Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagy kérés, hogy ha ott...

Nagy kérés, hogy ha ott vagyunk mi is akkor a kutya addig menjen ki?

Figyelt kérdés

A férjem nővérének van egy nagy testű kutyája. Ha anyósomékhoz jön hozza magával. Mióta az egyik rokon kislányhoz kapott mert véletlenül rálépett a lábára én is nagyon félek tőle.

Most, hogy jönnek az ünnepek megyünk hozzájuk. A férjem nővére is jön kutyástól.

Nekünk 3 hete született a kisbabánk a 34+3 hétre. Nem igazán szeretném, hogy a kutya a közelébe legyen. Nagy kérés, hogy míg ott vagyunk (max 2 óra) a kutya addig legyen kint az udvaron vagy legalább a másik szobába?

2019. nov. 28. 17:54
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
72%
Nem. Evidens. És ha nem teszi meg ezt, akkor én nem mennék.
2019. nov. 28. 18:04
 2/39 anonim ***** válasza:
68%
Nincs gyerekem, és szeretem az állatokat. de a kérésed abszolút jogos. Nem is értem a nővéred, de a szüleidet sem. Egyszer már odakapott a kutya egy gyerekhez. Miért viszi a nővéred folyton magával? És a szüleid miért engedik be? A nővéremnek van kutyája, igaz csak egy kistestű. De ha egyszer odakapna nemhogy gyerekhez, felnőtthöz, a szüleim nem tűrnék meg a lakásban az biztos.
2019. nov. 28. 18:15
 3/39 anonim ***** válasza:
58%

Meg tudod indokolni miért?

Bár nem vagyok egy véres szájú kutyafan, de a kutyától semmi baja nem lesz a gyerekednek ha hiszed ha nem.

Sokkal nagyobb esélye van valamelyik közösségbe járó felnőttől elkapni valamit.

Az hogy odakapott a kutya meg semmit nem jelent, ha neked a lábadra lépnek te is elkapod a lábad, nála ez egy olyan reakció, kizártnak tartom hogy agyonra beleharapott volna a kislányba.

Nem nagy kérés, csak nincs értelme amúgy. Ennyi.

Kezd az elejétől megtanulni, hogy attól hogy neked gyereked van, nem kötelező mindenkinek alkalmazkodni hozzád mindenben,és a gyereket sem kell semmitől elzárni, nem lesz neki tőle jobb semmi. Az én lányom is előbb jött, 37. hétre, de ilyen eszembe se jutott volna, van kutyánk, hogy azt zárjam ki miatta.

2019. nov. 28. 18:17
 4/39 anonim ***** válasza:
60%
Teljesen jogos elvárás. Ha nem teszik meg, akkor felállnék, felöltöznék és hazamennék.
2019. nov. 28. 18:25
 5/39 A kérdező kommentje:
Igen. De a 37 és a 34 hét között óriási különbség van. Tüdőgyulladása volt a gyermekemnek. A neonatologus doktornő is kifejezetten mondta, hogy az ő immunrendszere nagyon gyenge egy időre született újszülötthöz képest. Így is én nem is akartam menni, de hatalmas hiszti volt belőle, hogy menjünk.
2019. nov. 28. 18:30
 6/39 anonim ***** válasza:
71%

Kérni kérheted, aztán vagy meg teszi vagy nem. Egyébként ha csak azért kapott oda a kutya mert ráléptek, attól még nem agresszív az állat. Azt meg egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy hogyan kapna oda egy kvázi újszülötthöz a kutya. Csak nem rakod le a földre...

Ha magadat félted a kutyától, megértem, kérd meg, hogy zárja ki. De ne takarózz már egy újszülött mögé, meg mert koraszülött.

2019. nov. 28. 18:31
 7/39 anonim ***** válasza:
70%

Én biztosan átvinném másik szobába ilyen esetben a kutyát.

Ettől függetlenül lehet hogy tényleg nem veszélyes, mert a reakciója a fájdalomra adott reakció volt,de igazad van, én sem lennék nyugodt.

Szerintem nem is mennék.

2019. nov. 28. 18:32
 8/39 anonim ***** válasza:
86%
Én így biztosan nem mennék, de nem a kutya miatt, hanem amiatt, hogy sok ember lesz, fertőzésveszély.
2019. nov. 28. 18:33
 9/39 anonim ***** válasza:
87%
Én telibesz*rnam ha hiszti lenne hogy menjek valahova. Orvosi utasítás miatt nem mennék és pont. Ha meg amúgy is mentem volna, esetleg megemlíteném, hogy mi van, de el nem várnám
2019. nov. 28. 18:35
 10/39 anonim ***** válasza:
83%
Akkor mi lenne, ha megkérdeznéd a doktornőt, hogy karácsonykor mehettek e közösségbe a koraszülöttel? Minek kevered ide a kutyaharapást? Ezzel csak a feszültséget fogod kelteni a családban a tudatlanságoddal. A gyerek embertől fog elkapni valamit nem a kutyától.
2019. nov. 28. 18:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!