GYED alatt jár nekem is a fizetésemelés?
Szia!
Én úgy tudom igen, mert nálunk is ugyan ez volt. Az én beosztásomban dolgozók fizuját emelték, és az enyémet is.
Judy
Szia!
Az általad feltett kérdésről rendelkezik a Munka Törvénykönyv 84.§-a.
Leegyszerűsítve: ha visszamész jár neked a béremelés, azonban a béremelés mértéke megegyezik az azonos munkakörben dolgozó kollégádéval, ha ilyen nincs, akkor az átlagos béremelés mértékét kell figyelembe venni.
Jó babázást!
Szerintem is így van ahogy előttem írták. Majd ha visszamész dolgozni akkor kapod már a fizetésedre a fizetésemelést. A gyedet ugyan a munkáltatód utalja, de végül is a tb-től vagy honnan kapod. Tehát gyed alatt nem kapsz emelést.
Azt viszont nem tudom, hogy ha kiveszed az addigi szabikat, hogy arra is jár e a fizetésemelés. Bár logikusan nézve nem járna, hiszen az a múlt évekből adódott össze. Ezt viszont jó lenne ha vki megmondaná tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!