Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Több gyermekes és/vagy dolgozó...

Több gyermekes és/vagy dolgozó anyukák! Ha kocsival elmennék a mosnivalódért, és megbeszélt időben visszavinném neked mosva-vasalva a cuccod, ezért te -mennyit fizetnél? -kifizetnéd az extra gyorsaságú szolgáltatást (pl. estéről reggelre)?

Figyelt kérdés
2019. okt. 8. 10:49
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, nem olvastam végig az eddigi válaszokat, nem rossz ötlet, esetleg kérdezz meg inkább nagyobb szépségszalonokat.. Ahol én dolgoztam fodrászként, az aznap használt törülközőket este összegyűjtöttük, eljöttek érte, a frisset meg hozták kimosva, a kozmetikai pelenkatextileket szintúgy, vasalva. Csak egy ötlet..
2019. okt. 8. 13:38
 32/39 anonim ***** válasza:
93%
Már sokan leírták, csatlakozom. Utàlom ha bárki a kezébe veszi az én vagy a családom koszos alsóneműit. Sőt, a tisztákat se nézegesse senki, magánügy. Ha nekem fizetnènek érte se bíznám másra.
2019. okt. 8. 17:00
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon nagyon lusta vagyok és gyerekem sincs, de ezért nem fizetnék. A ruhákat 10 perc be és kipakolni teregetéssel együtt. Én pl nem vasalok és nem is hajtogatok, mert a párom mindig összegyűrte a hajtogatott ruhákat, szóval kínlódjon ezzel a halál. Viszont takarítónőt szoktam hívni nagytakarításra, úgy, hogy tényleg még az utolsó cm2-t is lesikálja, mert egyszerűen nem megy nekem, nagyon lassan takarítok, alkalmatlan vagyok rá, jobban megéri nekem azt a 10-20 ezret, hogy megcsinálja nekem más. Szerintem ha lehetőséged van rá, próbálj inkább ráállni arra, hogy nagytakarítasz másoknál. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinek nincs ideje, energiája a felületes takarításnál többre és fizetne érte, hogy valaki megcsinálja.
2019. okt. 8. 22:12
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

Én mikor dolgoztam se mással mostam vasaltatam hétvégén kimostam amennyit tudtam és kiteregetem azt ha megszáradt elpakolom vagy összegyűjtöm és egyszerre kivasalom,én vasalni 2-3 hetente 2-3 óra alatt kivasalom egyszerre sok ruhát.

Úgyhogy nem fizetnék neked semmit

Mosodába a takarókat viszem azok nem férnek be gépembe.

2019. okt. 9. 06:44
 35/39 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem nem hülyeség. 2 gyerekem van, egyetemre ingázok, az utazás miatt napi 10-14 órát távol vagyok otthonról. Úgy tudok mosni, hogy este 10-kor bepakolom a gépet, de mire lejár, én már alszok. Hajnalban kéne teregetni, de általában elmarad, mert a vonat nem vár rám. Így marad este 10-re a teregetés. Tehát 24 órát bent rohad a gépben a ruha. Pl most is tele már a szennyestartó, de este már nem pakoltam be, mert tudtam, hogy ma reggel nem lesz idő teregetni. Hétvégenként nem is vagyunk otthon, mert elmegyünk anyámhoz, hogy felügyeljen a gyerekekre, amíg én tanulok. Tehát én örülnék, ha valaki este 10 után, vagy hajnali 6-kor eljönne a szennyesért... Mert amíg berakom és kiveszem, az tényleg pár perc, csak a két esemény között eltelik egy nap, és addig is gyűrődik és büdösödik a gépben. Egyébként bepakolni sem pár perc, mert a foltokat elő kell kezelni. Hiába használtam bármilyen szuper mosószert, gepbe rakható folttisztítót, a bölcsis cuccokból akkor sem jött ki a pörköltszaft, fűfolt stb., meg a homokos ruhát is nyilván ki kell öblíteni, mielőtt gépbe teszem. Most jelenleg a kisebb napi 3-4 öltözet ruhát elhasznál, mert kb. minden evés után cserélik a bölcsiben. A nagyobb az oviban napi egyet, de akkor azon is ott a z udvari játék után a kosz. Az előkezelés még mosás előtt 5-20 perc (nyilván nem minden mosásnál, csak amibe ezek a cuccok kerülnek), de van, amit áztatni kell, és azt addig kell kerülgetni, amíg újra lesz időm foglalkozni vele.

Az utcai ruháinkat vasalom, mert én azt tanultam, hogy igenytelenség, szégyen a gyereket gyűrött ruhában vinni oviba, bölcsibe. De farmereket, ágyneműt, fehérneműt, otthoni ruhákat stb nem vasalok.

Ha nem is minden adag mosást bíznék "idegenre", heti/havi pár adagot lehet. Pl. az ágyneműt, mert azt a szüksegesnél ritkábban tudom mosni, mert a ruhák se fogynak el soha. Vagy mikor mindkét gyerek egyszerre hányt, és meg a paplanokat, vánkosokat is mosni kellett... Azt pl egyben elvihette volna valaki, mert nekem 3 napba telt kimosni az 5 adag cuccot, mert bár éjjel is mostam és reggel kivettem, de napközben nem voltam otthon berakni a következő adagot. Csak lehet, hogy a mosónő nem tette volna be a gépébe az összehányt cuccokat. (Meg arról is le kell öblíteni a nagyját, mielőtt gépbe tesszük...).

Az lenne a gondom ezzel, hogy nem biztos hogy tudod, mi az, amit nálunk vasalni kell. Az otthoni ruháinkat felesleges elvasalni, de honnan tudhatnád, hogy melyik az, ha nem mutogatom el egyesével (legalább az elején). Mert ugye azért nem fizetek, higy elvasald, amit nem kell, de nyilván feleslegesen meg te sem akarsz vasalni. Nekem az sem lenne mindegy, hogy milyen mosószert használsz. (Csak mondok egy példát) Mosódióval hajlandó lennél-e mosni, ha a vevő azt kéri? Vagy öblítő helyett ecettel és illóolajjal?

De a kérdésedre válaszolva, én mondjuk egy adag ágynemű mosásért max 1000 ft-ot adnék, inkább kevesebbet, de vasalni nem kell. Egy összehányt takaróért is mondjuk ennyit, de vasalni azt sem kell. Nálam egy takaró megtölti teljesen a gépet, azt veszem egy adagnak. Na de ez az összeg szánalmasan kevés, úgyhogy neked nem érné meg. Az általam kimosott, megszáradt, átválogatott ruha vasalásáért mondjuk adagonként 2000 ft-ot fizetnék, egy adag alatt kb egy hetit értem. De ilyenkor elvárnám, hogy ne ömlesztve rakd a ruhákat, hanem családtagonként szétválogatva. Na ez sokszor a nagymamának se megy, hogy melyik zokni, vagy gyerekruha kié, aztán ha nekem még válogatnom és újrahajtogatnom kell, akkor nekem sok időt nem spóroltál, te viszont feleslegesen hajtogattál, úgyhogy semmi értelme. Egyébként ez a 2000 ft is olyan kevés, hogy megalázó lenne.

2019. okt. 9. 08:47
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
35-ös vagyok. Azért értem rá ide írogatni a teregetés helyett, mert éppen a vonaton ülök és ide nem hozhatom a fregolimat.
2019. okt. 9. 08:48
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

35, érdemes lenne mosógépet és mosószert cserélned.

Nekem is 2 aktív gyerekre kell mosnom, de alig sikálok valamit, kiviszi a gép anélkül is. A zoknikat se kell áztatnom, pedig sokszor igencsak feketék a kosztól.

Újabb gépeken késleltetett indítás is van, már se rohadna bent a ruha.

A mosószóda, mosódió, perkarbi... pedig cseppet sem környezetbarát választás, ha mellette az áztatás és sikamika miatt dupla, tripla annyi vizet fogyasztasz.

2019. okt. 9. 21:33
 38/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, tippeket 😊

Olyan mosószerrel és öblítővel mosnék, amilyet a megrendelő kér.

Olajakat azért nem használnék mert lerakódik a csövekben.

Már egyszer leírtam, hogy azért a családonkénti válogatás nem a mosonő feladata, viszont ha a futárnak külön- külön dobozokba adod oda (én adom a dobozt) akkor az külön is lesz mosva és hajtogatva.

Szerintem még így is rengeteg időt, vizet és áramot megspórolnék a vevőnek.

Mivel még csak közvéleménykutatást végzek az árakra nincsenek kiforrott ötleteim, de kilóra fog menni, nem pedig darabra ahogy azt több weboldalon is láttam.

2019. okt. 10. 09:02
 39/39 anonim ***** válasza:

37-es.

A jelenlegi mosógépemet 5 éve vettük, mikor albérletbe költöztünk. Ott rövid ideig használtuk, mert úgy alakult, hogy anyóshoz költöztünk. Ott az ő gépét használtuk, márkás (Ariel, Tomi stb) mosószerrel. A gyerek ruháinak a többsége foltosan jött ki a gépből. 2 éve költöztünk el, azóta újra a sajátomat használom. Az oké, hogy most már 5 éves, de 2 éve még csak 3 éves volt... Bár az igaz, hogy lassan tényleg le kell majd cserélni. De jó ötlet, majd olyat veszek, amin van késleltetés. :)

2019. okt. 31. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!