Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akarnak egyesek 45-50...

Miért akarnak egyesek 45-50 évesen anyává vagy apává válni?

Figyelt kérdés
Nem gondolnak arra, mi lesz a gyerekkel? Minek plusz rizikó, hogy esetleg beteg lesz a gyerek? Fiataloknak is lehet beteg gyerekük de idősebbekknél a veszèly egyértelműen fokozottabb. És az sem teljesen igaz, hogy ez csak most van így,régebben is voltak ilyenek. Nem beszélve arról, hogy amikor a gyerek még csak 18 lesz, akkor a szülők 60 felett és bizony az újságok gyászrovata tele van 60-as 70-es férfiakkal és nőkkel. Én is ennek vagyok az áldozata. Apám 48 anyám 45 volt amikor megszülettem. Akkoriban még nem voltak ilyen fejlett szűrési módszerek sem ráadásul. Most 33 vagyok. Anyàm 14 éves voltam amikor meghalt, apàmat 25 èvesen vesztettem el. Én 80 százalékos rokkant, mozgássérült vagyok, végzettségemet tekintve nyelvtanár (angol, német). Napi 4 óràban dolgozok egy helyi városi nyelviskolában. Autót vezetni, bicajozni nem tudok, bevásárlás is nehezen megy. És az életem is teljesen más mint az egészséges kortársaimé, akik gyereket nevelnek, családjuk van, én meg magamat is nehezen látom el. Fiatal koromban sem tudtam azt csinálni mint a kortársaim, sajnos akkor még nem volt elfogadott dolog a másság, hogy valaki mozgássérült, így e miatt kiközösített fiatal voltam. Gimiben többen azt mondták, hogy pozitív diszkrimináció miatt vagyok mindenből ötös. Azt gondolták, hogy aki mozgássérült az egyúttal hülye is, pedig ez nincs így. Aztàn egyetemen már elismertèk a tudásomat, tudták, hogy nem véletlenül megy jól a suli. De mègis úgy kezeltek mozgássérültsègem miatt mint ha nem a Föld nevű bolygóról származnék. 20 èvesen eldöntöttem, hogy gyerekem az nem lesz, nem szerettem volna, ha neki is azokon kell keresztülmennie mint nekem kellett anno. De ezek a 45-50 év körüli szülők nem gondolják, hogy simán lehet, hogy fogyatékos lesz a gyerekük a fokozott rizikó miatt és a gyerek élete, aki nem tehet a szülei döntésèről èlete pokoli lesz?

#betegség #rizikó #kései gyerek vállalás #Öreg szülők #fogyatékossàg
2019. dec. 10. 19:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
17%
Igenis nekik mindennap ajándék! Mert barmikor rajohet már akarmi mondjuk egy szivroham es feldobja a pacskert. Hulyesegeket irtok nagyon! Attol hogy az egyiknek az anyja 40 evesen szult es 74 evesen setal, nemminden oreg lesz ilyen. Van aki csak jarokerettel tud jarni. Igen is rohadt nagy onzoseg aki ilyen idos korba szul. Oke hogy addig nem jott ossze de akkor ezt elkell engedni lehet hogy nem hiaba nem jott ossze 40 ev alatt. Szegeny gyerekeket sajnalom. Szerintem meg mindig jobb ha valaki nagyon fiatalon szul (kiveve ha még nagyon eretlen). Mint hogy 40 evesen szuljon es 10 ev mulva meg 10 eves lesz a gyereke 50 eves lesz addigra es akarmi lehet. Es akkor a gyerekkel mi lesz? Meg a masik hogy ilyen idos korba mar nem könnyű egy gyerekkel torodni maximalisan ott lenni testben lelekben
2019. dec. 11. 07:58
 12/17 A kérdező kommentje:
Még 40-42 évesen talán visítva de belefér de 50-hez közel? Az azèrt durva. Az megvan, hogy Magyarországon a születéskor várható élettartam férfiaknál 73 nőknèl 78 év. Vannak kivètelek, de miből gondolja, hogy ő pont a kivételek közè fog tartozni? Az átlag ez. Ezzel kell kb. Kalkulálni. Azt még éppen csak 30 èves a gyereke vagy éppen csak elmúlt annyi. Akkor még a gyerekek picik. Jól jönne nekik ha lenne nagyapjuk, nagyanyjuk de az nincs, mert màr öreg, magát is alig bírja ellátni vagy kár meg is halt. A férfiakra is vonatkozik ez àm. Egyik ismerősöm 35 èves nő, összeállt egy 52 éves vén csókàval és jön a baba. Marha jó lesz, a gyerek még csak 14 éves 8.-os általános iskolás lesz, míg az apja hetven felè ügető vèn tata. Sajnálom a gyereket. Azóta az ismerősömmel nem állok szóba, amióta együtt van a vén csókával.
2019. dec. 11. 09:49
 13/17 anonim ***** válasza:
84%

"Azóta az ismerősömmel nem állok szóba, amióta együtt van a vén csókával."

Te se vagy normális már ne haragudj. Véleményed lehet a kapcsolatukról, de nincs jogod vele ezért kvázi bunkózni. Ő élete, nem a tiéd.

Valóban nem is ideális 50 felett szülővé válni, én sem tenném, de ennél rosszabb dolgok is történnek gyerekekkel sajnos, akiknek mellesleg fiatal "szülei" vannak, azokért miért nem lázadsz ennyire? Mélyszegénység, bántalmazó elmebeteg "szülők". Az nem zavar?

2019. dec. 11. 09:53
 14/17 anonim ***** válasza:
22%

Úgy teszed fel a kérdést, mintha az átlag magyarra amúgy jellemző lenne a hosszú távú gondolkodàs (vagy egyáltalán a gondolkodás), és egyedül ezzel a 40 feletti szüléssel lennének problémák. Az átlag máról holnapra él, mit érdekli őt, hogy mi lesz következő hónapban, nemhogy 18 év múlva, amikor a gyerek érettségizik, anyuka meg nyugdíjba megy. Ez a fajta gondolkodásmód az élet minden területére kihat. Nincs az embereknek sokszor egy hónapra elegendő megtakarításuk, anyuka minden végzettség és egzisztencia nélkül éli a htb életet, bele nem gondolva abba, hogy mi lesz, ha apuka holnap felfordul a kocsival; sorra veszik fel az emberek a hiteleket, mert azt gondolják, hogy nekik is jár a nagy ház, habár soha annyi pénzt összelapátolni nem tudnának, még ketten sem; nincsen elképzelés, hogy hol akarnak majd tartani 1,5,10 vagy 20 múlva; a lényeg, hogy ma jó legyen, holnap majd lesz vhogy, meg amúgy is állambácsi dolga gondoskodni az övéiről.

Így élünk mi. És akkor kérdezem: ha alapvető dolgokról nem tudnak felelősségteljes döntést hozni emberek az életben, akkor miért pont a gyerekvállalás lenne átgondolt, megfontolt?

2019. dec. 11. 11:39
 15/17 anonim ***** válasza:
69%

Az átlagéletkor azért átlag, mert benne van a napi 1 dobozt elfüstölő alkoholista bányász, a 8 évesen leukèmiában meghalt kislány és a nagymamám is, aki 89 évesen halt meg, 88,5 évesen még a kertben dolgozott.

Láttam én 35 éves kétgyerekes anyát is melanoma vagy mellrák áttétekben haldokolni. Sajnos.

Nálunk mint írtam, 33-44 most a korunk, most tervezzük a 2. babát. Mire a második érettségizik, a párom még mindig a dolgozó korosztályba fog tartozni.

Jóeséllyel kettőnk közül az egyik fel tudja nevelni a gyerekeket (illetve ha én 50 évesen meghalok, az meg nyilván a váratlan tragédia kategória), sőt ha a statisztikát követjük, mindketten megérjük mindkét gyerek diplomaosztóját is.

2019. dec. 11. 12:24
 16/17 anonim ***** válasza:
67%
Az én apám nem érte meg a nyugdíjat sem.Hiàba lett fiatalon anno apuka,mert az unokák így sem igazán fognak rá emlékezni, képről és elmesélt történetek alapján fogják csak ismerni.Nagyon fiatalon elment.HA a logikát követnem amit te,én se szültem volna mert meghalok.A betegségeid sem a szüleid életkora adta hanem a családi halmozodas,hajlamok az oroklesre.Legalabbis inkább az utóbbiak.Ezt orokolhetted volna akkor is ha anyukád fiatal lányként szül téged.Ismerosom 18 évesen szült,a gyerekének agyvérzése lett, halmozott fogyatékkal él.Ha az ismerőseid a párválasztás alapján válogatod akkor jobban is járnak ha minél kevesebben maradnak.Ha az embert nem bírod szeretni,tisztelni bennük, akkor nem vesztenek veled semmit,mert a szerinted helytelen párválasztás meg nem teszi őket más emberré.
2019. dec. 11. 18:59
 17/17 A kérdező kommentje:
Nem értem mire való az, hogy máshogy akarunk viselkedni mint ahogy az normális lenne. 52 èvesen 35 éves nővel. Ha vèletlenül becsúszna a gyerek. Mire a gyerek 14 èves lenne általànos iskolás 8.-os lenne mèg csak a gyerek. A gyerek középiskolai felvételijèn megjelenne egy 70 felé ügető fószer jogosan hinnèk azt, hogy a gyerek nagyapjájoz van szerencséjük. Ez olyan lenne mintha èn most 33 évesen elmennèk a discoba pl. (Soha nem voltam egyébkènt nagy discoba jàrós típus fiatalon sem) a sok tizenèves kölyök azt gondolnà magában, hogy a bàcsi összekeverte a discot a nyugdíjas klubbal😅 igazuk lenne. Mint ahogy nekem is igazam van, hogy öreg az ismerősöm új barátja 52 èvesen apának.
2019. dec. 12. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!