Mit tegyek ha rámjön?

Figyelt kérdés
Mostanába kb 2 naponta rám jön a pánikroham azt erzem hogy elajulok nem kapok levegőt és ez elrart 3-4 óra hosszáig. Minden nap rettegek hogy mikor jön rám mert 1 ül vagyok itthon a kicsi gyerekemmel.. hogyan tudnám leküzdeni ezt van akinek hasonlóan vannak ilyen pánikrohamai?
2019. dec. 2. 22:03
 1/10 anonim ***** válasza:
35%

Persze. Akkor maradt abba, mikor úgy döntöttem, nem érdekel többé. Ha összeesek, majd felkapar valaki. Ennyi. Én is szenvedtem vele, plusz szívritmuszavarom is lett szülés után. Ezzel voltam kardiológusnál. (Majd ki kell süttetni Debrecenben,ha rosszabbodna).

Tehát nem érdekel többé.

Amíg félsz tőle, addig megmarad!

2019. dec. 2. 22:17
 2/10 anonim ***** válasza:
72%

Valahogy úgy mint az első.

Tudatosítottam magamban, hogy ez igazából nem betegség, nem lesz bajom, el múlik. Veszek pár mély levegőt és elterelem a gondolataimat, ha szükséges lefekszem pár percre.

2019. dec. 3. 04:07
 3/10 anonim ***** válasza:
66%

Első kettő életében nem élt még át panikrohamot.

Kerdezo!

Pszichiater

2019. dec. 3. 06:27
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Első kettő biztosan átélt pánikrohamot, mint ahogy én is. Szedhetsz te százféle nyugtatót és/vagy antidepresszánst. valójában nem fog segíteni.

Ugyanazt tudom tanácsolni, mint már előttem: ha érzed, hogy kezdődik a roham, azonnal felállsz, sétálsz, ablakot nyitsz levegőzni. Eszel valamit (a cukrod esése is kiválthatja), felhívsz valakit beszélgetni. Ne hagy magad belecsúszni a pánikba.

2019. dec. 3. 11:54
 5/10 anonim ***** válasza:
49%

4!

Na és egészen pomtosan ki az aki gyógyszert javasolt?

2019. dec. 3. 11:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy 4, aki valaha az életben átélt panikrohamot, az bizony a büdös életben nem fogja azt mondani, hogy "úgy döntöttem, nem érdekel többé". Érdekli, sőt, fel tőle, mivel a pánikroham alatt kb halalfelelme van és ezt nem tűnik el, nem szűnik meg azért, mert "úgy döntöttem, nem érdekel többé".

Pszichiáter segíthet, különböző relaxációs technikákkal, kinél mi jön be. Gyógyszer meg nem kell, max szükséges lehet, ha úgy ítéli meg az orvos

2019. dec. 3. 12:15
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

Első vagyok. 3 évet szenvedtem a pánikrohamokkal!

És akkor múlt el, amikor egy mentős a szemembe mondta:A SEMMITŐL FÉLEK

Ez azóta is eszemben van. Egyrészt.

Másrészt pedig elkezdett NEM ÉRDEKELNI A PÁNIKROHAM. Ennyi. Erősebb vagyok nála.

Pedig volt, hogy a mentőt is rámhívták, olyan rosszul voltam.

Legyőzhető, nem kell rögtön nyugtató. Én semmit sem szedtem.

2019. dec. 3. 15:43
 8/10 anonim ***** válasza:
73%

Amúgy meg az emberek nem egyformák.

Én le tudtam győzni egyedül, orvos és xanax nélkül. És büszke vagyok magamra.

De valaki rögtön orvoshoz rohan, meg kétségbe vonja a másik ember szavát. Ilyen is van.

2019. dec. 3. 15:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy kell nyugtató? Senki. Attól, hogy neked egy bunkó beszólás segített, másnak még nem fog. Tudod a depresszió se múlik el attól, ha azt magyarázza neked mindenki, hogy csak hisztizel. A nem törődöm vele módszer egy panikbetegnel nem működik. Ha nálad működött, nem voltál pánikbeteg. De nagyszerű, ha te jól vagy. Örülök neki. A kerdezo majd eldönti, mit csináljon.
2019. dec. 3. 17:10
 10/10 anonim ***** válasza:
72%

De, az voltam. Pánikbeteg.

Épp ezt magyarázom. Hogy az emberek nem egyformák!

2019. dec. 3. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!