Mit tehet ilyenkor az apa?
Csak jogilag érdeklődök , sem fényezni sem lehurrogni nem akarom magam se a volt barátnöm aki a 8 hónapos kisfiam anyja.
Történet:
Anyagi gondokkal küzdöttünk vagyis hónapról hónapra éltünk, a kapcsolatunk nem volt jó kicsit sem onnantól hogy a volt párom terhes lett azaz 17 hónapja.
Folyamatosan dokgoztam de sajnos 220 -250 ezer ft ból nem eltünk meg albérlettel együtt így valamit tenni kellet.
Nyilván emiatt is de nagyon rossz volt a kapcsolat ( nem közeledett felém , nem aludtunk együtt, szex 17 hónapja nincs stb)
5 hónapja kijöttem külföldre dolgozni hogy hátha meg tudom menteni a kapcsolatot ha mint férfi anyagilag helyre teszem ezt az egésszet ami azt jelenti hogy a 550.000ft os keresetemből bizonyíthatóan 500.000ft ot utalok haza a számlaszámára és ezt terveztem még 7 hónapig tenni, de sajnos semmi sem.változik. Baba miatt napi szinten beszélünk de már nekem belül rossz mert annyira nem passzolunk össze hogy egész nap gyomorgörcsöt tud okozni ha olyan stilusba kezd el oktatni ami már elviselhetettlen úgy hogy 7/6 nap 12 órában dolgozok heti 72 órában....
A kisfiamat szinte miatta nem ismerem mert lépéskényszerbe tett és tennem kellet valamit hogy a pénz ami miatt állandóan veszekedett velem helyrejöjjön.
Mivel 5 hónap alatt 2.5millió forintot átküldtem reménykedtem benne hogy változni fog valami de semmi nem változik, már én nem akarok tőlle semmit....
Mivel a fiamnak szeretném hogy ne keljen nélkülöznie így neki meg szeretnék mindent adni de a volt barátnőmet ezentúl nem akarom eltartani úgy hogy itt én egy üres szobába vagyok havi 50 ezer forintnyi euróval...
Mennyi az az összeg amit ti hazaküldenétek a volt párotoknak?
Inentől én akarom kezelni a saját keresetem és én akarok a gyereknek megvenni valamit amire épp szüksége van ezért nem akarom azt hogy "jó vagyok én de hála istennek jó messze vagy de azért a pénzt küld szépen haza majd én minden megveszek belőlle a gyereknek"
Én mint apa szeretném a dolgait megvenni és nem úgy hogy a fizetésem felet azt csinál amit akar.
Nőként mondom, hogy jól gondolkodsz. A gyereked az első. Inkább tegyél félre a jövőjére, ne hagyd, hogy a volt barátnőd minden keményen megkeresett forintot feléljen.
A legegyszerűbb, ha bírósági úton, hivatalos úton kéred a tartásdíj megállapítását. Ez küldd el, ezen felül meg konkrét pénzt ne adj, hanem te költs a gyerekre (ruhák, programok, játékok stb).
Ha pedig nem tudja ellatni a párod a gyereket, akkor pereld magadhoz. Nem mondom, hogy most, hiszen ilyen munkarend mellett nem lenne jó ötlet.
Tedd rendbe magad, tegyél félre, képezd magad és adni fogja magát a helyzet.
A megítélt tartásdíj szerintem 30-40 ezer lesz maximum. El kell intézni minél hamarabb.
Nincs hozzáférésem a számlahoz ( de úgy küldtem haza hogy vegyen meg bármit ami a gyereknek kell)
Persze ha neki kell valami akkor vegye meg csak okosan.
Reménykedten benne hogy a hirtelen "szokatlan" jólét amihez sem ő sem én nem vagyunk hozzászokva helyrehozza a kapcsolatunkat és még ha 1500km re vagyunk egymástól de közeledni fog felém de sajnos nem , ha mondok valami ötletet és neki nem tetszik akkor elő vesz egy olyan irritáló stilust hogy inkább jobba ha nem is beszélünk... kijövetel után ez volt az 5. Havi fizetésem és semmi sem változik barhogy is mondom neki így kompromisszum nélkül de kiszállok ebből a kapcsolatból mert nem megy , a fiamat viszont nagyon szeretem még ha alig ismerem is őt nagyon nagyon szeretném!
Jogilag? Amíg szét nem mentek jogilag, semmi sem kötelez, hogy hazaküldd a pénzed. Támogathatod természetben is a gyereked.
De ha jogilag szétmentek, intézitek a gyerekelhelyezést, onnantól nem adhatod természetben, csak pénzben, de az "asszonyt" nem kell eltartanod.
(És a gyereket se, ha legalább közös elhelyezésért küzdesz.)
Nyilván megvan a pénz , valamennyit költött de mondtam, nincs hozzáférésem , napi szinten beszélünk reggelente mert csak ejfélkor végzek es akkor mar alszanak és nem számol be monden percbe hogy mire öltött.
Nekem teljesen mind 1 hogy elhiszed e vagy sem.
1 dolgot biztosan tudok mert mást úgy sem tehettem:
Első 500.000ft ot Westernunionon keresztül küldtem ( itt még nem.volt bankszámlám)
A többi 4 utalás volt minden bizonylatot elteszek hogy meglegyen bármi történhet....
Nem látok bele a bankszámlára.
Helyzett változott, szakitottunk eddig azért küldtem ennyit hogy hátha ez a jólét helyre hoz minket , DE NEM!
Új helyzet.
ANYA APA külöm , gyerek nála ( küldöldóm vagyok)
Gyereknek én akarom.megvenni ha valami nincs és az anyja nem tudja neki biztosítani de az anyának nem akarok tejhatalmat adni a pénzem felett!
Neki annyi akarok adni hogy épp hogy ne ne lehessen belémkötni a többit én biztosítom a fiamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!