Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nálatok a Jézuska hozza a...

Nálatok a Jézuska hozza a karácsonyfát vagy együtt díszítitek?

Figyelt kérdés
2019. dec. 20. 16:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
63%

"Nálunk nincs "Jézuska" se pedig "karácsonyfa". Szerintem jobb, ha kiskorban letisztázzuk ezeket az álkeresztényi dolgokat a gyerekekkel."

Neked van gyereked? Júúúúj, és képes voltál erkölcstelen dolgokat csinálni az ágyban?

2019. dec. 20. 16:43
 12/32 anonim ***** válasza:
26%

3-as vagyok, köszönöm a 0 %-ot.

Mit lehet azon lepontozni, hogy nálunk hogy szokás?

2019. dec. 20. 16:50
 13/32 A kérdező kommentje:
Ne foglalkozzatok a lepontozókkal.:)
2019. dec. 20. 16:52
 14/32 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon igyekeztem, hogy a fát is a Jézuska hozza, 24ről 25re virradóra, de sajnos nem sikerült eltitkolni, úgy díszíteni hogy ne ébredjen meg rá. Ezért 24-én délután együtt díszítünk, az ajándékokat pedig estére meghozza a "Jézuska" a nagyiékkal töltött vacsora után.
2019. dec. 20. 17:27
 15/32 anonim ***** válasza:
84%

Azért ez alkeresztenyi szöveg hasít barátom...

A gyereknek a hite lenne a lényeg,nem a keresztenysegben,hanem a csodakban. A várakozás, az izgalom. Az öröm a szemében és a boldogság,hogy ezt láthatom.

Én is egy racionális embernek tartom magam,de soha nem lennék a gyerekem grincse.

2019. dec. 20. 17:38
 16/32 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk is hasonlóképpen van, mint a 2. válaszolónál, egyikünk elmegy a gyerekekkel az erdőbe (ha hó van, ez még tutibb), kiraknak magokat, almát az állatoknak, s mire hazaérnek, áll a fa az ajándékokkal.

Mi sem vagyunk egyébként vallásosak, de mivel a karácsony egy keresztény ünnep, nem érzem álszentkedésnek a „Jézuskás” történetet. Ha valaki nagyon ellene van, akkor viszont az egyáltalán ne is tartsa karácsonyt, szíve joga.

2019. dec. 20. 18:09
 17/32 anonim ***** válasza:
91%
Együtt.
2019. dec. 20. 18:39
 18/32 anonim ***** válasza:
38%
Együtt díszítjük, az ajándékot, apa, anya rokonok veszik. Jézus a megváltónk, hívő család vagyunk.
2019. dec. 20. 19:16
 19/32 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk most még a Jézuska hozza a fát, mert kicsik a gyerekek (4,5 és 1 évesek), nem hiszem, hogy annyira sikeres díszítés lenne :D vagyis a naggyal már igen, de a kicsivel még nem. Ha a kicsi is 3-4 éves lesz, akkor lehet átállunk a közös díszítésre. De egyelőre így jó, nagyobb a wow-hatás, ha a fát is az ajándékokkal együtt látják csak meg.

23-án éjjel szoktunk díszíteni, így 24 reggelre jön a Jézuska.

Mi amúgy semennyire nem vagyunk hívők, családi ünnepnek tekintjük, a Jézuska meg kb. úgy van a gyerekek tudatában, mint a Télapó. Nem ismerik még a sztorit hozzá.

2019. dec. 20. 20:07
 20/32 anonim ***** válasza:
79%
A fá együtt díszítjük, az ajándékokat a Jézuska hozza. 7 és 1,5 évesek a gyerekek
2019. dec. 20. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!