Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti nem szoktatok irigykedni a...

Ti nem szoktatok irigykedni a jobb anyagi helyzetben lévő anyukákra?

Figyelt kérdés
Én bevallom, igen, most irigykedem, semmi szépítés. Van egy barátnőm, pár évre megszakadt köztünk a kapcsolat, de mostanában újra egymásra találtunk és megbeszéltük a dolgokat. A legjobb barátnőm volt előtte. Nekem már 2 gyerekem van, neki 1, a két pici 2 hónapos. Most meglátogattuk őket... Neki is jó munkája van, a férje pedig nagyon gazdag ember. Mi szerényebben élünk, egy kisboltot viszünk a férjemmel. Hát... A gyerek szobája akkora, mint a mi kis lakásunk és tényleg minden luxus és ami iriggyé tett, hogy a gyereknek is. Hercegnős szoba, egyedi bútorok, dizájner babaruhák... Picit beleszakadt a szívem, hogy az én gyerekeim ennél... "csövesebbek" és mindig azok lesznek. Veletek még sosem volt ilyen, csak én vagyok a rossz? Mert elmeséltem a férjemnek és totál kifakadt.
2019. aug. 28. 20:46
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

"Ha ennyire irigykedsz, nem akarsz tenni ellene? Miért gondolod, hogy a ti helyzetetek nem lehet jobb?"

Folyamatosan azon vagyunk.

2019. aug. 28. 21:38
 12/26 anonim ***** válasza:
71%

Hát vannak előnyei az anyagi jólétnek, de a családi segítség számomra is többet érne. Anyaként és érett nőként sokkal inkább irigykedem az "önmegvalósító" magukkal valamit kezdő embereket, anyagi helyzetüktől teljesen függetlenül.

Engem nem tud lenyűgözni sem a designer babakocsi, sem az egyedi babaruhák, viszont nagyon is lenyűgöz,ha valaki maga varrja meg a gyerekeinek a ruháit vagy a jelmezét. Ha az anyuka nem rendeli a gyerek szülinapi tortáját,hanem maga süti meg a kedvencét stb...Engem az életrevalóbb anyukák motiválnak és én is ezen az úton próbálok járni.

2019. aug. 28. 21:50
 13/26 anonim ***** válasza:
66%

"Van akinek a 10 ezres rugi nem tétel és ebben nő fel.Az nem fogja pepcoba járatni mert azt sem tudja mi az..."

Nekem tétel lenne milliomosként is, mert nem szeretek feleslegesen költeni.

Jól élünk, de ruhákra pl: jóval szerényebben költünk, mint megtehetnénk (nem csak a gyerekére). A túlfogyasztás környezetszennyező és nem is tesz boldoggá, ha eggyel több ruhám van.

2019. aug. 28. 21:50
 14/26 anonim ***** válasza:
20%
12, 13 is 😍
2019. aug. 28. 22:01
 15/26 anonim ***** válasza:
24%
Mi az a "designer"? 🤣 Bocsi az offért de tényleg nem hallottam még 🤣
2019. aug. 28. 22:02
 16/26 anonim ***** válasza:
32%
Ha annyi pénzed lenne mint a szemét hidd el nem lenne tétel. Csak ez egy olyan dolog ami tőled annyira távol áll, hogy bele se tudod magad képzelni.
2019. aug. 28. 22:03
 17/26 anonim ***** válasza:
35%
Én anyagi javakra meg sosem irigykedtem. Biztos azért mert végső soron amit igazan szerettünk volna arra mindig megspóroltuk a pénzt és amikor nagyon rosszul álltunk anyagilag akkor is kitaláltuk, hogy legyen jó. Pl elmentünk sátorozni egy olcsó kempingbe és az volt a nyaralás. És élveztük. Gondolkodom, mire voltam eddig én irigy. Azt hiszem arra, hogy vannak emberek akik mindent megengedhetnek maguknak. Pl. melóhelyen és sosem kapnak érte lecseszést. Bezzeg én egyszer rosszkor szólóm el magam és megyek a dzonyeg a szélére 😁
2019. aug. 28. 22:10
 18/26 anonim ***** válasza:
40%
16. Lehet, de sok olyan dolog van, amit én pl nem engedek meg magamnak, pedig sokkal szegényebbek igen (smink, műköröm, színház, évi 2-nél több mozi, új telefon, amíg működik a régi, külföldi nyaralás, wellness hétvége stb).
2019. aug. 28. 22:28
 19/26 anonim ***** válasza:
37%
16 nincs igazad, van pénzünk, de egyáltalán nem vonz, hogy több tizezerért vegyek babaruhát, teljesen felesleges. Te meg vegyél nyugodtan gyémánttal kirakott wc papírt ha attól érzed magad valakinek! Nem mindenki ilyen felszínes.
2019. aug. 28. 22:37
 20/26 anonim ***** válasza:
75%

Nem, még sosem. Max arra, hogy neki kicsit sem kellene stresszelni, hogy hozza azt a színvonalat, amin mi élünk és amivel amúgy szinte teljes mértékben elégedett vagyok :)

12-es nagyon a szívemből beszélt. Engem a külcsín nem hat meg, ha nem párosul megfelelő értékrenddel. Én azt hiszem és nem rosszból mondom, de téged eddig nagyon kímélt az élet és szerencsés voltál, ha képes vagy bánkódni a csilli-villi hiánya miatt. Vedd inkább észre milyen szerencsés vagy.

2019. aug. 29. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!