Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Éjszaka jön a Jézuska vagy...

Éjszaka jön a Jézuska vagy napközben? Együtt díszítitek a fát gyerekekkel vagy ez is meglepetés?

Figyelt kérdés
Tehát 25-én reggel találják meg a picik az ajándékot a fa alatt vagy 24-én délután?
2010. dec. 8. 19:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%

nálunk (és gyerekkoromban is így volt) 24-én este kb 6 körül jön a Jézuska, bár nem vagyunk hívők, ez egy szokás.

Idén változtatunk, kislányom 1,5 éves, még lehet változtatni mert a nagyszülők szerteszét laknak és ezért mindig egy rohanás a karácsony.

Idén 24én reggel jön hozzánk a jézuska férjemnek és kislányomnak. Ebédre jön az egyik mama és papa, 25-én másik nagyszülőkhöz mi megyünk, 26-a a miénk, pihenünk:)

Békés Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!

2010. dec. 9. 08:18
 12/19 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk is klasszikus lesz a karácsony. Mivel a fiam még pici(1,5 éves) így amikor alszik akkor lesz fa díszítés(pár év múlva aztán együtt díszítünk majd). Este ünneplőbe öltözünk közösen megvacsorázunk, és utána énekelünk a szobájába(addig apa "beszél" a Jézuskával)aztán amikor az Angyalok csengetnek átszaladunk a másik szobába:-D Mi vallásosak vagyunk, így a férjemmel megpróbálunk elmenni misére is.
2010. dec. 9. 09:52
 13/19 anonim ***** válasza:
51%
Ja, és persze 24-én ünneplünk:-)
2010. dec. 9. 09:53
 14/19 anonim ***** válasza:
Az én kislányom még kicsi, így egyedül díszítem a fát, és meglepi lesz neki,sztem így fog maradni később is. 24-én este megvacsorázunk, utána van az ajándékozás, mi odaszoktuk adni annak akinek szánjuk és nem a fa alól kell megkeresni.
2010. dec. 9. 11:02
 15/19 anonim ***** válasza:
69%
Mi a testvéremékkel együtt karácsonyozunk ( Én 42, Ő 35) És úgy lesz hogy 23-án nálunk alszanak,( van két kis gyerekük) és az én lányom (15 éves) majd elsétál velük anyuékhoz,addig mi, szülők díszítünk,ajándékokat rakunk ki,terítünk,aztán elmegyünk szólni nekik,hogy jött a Jézuska,hazajövünk, anyuék is jönnek.aztán vacsorázunk,és ajándékokat bontunk.. :) aztán mindenki örül :))
2010. dec. 9. 16:04
 16/19 anonim ***** válasza:
80%

Hát nálunk Karácsonykor megtelik a ház.

3 nővérem jön hozzánk családustul, mindenkinek 2 gyermeke van + az én 2 lányom.

Anyumék is nálunk vannak Karácsonykor. -->10 felnőtt + 8 gyerek, ahol a legidősebb 6 éves, a legkisebb 10 hónapos.

(minden évben más a soros, de sajna nagyon messze lakunk egymástól, így a Karácsonyt mindig együtt töltjük)

23án beköltözés

22-23: sütés

23án előkészítem a menüt

24én én főzök a nővéreimmel, az apukák meg feldíszitik a csemetékkel a fát.

Délben szigorúan alvás a gyerekeknek, mert hosszú este vár rájuk.

Délután karácsonyi mesék, játékok

5kor vacsora

Közben valaki telepakolja a fa alatt ajándékokkal, vigyázva, hogy senki ne jöjjön rá (kb. 3 perc - akár egy diszkrét Wcre menés alatt megoldható)

Vacsi után ének, ajándékbontás.

Nagy nehezen a gyerekek lefektetése.

Halk beszélgetés punccsal kisérve a konyhában.

Anyumék vigyáznak rájuk, amíg mi elmegyünk az éjféli misére (kb. 10-15 perc séta)

Reggel korán kelés, 9kor pásztojáték és mise a templomban, addigra minden gyereket össze kell szedni :-D

Rokonság 29én utazik el.

Utána pihenés :-D

2010. dec. 9. 17:10
 17/19 anonim ***** válasza:
51%
Nagyon jó volt az utolsó,-és persze az összes kommentet olvasni.
2010. dec. 9. 18:37
 18/19 anonim ***** válasza:
Mi a ferjemmel 23.-an este feldiszitjuk a fat miutan a 17 honapos kisfiunk elaludt,igy reggelre van nagy meglepetes mikor meglatja a fat :) Az angyalka pedig szenteste jon. Amig a delutani alvas van addig a fa ala kerul az ajandek igy megint lesz nagy orom az ebredesnel :))
2010. dec. 11. 16:52
 19/19 anonim válasza:

A sok-sok gyerek nem látja, hogy ezerszám árulják a fát a környéken egy hónapja? Meg hogy viszik haza a buszon a szülők?

A TV mesékbe pedig díszítik a fát?? (És nem a Jézuska??)

Sose értettem miért KELL mindenbe hazudni.. ?!?

Ami nekem tetszik és ezt szeretném majd követni:

- A fát közösen díszíteni.

- Az ajándékot pedig a Jézuska hozza vagy küldi..

Minél kevesebb a hamis titok, annál kisebb lesz a csalódás is.

Öröm és várakozás így is lesz, az garantált :-)

Üdv!

40F

2017. jan. 11. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!