Éjszaka jön a Jézuska vagy napközben? Együtt díszítitek a fát gyerekekkel vagy ez is meglepetés?
nálunk (és gyerekkoromban is így volt) 24-én este kb 6 körül jön a Jézuska, bár nem vagyunk hívők, ez egy szokás.
Idén változtatunk, kislányom 1,5 éves, még lehet változtatni mert a nagyszülők szerteszét laknak és ezért mindig egy rohanás a karácsony.
Idén 24én reggel jön hozzánk a jézuska férjemnek és kislányomnak. Ebédre jön az egyik mama és papa, 25-én másik nagyszülőkhöz mi megyünk, 26-a a miénk, pihenünk:)
Békés Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
Hát nálunk Karácsonykor megtelik a ház.
3 nővérem jön hozzánk családustul, mindenkinek 2 gyermeke van + az én 2 lányom.
Anyumék is nálunk vannak Karácsonykor. -->10 felnőtt + 8 gyerek, ahol a legidősebb 6 éves, a legkisebb 10 hónapos.
(minden évben más a soros, de sajna nagyon messze lakunk egymástól, így a Karácsonyt mindig együtt töltjük)
23án beköltözés
22-23: sütés
23án előkészítem a menüt
24én én főzök a nővéreimmel, az apukák meg feldíszitik a csemetékkel a fát.
Délben szigorúan alvás a gyerekeknek, mert hosszú este vár rájuk.
Délután karácsonyi mesék, játékok
5kor vacsora
Közben valaki telepakolja a fa alatt ajándékokkal, vigyázva, hogy senki ne jöjjön rá (kb. 3 perc - akár egy diszkrét Wcre menés alatt megoldható)
Vacsi után ének, ajándékbontás.
Nagy nehezen a gyerekek lefektetése.
Halk beszélgetés punccsal kisérve a konyhában.
Anyumék vigyáznak rájuk, amíg mi elmegyünk az éjféli misére (kb. 10-15 perc séta)
Reggel korán kelés, 9kor pásztojáték és mise a templomban, addigra minden gyereket össze kell szedni :-D
Rokonság 29én utazik el.
Utána pihenés :-D
A sok-sok gyerek nem látja, hogy ezerszám árulják a fát a környéken egy hónapja? Meg hogy viszik haza a buszon a szülők?
A TV mesékbe pedig díszítik a fát?? (És nem a Jézuska??)
Sose értettem miért KELL mindenbe hazudni.. ?!?
Ami nekem tetszik és ezt szeretném majd követni:
- A fát közösen díszíteni.
- Az ajándékot pedig a Jézuska hozza vagy küldi..
Minél kevesebb a hamis titok, annál kisebb lesz a csalódás is.
Öröm és várakozás így is lesz, az garantált :-)
Üdv!
40F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!