Mik voltak azok a célok, tervek, amiket gyerekvállalás előtt 1-2 évvel kitűztél magadnak?
A párommal jövő szeptemberben lesz az esküvőnk, és kb a nyár végén-ősz elején szeretnénk elkezdeni próbálkozni is a babát illetően. Igazából nincsenek világmegváltó céljaim, ezek a főbbek:
-teljeskörű orvosi vizsgálat
-spanyolból letenni a felsőfokú nyelvvizsgát (most csináltam a közepet, így "amíg benne vagyok" szeretném letudni)
-elvégezni egy főzőkurzust (édességeket, tortákat sütni nagyon szeretek, de a többi területen nem vagyok otthon, és nem pici baba mellett szeretnék bénázgatni, meg később szeretném, ha minél több olyat enne, amit én készítek)
-elkezdeni személyi edzővel edzeni, leadni 5-6 kg-ot (mondjuk ezt az esküvő miatt amúgy is kéne, főleg, mert folyamatosan ingadozik a súlyom, 52-56 kg között)
-utazni (itt távolabbi, "veszélyesebb"/kalandosabb helyekre gondolok, mint pl Latin-Amerika, India, Vietnám stb, szóval ahová nem indul el az ember 2-3 hónapos babával csak úgy)
-kivetettem a köves epémet, mert terhességkor még jobban kínzott volna.
-leadtam a túlsúlyomból 10 kilót
- egy évvel a teherbeesés előtt vettünk egy házat, azt újítottuk fel
-orvosi vizsgálatok, vitaminkúra, elkezdtem szedni az Elevitet.
Sok-sok együttlét kettesben, közös programok, nyaralások, szórakozás.
Diploma megszerzése.
Kertes ház.
Mind meglett.
- Letenni a cukros kajákat, cukros üdítőt, hogy a gyerek majd ne ezt a mintát vegye át tőlünk.
- Rávenni a férjemet is a rendszeres sportolásra, hogy a gyerek ne a tunyulást vegye természetesnek, hanem az aktív életmódot.
- Elkezdeni leszokni az otthoni képernyőbámulást, helyette egymással közösen tölteni az időt, megint csak azért, hogy a beszélgetés, társasozás, közös főzés legyen neki a minta, ne az, hogy anya tévézik, apa a laptopját döfködi, és bár jó a hangulat, de nem egymással foglalkoznak.
- Férjet bevezetni a mindenféle házimunka rejtelmeibe, ne kisbaba mellett jöjjön rá, hogy ő ezeket nem tudja és nem is akarja vállalni.
- Ugyanezen okból minél többféle korú gyerekkel minél több időt eltölteni.
- Átbeszélni mindent, amiből később válóok lehet, a “ki kel fel éjjel”től kezdve a “sosem mondunk ellent egymásnak a gyerek előtt”ig.
- Rávenni a férjet, hogy ne hazudjon soha, csak mert úgy kényelmesebb, mert abba bele tud halni egy kisgyerekes házasság. Mondjon el mindent, még ha fájdalmas is az igazság.
Persze értem én, hogy valaki leteszi a cukrot, meg elkezd edzeni, de ezek a megfogalmazások mind azzal kezdődtek hogy "rávettem a férjemet". Itt ezzel csak az a probléma, ha őt ilyenekre rá kell venni, akkor később ebből nehogy probléma legyen... De te tudod, ha szerinted a férjed személyiségének megformálása a te feladatod, akkor hajrá :)
Mi is babát várunk, és ma úgy vártam haza a férjemet, hogy neki már semmit ne kelljen csinálnia, mert egész héten minden nap 12 órákat elvan, hanem had pihenjen, kapott egy csokit és most a gépen játszik. Néha ezek a dolgok nagyon jól tudnak ám esni, eszembe nem jutna, hogy csak azért, mert gyerekünk lesz, én megvonjam tőle ezeket... (mondjuk én egy folyton számítógép előtt ülő apuka mellett nőttem fel, de szerintem csak előnyöm származott belőle, lásd sokkal korábban tudtam és most sokkal jobban kezelem a számítógépet mint sok korombeli, és a pénzt is ezzel keressük mindketten.)
Azért ezt azzal összehasonlítani, hogy valaki cigizik terhesség alatt, kicsit gáz.
Köszönöm a válaszaitokat, már kezdtem azt hinni, hogy csak én parázom túl ezt a folytonos tervezgetésemmel.
Igazából az egészségesebb életmódon én is gondolkoztam, de rájöttem, nem tudnám úgy "megreformálni" magam/magunkat, hogy jó legyen. A kedvenc reggelim pl a francia pirítós nutellával, és vanília fagyival, kikészülnék, ha ehelyett gyümölcsöt kéne ennem korán reggel. Vagy pl. imádom a pizzát, tésztákat, heti 2-3x biztos ilyesmiket vacsizok, ha utazunk, akkoris inkább valamilyen tésztát eszem szósszal, mint húst. Ezekről nem tudnék lemondani, mert az eddigi diétáimat is tartottam 2-3 hétig, utána este 11-kor Nutellát kanalazgattam filmezéshez. Képmutató nem akarok lenni gyerek mellett sem, és azt vallom, hogy mindent lehet enni, inni, de mértékkel. Pl. szerintem a Mc Donals-szal sincs probléma, amíg a szülők neki heti 4x viszik oda a gyereket, hanem mondjuk havi 2-szer. Meg nem tarthatjuk örökre burokban a gyerekeket, ovisként, iskolásként biztosan találkozna cukros üdítővel, csokival, sütivel, és akkor tényleg "éhezőként" vetné rá magát, hiszen az rögzülne, hogy otthon ő ilyet úgysem kap, hát feltankol belőle, amíg ott van előtte.
Szerintem nem jó egy hamis képet kialakítani, mert ott előbb, vagy utóbb, de minden borulni fog. Igenis kell néha a tv-zős, filmezős este, vagy a pizsiben fetrengős délelőtt, de ez nem zárja ki a közös programokat, utazásokat, kirándulásokat sem. Itt is a mérték a lényeg szerintem, mert abba is bele lehet fáradni, ha az ember mindig megy, pörög, itt van, ott van, stb.
Nekem pl anyukám és apukám is rengeteget sportol a mai napig, kicsiként sem azt láttam, hogy munka után pár üveg sörrel leültek volna a tv elé, és ennyi. Nekem mégis szenvedés volt egész életemben a sport, és a genetikámnak, alkatomnak köszönhető, hogy nem 90 kg vagyok. Mert sosem sportoltam úgy igazán, de a szénhidrátot, édességeket viszont nagyon szeretem, és nem is száműzöm az életemből.
Van olyan barátnőm is, aki amikor befejezte a szoptatást, visszaszokott a cigire, és elszív hetente 1-1,5 dobozzal. De ettől függetlenül nagyon jó anyuka, ne a gyerek arcába fújja a füstöt, cigizés után kezet mos, bekeni a kezét kézkrémmel, nem érződik rajta semmi. Nem ez határozza meg azt, hogy ki milyen anyuka.
Sokat kirándultunk/utaztunk előtte különleges helyekre. Eljártunk a barátokkal görbe estékre. Felújítottunk egy házat. Most, hogy a pocakomban van a baba úgy érezem kiéltem magam, egy darabig nem fog hiányozni az utazás:)
Off.: Kérdező régebben én is nagyon nassolós voltam, aztán kiderült, hogy IR-em van, diétáznom kell (52 kg vagyok). Én a helyedben egy picit változtatnék az étkezési szokásaidon (reggeli nutella, de a gyümölcs sem jobb reggel), nehogy gondjaid legyenek a gyerekvállalással vagy majd cukorbeteg legyél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!