Nektek apuka mennyit segít a gyerek (ek) körül?
4kor ér haza a munkából, általában a legkisebb, 6 hos megy hozza rögtön (miután atoltozott) , mi ilyenkor szoktunk “ebédelni” , utána meg babazik amíg en elrakom a konyhát, nappalit. Be szoktak fekudni a nappaliba játszani, es akkor ott a nagyokkal (3,7) is beszélget, megbeszélik hogy milyen volt a napjuk.
Nekem ez a legnagyobb segítség, ha a kis matricát átveszi tőlem es tudom csinálni a dolgom 😃
De ha ugy van, mos, főz, takarít , segít sokat.
Sajnos keveset
Nem azért mert nem akar, hanme heti több nap úgy megy el és úgy èr haza, hogy nem is találkozik a gyerekkel.
Amúgy este ő fürdet, altat.
Ha itthon van mindent megcsinál, nem segítésnrk veszem, teljesértékű apa.
Én itthonról dolgozom, napi 2 órát. Szerintem így nem jogos elvárni, hogy a férjem itthon még takarítson stb. Ezért a háztartást nagyobb részt én csinálom, most, hogy a gyerekek nagyobbak, ők segítenek.
Viszont a férjem minden nap foglalkozik a gyerekekkel, születésük óta. Míg kicsik voltak, ő fürdetett. Mérnök, így a reál tárgyakban ő segít/ett a tanulásban. Nagyon jól magyaráz, viccesen, szórakoztatóan, a gyerekek már középiskolásak, de még így is mennek hozzá "felmondani", mert nagyon élvezik.
Férjemmel hétvégén közösen főzünk, a gyerekek inkább takarítanak addig, nagy a kert, amiben én hétköznap csinálom, ami nem túl nehéz munka, és amihez nem kell gépeket használni, mert azt nem szeretem.
Hétvégén szintén van kertészkedés, két gyerekünk szívesen segít, a harmadik nem szereti, ő a mosást-teregetést szokta intézni. Egy nap családi valami is van, rokonokhoz megyünk, vagy biciklizni, kirándulni.
A férjem bármit megcsinál, meg szoktuk beszélni, hogy mi mindent kell elvégezni, és akkor ő mondja, hogy oké, akkor jó úgy, ha ezt meg ezt megcsinálom. A gyerekeknek már jobban ki kell osztani a feladatot, de legtöbbször zokszó nélkül segítenek.
Nekem fontosabb az, hogy a férjem foglalkozzon a gyerekekkel, mint az, hogy pl. elmosogasson. Szerencsére nagyon jó a kapcsolatuk, szeretik az apjukat és bíznak benne.
Azt mondja, hogy elég míves munka volt ilyen színvonalon megcsinálni őket; ő ehhez ért, bármikor hajlandó újabb egyed előállítására kísérletet tenni, bízzam a snassz munkát a gépekre, mert a mi feladatunk sokkal magasabb rendű, mint sem mindenféle vacak mosatlannal foglalkozzunk.
Tény, hogy a két sráccal oda vannak egymásért, sok gondom nincs velük. Ja: meg olyanokat főz, hogy az agyam eldobom! De ha a porszívó hangját meghallja, akkor órákra felszívódik.
Az ágyban nagy matracművész, lenyűgöző fantáziával.
Úgyhogy jól megvagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!