Mivel lehet fegyelmezni a gyereket?
07-19 15:13:
Nehezen érthető. Most semmiképpen nem akarod azt a verést, vagy semmi képenverést nem akarsz? Nem mindegy ám, tudni kéne leírni. Egyébként itt a gyakorikérdések.hu-n kritikán aluli egyes hozzászólók helyesírása, nagyjából az elsős lányom szintjén van, de ő már idén szeptembertől tanulni fogja a szabályokat...
Következetességgel.Ha a 7 éves lányod így viselkedik,akkor nagyon el van már valami rontva.(Nekem is van egy közel 8 éves fiam,és ő nem így viselkedik,pedig sosem bántom őket.)
Ahogy írják,a kicsi utánozza a nagyot,úgyh a lányodra kell főleg figyelni.Pontosan és röviden közöld vele,h mit szeretnél,és mi lesz a következménye ha nem csinálja.Pl:"Pakold el a játékokat,ha 15 perc múlva nincs készen,ma nem nézel tévét."De ezt be is kell tartani,akármekkora vihar lesz belőle.(Mert az elején lesz,az biztos.)Muszáj megtanulnia,h vannak kötelezettségei,amiket meg kell csinálni,ill azt,h hallgasson rád.Én jutalmazni is szoktam persze,aki segít ebben-abban,az pl kap egy kis meglepit,vagy játszhat fél órát a számítógépen.Sokféle módszer van, a lényeg,h következetesen vidd keresztül amit elkezdtél.
Már nem azért, de a makacs gyereknél sztem sem a pofon, sem a "Pakolj el, mert csak. Ha nem teszed, akkor szemét leszek veled." megoldás nem működik. Nálam nem működött egyik sem, nekem csak magyarázat kellett volna, hogy például miért mossak kezet ebéd előtt, hiszen nem is koszos (erre emlékszem most hirtelen de volt még sok ilyesmi, kicsi voltam akkor még, de nem tudom hány éves). Ha szüleim akkor elmagyarázzák, hogy miért kell, meg úgy általában azt, hogy miért kell látszólag felesleges szabályokat betartani, akkor sokkal együttműködőbb lettem volna, ehelyett gondolkodni képtelen, csőlátású szabály-rabszolgáknak tartottam őket. De nyugodtan lehet pofozni vagy tiltani, büntetni és jutalmazni (idomítani?), attól engedelmes lesz de nem együttműködő és nem biztos, hogy tisztelni fogja a szüleit (szerintem).
Ha esetleg ez segít, én azért voltam (és vagyok) hihetetlenül makacs és önfejű, mert mindenről megvolt a saját kis véleményem, amit ugyan bárki könnyedén befolyásolhatott volna, ha értelmesen megindokolja, hogy miért nem úgy van ahogy én gondolom, de erre senki nem vette a fáradságot, csak azt mondták, hogy mit kell(ene) gondolnom. Erre ellenállás a válasz, mindig. Ha értelmetlennek tűnik, akkor hülyeség, ez az alapja.
Talán furcsa mindezeket egy gyerekről elképzelni, de én már bölcsödés koromban ilyen voltam és gondolom előtte is, csak arra már nem emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!