Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti nem szoktatok...

Anyukák, ti nem szoktatok másik anyukákra irigykedni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy az irigykedés rossz dolog, ezt fel is ismerem, de nem hagy nyugodni. Az egyik barátomra állandóan irigy vagyok. Pontosabban arra, hogy van nagyszülői segítsége, ami nekem nincs. Sokkal könnyebb és jobb így az életük. Ti szoktatok ilyet érezni? Mit tegyek ellene?
2019. nov. 1. 20:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Ettől nem lesz neked könnyebb.

Azt nézd, hogy te hogyan tudod megoldani, hogy neked könnyebb legyen! Nem csak nagyszülői segítség van a világon. Bébiszitter, barátnők, más babás ismerősök, egyéb rokonok, unokatesók, csana, stb.

2019. nov. 1. 21:00
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

Persze, hogy éreztem. Bár én nem ilyen jelleggel. Nagyon nagyon sokat híztam, vizesedtem az első terhességemmel. Sok munkám volt benne, hogy minden lemenjen. Nah amikor meglátom, hogy egy 40kgos nő ugyan olyan csinos szülés után 1hónappal mint előtte megfordul a fejemben, hogy.... 😀

Ezen kívül még egyszer éreztem ezt. Én baromi sokat vajúdtam, persze a vége császár. A barátnőm közli, hogy 3 óra alatt megvolt és mekkora csoda a sima szülés és huuuuu meg haaa... Nah ezen is kiborultam. Persze az ember ilyenkor tudja, hogy nekem attól se jobb se rosszabb, ha ő is császáros lett volna, de attól még bizony átfutott rajtam egy "miért"?.

2019. nov. 1. 21:07
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Igen :(

Két (túlzás nélkül mondhatom) halálközeli élménnyel lettek meg a gyerekeim, a testemnek annyi, irgalmatlan sok meló lesz mire úgy-ahogy összeszedem magam, de sosem leszek már a régi. Egyetlen ismerősöm sincs, akin kívülről, fizikailag meglátszana, hogy szült. Tudok kapcsolódni a 2-eshez: nekem nem lenne jobb attól, hogy ő is szenvedett volna, de annyira szr érzés, hogy így jártam, hogy irigylek mindenkit, aki simán megúszta. :(

2019. nov. 1. 21:09
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
Ne érezzétek hibának az irigységet, teljesen normális emberi tulajdonság. Akkor hiba, ha emiatt utálni kezded a másik embert.
2019. nov. 1. 21:19
 5/12 anonim ***** válasza:
81%
A nagyszülői és egyéb rokoni segítséget én is irigylem. Míg én mindennap loholok reggel/délután és bármilyen programot szeretnék, külön szervezést igényel a gyerek felügyelete (vagy jön velem), addig sokaknak állandóan kéznél a segítség. :(
2019. nov. 1. 21:26
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

Igen. Irigylek mindenkit aki nagy pocakkal végig tud vinni egy egészséges terhességet mert nekem nem sikerült.

De rám is lehet irigykedni, mert bár idő előtt szültem, a fiam jól van. Sokan nem ilyen szerencsések.

Szóval irigykedni egy bizonyos fokig szerintem természetes és nincs benne szégyellni való. Akkor van baj ha ez az érzés már átlép egy határt.

2019. nov. 1. 21:38
 7/12 anonim ***** válasza:
82%

Az irigykedés nem jó társ. De! Én azokra az anyukákra vagyok irigy, akik 2-3 gyerek után annyi kilók, mint én szülés előtt sem voltam.😂😂 Nem rosszindulatúan, de mindig megjegyzem magamban mikor látok ilyen nőt, hogy b@sszus, én ennyivel születtem, nemhogy gyerekek után nézzek ki így😂

Viszont én meg most fogytam 33 kilót, úgyhogy kicsit visszavettem😅

2019. nov. 2. 06:30
 8/12 anonim ***** válasza:
68%

Persze h én is irigy vagyok olykor.

Nekünk sincs segítség. És én is irigylem azokat akiknek van ahov) egy kicsit "lepasszolhstják" a gyerekeket.

De ilyenkor büszke is vagyok magunkra. H így is megoldjuk. És boldogok vagyunk

2019. nov. 2. 09:02
 9/12 anonim ***** válasza:
52%
Igen, és be is vallom. Irigylem akinek van segítsége. Nem férjre gondolok, az van. Szóval lehet rám is irigyek mások :D Hanem nagyszülőkre gondolok. Anyuék nem élnek, anyosek... Mondjuk azt hogy messze vannak. Nyilván megoldjuk a hétköznapokat, csak annyit beteg a gyerek, h bebiszittert nek éri meg fizetni.. Igy maradtam itthon még egy évet. De az tuti h lesz fizetett bebiszitterünk, mert nincs egy szabad esténk a férjemmel egy mozira vagy egy romantikus vacsira, vagy ha már nem annyira beteg, de oviba még nem mehet, nekem/neki meg dolgozni kéne... Stb
2019. nov. 2. 13:23
 10/12 anonim ***** válasza:
11%
Csak a gyerektelenekre irigykedek
2019. nov. 2. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!