Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti vállalnátok gyereket a...

Ti vállalnátok gyereket a helyünkben?

Figyelt kérdés

23 éves srác vagyok, a barátnőm 22. Még csak fél éve lakunk együtt, de már néha szóba jön a házasság, gyerekek, stb.

Alapvetően úgy vagyunk vele, hogy nem biztos, hogy szeretnénk majd gyereket, hogy lesz-e majd kedvünk hozzá, de vannak olyan tapasztalataink, amelyek miatt nemigazán szeretnénk. Például egyikőnknek sem voltak jó, példamutató szülei, igaz nem is alkoholista vagy felelőtlen szüleink voltak, hanem csupán nem igazán tudták, hogyan kell egy gyereket nevelni. Amikor elköltöztünk a szüleinktől, úgy gondoltuk, hogy a lehető legkevesebbet járunk majd hozzájuk, mert őszintén bevallva, nem igazán élvezzük a szüleink társaságát. Úgy érezzük, hogy ha lenne gyerekünk, nem szeretnénk ha sok időt töltene a nagyszüleivel, hátha velük is rosszul bánnának, mint anno velünk, ebből kifolyólag meg úgy gondoljuk, hogy nekünk csak teher lenne egy gyerek, nem lenne ki vigyázzon rá, stb.

Ti mit tennétek, szerintetek sem lehetne ebben a helyzetben gyereket vállalni?

P

2019. dec. 14. 22:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
86%

"hogy szeretnénk majd gyereket, hogy lesz-e majd kedvünk hozzá"

Ez nem van kedvem/nincs kedvem kérdése! Így bulizni indulunk el, nem gyereket vállalunk!

23 évesen, ha csak ennyi eszed van, legalább védekezz rendesen, mert aztán ebből lesznek a kukába dobott csecsemők, az meg kinek hiányzik.

Úgyhogy szerencsére nektek még nagyon nem kell a gyerekgyártáson agyalni!

2019. dec. 15. 06:41
 12/14 anonim ***** válasza:
83%

Mi 25 évesek vagyunk a férjemmel. A kislányunk 2 éves. Szóval 23 évesen vállalatunk gyereket, szintén fél év együtt lakás után.

Az én szüleim rendesek, szeretik az unokájukat, szívesen vigyáznának rá, de sajnos 600 kmre kellett költözünk tőlük, mert a férjem is itt talált munkát, és énis itt találtam itthon végezhető munkát.

A férjem szülei itt laknak a szomszédba, de az én szüleim még ígyis többet látják a gyereket, úgy hogy hozzájuk évente 2x megyünk 1 hétre.

Szóval 2 héten kívül, az év többi napján egyedül vagyunk a gyerekkel. Most várjuk a másodikat.

Csak akkor szabad gyereket vállalni, ha mind a ketten nagyon akarjátok, és majd akkor fogjátok nagyon akarni, ha az, hogy milyenek a nagyszülők nem tud eltántorítani a gyermekvállalástól.

Lehet, hogy 10 év múlva érezni fogjátok ezt, de az is lehet, hogy nem. Egyikkel sincs semmi probléma, nem kell minden párnak gyereket vállalni, csak figyeljetek oda a megfelelő védekezésre, hogy ne kelljen még egy gyereknek olyan családban felnőnie, ahol nem akarták, és csak teherként tekintenek rá.

2019. dec. 15. 08:09
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
10 év múlva gondoljátok át megint a helyzetet, addig semmiképp ne csináljatok gyereket!
2019. dec. 15. 13:04
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha még pár évig együtt lesztek,dolgoztok,tudatosan tervezitek a jövőt,majd esetleg. Ennyi idő járás után bennem nem merült fel h gyereket akarjak a páromtól,nem is ismeritek egymást rendesen. Ebböl lesz az h az apa nem úgy viselkedik mint kéne " én nem ilyen lovat akartam" .
2019. dec. 18. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!