Éjszaka jön a Jézuska vagy napközben? Együtt díszítitek a fát gyerekekkel vagy ez is meglepetés?
Nálunk nem a Jézuska jön.
Feldísztíjük a fát közösen (egy ikolás és egy 21 hónapos gyrekkel), majd elindulunk kora délután anyósékhz, utána anyámékhoz.
Mielőtt elindulunk és "visszamegyek valamiért" a házba és odarakom a fa alá a 2 gyerek ajándékait.
Így amikor hazaérünk este a családlátogatásból, megjött a Télapó és meghozta az ajándékokat.
Bárhogy nevezzük,Jézuskának,vagy karácsonynak,az 24-én este van.Szenteste.Nem vagyunk hívők.
Nálunk a gyerekek 24-én átmennek délután a mamáékhoz,mire visszajönnek együtt,ott a feldízsített fa és az ajándékok.Megvacsorázunk,éneklünk ,és minden évben más az angyal.Ő osztja az ajándékokat,és mindenki szépen megvárja a másik örömét.
Én mindig együtt öltöztettem a fát anyukámmal, és mióta megszületett hugom ő is szokta. a karácsonyfát a jézuska teszi a teraszra és úgy hozzuk be másnap felöltöztetni közösen:)
17/L
Bár nekünk ez lesz az első karácsonyuk a babánkkal, de nálunk 24-én kora este jön meg a Jézuska. Évek óta így van nálunk a mama (anyukámékkal élünk) reggel neki áll a Karácsonyi menünek, én és a Párom feldíszítjük a fát, becsomagoljuk az ajándékokat, megkötözzük a szaloncukrot, majd elmegyünk a dédihez ott is feldíszítjük a fát. El hozzuk a dédit magunkhoz, mikor haza értünk megcsinálom az asztal díszeket, finom süteményekkel, naranccsal, szegfűszeggel, almával, banánnal, fügével, dióval mogyoróval és fenyőágakkal díszített tálakból. Mikor minden a helyére került beállok a konyhába segíteni, hogy mire nővéreim és a családjuk megérkeznek minden kész legyen. Olyan 3-4 óra fele érkeznek. Akkor már a Jézuska járt nálunk, de még nincs ajándékbontás. Meg vacsorázunk és csak utána nézheti meg mindenki az ajándékot. :)
Nagyon nagyon várom már az idei karácsonyt a kislányom miatt 10 hónapos már és biztos nagyon fogja élvezni, viszont a közel jövőben biztos változni fog ez a felállás, mert nálunk a fa díszítésében sem fog segíteni, az is meglepi lesz egy jó pár évig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!