Ti nem szoktatok irigykedni a jobb anyagi helyzetben lévő
anyukákra?
Figyelt kérdés
Én bevallom, igen, most irigykedem, semmi szépítés. Van egy barátnőm, pár évre megszakadt köztünk a kapcsolat, de mostanában újra egymásra találtunk és megbeszéltük a dolgokat. A legjobb barátnőm volt előtte. Nekem már 2 gyerekem van, neki 1, a két pici 2 hónapos. Most meglátogattuk őket... Neki is jó munkája van, a férje pedig nagyon gazdag ember. Mi szerényebben élünk, egy kisboltot viszünk a férjemmel. Hát... A gyerek szobája akkora, mint a mi kis lakásunk és tényleg minden luxus és ami iriggyé tett, hogy a gyereknek is. Hercegnős szoba, egyedi bútorok, dizájner babaruhák... Picit beleszakadt a szívem, hogy az én gyerekeim ennél... "csövesebbek" és mindig azok lesznek. Veletek még sosem volt ilyen, csak én vagyok a rossz? Mert elmeséltem a férjemnek és totál kifakadt.
Tudom, hogy picit off, de én meg azokat irigylem, akinek van a családban segítség.
Amúgx gazdagabbakat nem irigylem, de picit féltem a gyereket, hogy milyen lesz majd az óvoda, iskola.
Mi szerintem jól élünk (semmi extra, de szegény családból származom, és amink most van, az nagy dolog nekem), viszont sznob környéken lakunk.
Az ilyen látszatra ítélősektől tartok.
2019. aug. 28. 20:51
2/26 anonim válasza:
Azt gondolom, hogy nem tehet az ember arról, amit gondol.
De nem biztos, hogy az a kisgyerek boldog lesz a meseszép szobában felnőve, ahogy a tiéd sem biztos, hogy boldog lesz egy irigyen gondolkodó anyukával.
Mi szerényen élünk, valamilyen szinten én is irigykedem a jobb helyzetű családokra, viszont ilyenkor azt gondolom, hogy ha jobban tanultam, igyekeztem volna, akkor lehet én is ott tartanék. Még semmiről sem vagyok lekésve, és te sem, hogy feljebb küzdjük magunkat.
2019. aug. 28. 20:56
3/26 anonim válasza:
Nem érdekel másnak mi van. Átlagos szinten élünk de a gyereknek mindene megvan és igyekszem mindenből a legjobbat venni neki a fél milliós babakocsitól egészen a ruhákig, neki is van pár db designer ruhája. Ha látok valakit akinek menőbb cuccai vannak akkor nem irigy vagyok, hanem motivációt kapok ha valami nagyon megtetszik arra, hogy megszerezzem magunknak is és keményen dolgozom érte. Nagyon jó érzés megvenni egy-egy ilyen dolgot.
Ezek viszont csak anyagi javak amik csak kiegészítők az életünkben. Sokkal fontosabb az, hogy egészségesek vagyunk, hogy van mit ennünk és lehetőségünk van a friss levegőn játszani minden nap, hogy ismerheti egy kivételével az összes dédijét stb. Amikor elgondolkodom egy nap, hogy miért vagyok hálás akkor ezek előbb jutnak eszembe mint a Cybex Priam meg a kisfiam Burberry pólója.
2019. aug. 28. 21:00
4/26 anonim válasza:
De, mindenki irigykedik csak mindenki másmire. Írta az egyik válaszoló, hogy neki a családon belüli segítség az, amit irigyel attól akinek van. Szerintem ez egy teljesen normális érzés és tök jó, hogy beismerted önmagadnak és nekünk is. Ezen nem kell szégyellni semmit. A gond akkor van, ha ez a negatív érzés felemészt. Tehát tenni kell azért, hogy átfordítsd pozitívvá. Pl. ahogy előttem tök jól leírták inkább meríts belőle erőt, forgasd át motivációvá.
2019. aug. 28. 21:17
5/26 anonim válasza:
Na ezért nézem meg kit engedek a házba. Ne érts félre nem ellened szól...
2019. aug. 28. 21:20
6/26 anonim válasza:
Ez a férjednek kb. olyan lehetett, mintha ő elkezdené neked ecsetelni, hogy egy barátjának mennyivel szebb/jobb a felesége, mint te.
2019. aug. 28. 21:21
7/26 anonim válasza:
Nem! Ezek csak anyagi javak, egyáltalán nem érdekelnek. És ha milliárdos lennék akkor se vennék drága babaruhát, amit 1 hónap alatt kinő a baba. És amúgy is nem mindegy, hogy a pepcos body-t hányja le, vagy a designer cuccot? A lányom pedig inkább normális körülmények között nőjön fel. Nem akarom, hogy, egy elkényeztetett pi.csa legyen belőle, aki minimum kastélyban akar lakni.
2019. aug. 28. 21:25
8/26 anonim válasza:
Ha ennyire irigykedsz, nem akarsz tenni ellene? Miért gondolod, hogy a ti helyzetetek nem lehet jobb?
2019. aug. 28. 21:27
9/26 anonim válasza:
7, a szívemből beszélsz, én 2 napja itt a gyakorin hallottam a 33 évemmel életemben a "designer" kifejezést ruhára.
2019. aug. 28. 21:28
10/26 anonim válasza:
Minden csóró azt hiszi, hogy aki sok mindent megvesz a gyerekének abból elkényeztetett lesz.
Van akinek a 10 ezres rugi nem tétel és ebben nő fel.Az nem fogja pepcoba járatni mert azt sem tudja mi az...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!