Nálatok a Jézuska hozza a karácsonyfát vagy együtt díszítitek?
"Nálunk nincs "Jézuska" se pedig "karácsonyfa". Szerintem jobb, ha kiskorban letisztázzuk ezeket az álkeresztényi dolgokat a gyerekekkel."
Neked van gyereked? Júúúúj, és képes voltál erkölcstelen dolgokat csinálni az ágyban?
3-as vagyok, köszönöm a 0 %-ot.
Mit lehet azon lepontozni, hogy nálunk hogy szokás?
Azért ez alkeresztenyi szöveg hasít barátom...
A gyereknek a hite lenne a lényeg,nem a keresztenysegben,hanem a csodakban. A várakozás, az izgalom. Az öröm a szemében és a boldogság,hogy ezt láthatom.
Én is egy racionális embernek tartom magam,de soha nem lennék a gyerekem grincse.
Nálunk is hasonlóképpen van, mint a 2. válaszolónál, egyikünk elmegy a gyerekekkel az erdőbe (ha hó van, ez még tutibb), kiraknak magokat, almát az állatoknak, s mire hazaérnek, áll a fa az ajándékokkal.
Mi sem vagyunk egyébként vallásosak, de mivel a karácsony egy keresztény ünnep, nem érzem álszentkedésnek a „Jézuskás” történetet. Ha valaki nagyon ellene van, akkor viszont az egyáltalán ne is tartsa karácsonyt, szíve joga.
Nálunk most még a Jézuska hozza a fát, mert kicsik a gyerekek (4,5 és 1 évesek), nem hiszem, hogy annyira sikeres díszítés lenne :D vagyis a naggyal már igen, de a kicsivel még nem. Ha a kicsi is 3-4 éves lesz, akkor lehet átállunk a közös díszítésre. De egyelőre így jó, nagyobb a wow-hatás, ha a fát is az ajándékokkal együtt látják csak meg.
23-án éjjel szoktunk díszíteni, így 24 reggelre jön a Jézuska.
Mi amúgy semennyire nem vagyunk hívők, családi ünnepnek tekintjük, a Jézuska meg kb. úgy van a gyerekek tudatában, mint a Télapó. Nem ismerik még a sztorit hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!