Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » GYED alatt jár nekem is a...

GYED alatt jár nekem is a fizetésemelés?

Figyelt kérdés
A mi cégünknél mindenki ugyanannyival van bejelentve. Én jelenleg GYED-en vagyok, de már várom jövő évre a másik babámat. Most volt egy fizetésemelés a cégemnél, kötelesek az enyémet is megemelni vagy csak annak, aki aktív? Köszönöm!
2008. nov. 17. 12:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy tudom igen, mert nálunk is ugyan ez volt. Az én beosztásomban dolgozók fizuját emelték, és az enyémet is.

Judy

2008. nov. 17. 12:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Én is egy multicégnél dolgozom és aki nálunk gyeden vagy gyesen van annak nem emelik a fizetését. Szerintem ez cég függő, menj be a munkahelyedre és kérdezz rá. Az a biztos.
2008. nov. 17. 12:36
 3/4 anonim válasza:

Szia!

Az általad feltett kérdésről rendelkezik a Munka Törvénykönyv 84.§-a.

Leegyszerűsítve: ha visszamész jár neked a béremelés, azonban a béremelés mértéke megegyezik az azonos munkakörben dolgozó kollégádéval, ha ilyen nincs, akkor az átlagos béremelés mértékét kell figyelembe venni.

Jó babázást!

2008. nov. 17. 14:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is így van ahogy előttem írták. Majd ha visszamész dolgozni akkor kapod már a fizetésedre a fizetésemelést. A gyedet ugyan a munkáltatód utalja, de végül is a tb-től vagy honnan kapod. Tehát gyed alatt nem kapsz emelést.

Azt viszont nem tudom, hogy ha kiveszed az addigi szabikat, hogy arra is jár e a fizetésemelés. Bár logikusan nézve nem járna, hiszen az a múlt évekből adódott össze. Ezt viszont jó lenne ha vki megmondaná tényleg.

2008. nov. 17. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!