Tegyük fel születne egy igazi emberi hermafrodita, akár génsebészeti beavatkozás közreműködésével, milyen nevet illik neki adni?
Aki nem emlékezne az adott biológia órára, annak egy kis hint: a hermafrodita olyan élőlény - többnyire emlős - mely egyszerre rendelkezik a hímre és a nőstényre is jellemző működőképes ivarszervekkel.
Ilyenkor mérlegelik, hogy melyik neműként fog élni a gyerek várhatóan és aszerint adnak nevet, vagy ha nem egyértelmű, akkor olyat szoktak adni, ahol a férfi és a női változat hasonló.
Általában nem szokott működőkèpes lenni mindkét ivarrendszer (több fajtája van ennek), de a másodlagos nemi jellegeket a hormonok (illetve a hormonhatás detektálása határozzák meg, nem az, hogy mondjuk van-e méhe.
2019. okt. 31. 23:02
2/12 anonim válasza:
Gabi
2019. okt. 31. 23:16
3/12 anonim válasza:
Én úgy tudom, ha nem egyértelmű a gyermek neme, tehát mindkét nem sajátosságait hordozza, a szülők eldönthetik, milyen nemű legyen. Ilyenkor az orvosok az adott nemre jellemző nemi szerveket és másodlagos nemi jegyeket alakítanak ki neki. Nevet ez után adnak a gyereknek, a nemének megfelelőt, gondolom.
2019. okt. 31. 23:20
4/12 A kérdező kommentje:
Kicsit betegesnek tűnhet, de játsszunk el a gondolattal, hogy cél, hogy hermafrodita legyen.
2019. okt. 31. 23:24
5/12 anonim válasza:
Johanna (ugye Johan férfi név, Anna női név)
2019. okt. 31. 23:43
6/12 anonim válasza:
ha nem "javítják" művileg, akkor amint beütnek a hormonok, terméketlen lesz egy életre. ezért szokták korrigálni születés után nem sokkal. meg úgy tudom más problémákat is okozhat, de nem emlékszem milyeneket
2019. okt. 31. 23:52
7/12 anonim válasza:
Külföldön vannak uniszex nevek, ami fiúnak-lánynak egyaránt adható.
Taylor, Noah, Ashley (igen fiú és lány is lehet), Blake
2019. okt. 31. 23:53
8/12 anonim válasza:
Alex, Robin, meg pl nemtom, tudok pl fiús lánynevet is, meg lányos fiúnevet is egyébként.
2019. okt. 31. 23:56
9/12 anonim válasza:
*ja és egyébként gőzöm sincs.
2019. okt. 31. 23:57
10/12 anonim válasza:
8.és9. vagyok,eszembe jutott mégvalami, ez is kicsit idetartozik.
A Futurama-ban volt egyszer egy olyan szereplő, akit Hermafrodité -nak hívtak. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!