Nagy kérés, hogy ha ott vagyunk mi is akkor a kutya addig menjen ki?
A férjem nővérének van egy nagy testű kutyája. Ha anyósomékhoz jön hozza magával. Mióta az egyik rokon kislányhoz kapott mert véletlenül rálépett a lábára én is nagyon félek tőle.
Most, hogy jönnek az ünnepek megyünk hozzájuk. A férjem nővére is jön kutyástól.
Nekünk 3 hete született a kisbabánk a 34+3 hétre. Nem igazán szeretném, hogy a kutya a közelébe legyen. Nagy kérés, hogy míg ott vagyunk (max 2 óra) a kutya addig legyen kint az udvaron vagy legalább a másik szobába?
Meg tudod indokolni miért?
Bár nem vagyok egy véres szájú kutyafan, de a kutyától semmi baja nem lesz a gyerekednek ha hiszed ha nem.
Sokkal nagyobb esélye van valamelyik közösségbe járó felnőttől elkapni valamit.
Az hogy odakapott a kutya meg semmit nem jelent, ha neked a lábadra lépnek te is elkapod a lábad, nála ez egy olyan reakció, kizártnak tartom hogy agyonra beleharapott volna a kislányba.
Nem nagy kérés, csak nincs értelme amúgy. Ennyi.
Kezd az elejétől megtanulni, hogy attól hogy neked gyereked van, nem kötelező mindenkinek alkalmazkodni hozzád mindenben,és a gyereket sem kell semmitől elzárni, nem lesz neki tőle jobb semmi. Az én lányom is előbb jött, 37. hétre, de ilyen eszembe se jutott volna, van kutyánk, hogy azt zárjam ki miatta.
Kérni kérheted, aztán vagy meg teszi vagy nem. Egyébként ha csak azért kapott oda a kutya mert ráléptek, attól még nem agresszív az állat. Azt meg egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy hogyan kapna oda egy kvázi újszülötthöz a kutya. Csak nem rakod le a földre...
Ha magadat félted a kutyától, megértem, kérd meg, hogy zárja ki. De ne takarózz már egy újszülött mögé, meg mert koraszülött.
Én biztosan átvinném másik szobába ilyen esetben a kutyát.
Ettől függetlenül lehet hogy tényleg nem veszélyes, mert a reakciója a fájdalomra adott reakció volt,de igazad van, én sem lennék nyugodt.
Szerintem nem is mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!