Nálatok a Jézuska hozza a karácsonyfát vagy együtt díszítitek?
Mikor kissebb voltam még a Jézuska hozta a karácsonyfát.
Ma már együtt diszítjük a családommal.
"Nálunk nincs "Jézuska" se pedig "karácsonyfa". Szerintem jobb, ha kiskorban letisztázzuk ezeket az álkeresztényi dolgokat a gyerekekkel."
Megjött a tanú is!
#8 válaszoló vagyok:
Nem értem, hogy mi ezzel a probléma? Az hogy nem etetjük a gyerekek fejét, hogy majd a Jézuska valahogy bejön a házba és lerakja az ajándékokat a fa alá?
Honnan tudja ez a "Jézuska", hogy melyik gyerek mit szeretne? Zárt ajtón hogy tud bejönni? És még lehetne sorolni az érdekesebbnél érdekesebb dolgokat.
A gyerekeknek el lett magyarázva az ünnep, és mindenki olyan mértékben kap ajándékot karácsonykor, amilyen módon viselkedett itthon, illetve az iskolába, amit nem a mikulás / jézuska / E.T hoz, hanem mi, a szülők.
Egyéni dolga mindenkinek, hogy hogyan ünnepli a karácsonyt, csak nekünk nincs kedvünk becsapni a saját gyerekeinket ilyen tündérmesékkel.
Nálunk az angyalka hozza. (Erdély :) )
Míg kisebb voltam ő hozta. Aztán ilyen 10 éves korom környékén apám feltette a csúcsdíszt s a fényfűzért, tovább meg én díszítettem. Majd egy ilyen 15 éves koromtól teljesen én.
Amikor gyerek voltam, akkor közösen díszítettük a fát, és utána egy másik szobában vártuk, hogy mikor rázza meg a csengettyűt a Jézuska. Mikor visszamentem a nappaliba, már a fa alatt voltak az ajándékok! A szüleim és a nagyszüleim (együtt töltöttük a 24. estét a nagycsaláddal) olyan jól eljátszották, hogy 9 éves koromig hittem ebben a varázslatban:)
A gyermekeimnek is ezt az élményt szeretném majd tovább adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!