartas nem ugyanaz....
Már nem azért, de sok olyan élősködő ember van. Értem itt az ex asszonyra. Van egy közös gyerekük, az meg a pénzt, amit kap a gyerekre!, azt a hitel kifizetésére költi és emg persze ezen felül fizetett apukaval mást, mert amit kap a gyerekre nem rá költi. Én nem lennék ekkora féreg, szépen csinálni egy számlát a gyereknek, oda menjen a gyerek tartás.
Viszont kérdező ahhoz semmi közöd, hogy milyen ajándékot kap a gyerek, ő nem tehet az anyja rossz majusagaról, es igen a gyerek tartson felül megerdemli, hogy az apja vegyen neki ezt azt, meg ha drága is. Vagy talán ő nem ugyan olyan gyereke, mint a ti felevesetek? De az is szomorú, ha ez apukanak se tetszik... Bezzeg megcsinalni élvezte...
13ad: én a minap azon hidaltam le, hogy itt a többség kerek perec kijelentette, hogy kidobná a lányát öthónapos gyerekkel,mert minek szült más nyakára.
Annyira könnyen leírják. Itt ez a sláger, minek szült, a felnőtt kapcsolatok rovatban meg a válj el.
"Már nem azért, de sok olyan élősködő ember van. Értem itt az ex asszonyra. Van egy közös gyerekük, az meg a pénzt, amit kap a gyerekre!, azt a hitel kifizetésére költi és emg persze ezen felül fizetett apukaval mást, mert amit kap a gyerekre nem rá költi. Én nem lennék ekkora féreg, szépen csinálni egy számlát a gyereknek, oda menjen a gyerek tartás."
1. Ha a hitel 40 és a gyermektartas is 40, akkor sem a gyermektartas költi a hitelre, hanem azzal azonos összeget.
2. A két szülő anno megállapodott valamiben, hogy ez az éppen aktuális partnernek tetszik e, tökmindegy.
3. A gyerekkel élő szülő fizeti a háztartás költségeit, plusz eltartja a gyereket - ez azért jóval magasabb összeg altalaban, mint egy átlag gyermektartas. Igen, futeningyerek nélkül is kell, de lehet hogy anyának egyedül elég egy szobában fűteni, 18fokra, a gyerek miatt meg 2 szobában kell, 23ra.
4. A tartásdíj nem a gyereknek, hanem a gyerekre jár és még véletlenül se fizethető be a gyerek nevére szóló számlára a kötelezett alltal. A tartásdíj mindig a gyereket nevelő szülőnek jár. Ő dönthet úgy, hogy külön számlára teszi a gyereknek, ha úgy érzi, anélkül is el tudja tartani a gyereket.
19!
Anyuka fizeti a háztartás minden költségét, ergo a gyerekre van költve a tartásdíj. A hitel is a gyerekre van költve, mert ha nem lenne kifizetve, nem lenne hol lakni. A kérdés nem az volt, hogy ha kell cipő, meg vegye e.
Nem, apuka nem fizetheti a gyerek nevére szóló számlára a gyermektartasdijat. Nem a gyereknek jár még mindig, hanem a gyerekre. Ha apuka akarja, nyugodtan próbálja ki. Fizesse a gyerek nevére nyitott számlára. Anyuka jogosan fogja beperelni gyermektartas nem fizetése miatt és apuka bizony pengetheti ki anyukának az x hónapi pénzt, amit a gyerek számlájára tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!