Több gyermekes és/vagy dolgozó anyukák! Ha kocsival elmennék a mosnivalódért, és megbeszélt időben visszavinném neked mosva-vasalva a cuccod, ezért te -mennyit fizetnél? -kifizetnéd az extra gyorsaságú szolgáltatást (pl. estéről reggelre)?
Kérlek 18as ne írj többet, nem kell negyedjére is leírnod, hogy ha van egy kis bolt X helyen, én már máshol ne is nyissak mert már van egy. :(
A házvezetőnőség azért nem opció nekem, mert van főállásom és egy darabig még amellett szeretném ezt a vállalkozást csinálni (itthon) ha egyáltalán lesz rá igény. És maximálisan legálisan menne, számla képes lennék. Nekem nem hiányzik a bonyodalom.
Olyanokra gondoltam igen, akiknek nincs szárító gépük, vagy túl sok időt elvesz az idejükből a vasalás. Mert hát vannak olyanok, akik csakis vasaltan húzzák fel a ruháikat. Van olyan ismerősöm, aki csak ingekben jár, a munkahelyén köpenyben van. Az ő felesége például igénybe venné a szolgáltatásom :)
Nálunk az egyik anyuka csinál hasonlót, de ő nem mos, csak vas. Megkapja a kimosott ruhákat, ő hazaviszi és kivasalja.
Nálunk nem 5 perc a mosás. Kiszedni a cuccot a szennyesből, kifordítgatni, átnézni, hogy vannak-e makacsabb foltok, ezt bedörzsölni, előáztatni. A zoknikkal ugyanez, szintén kifordítani, bedörzsölni. Szín szerint szétválogatni, van aki a babaruhát pl. külön is mossa. Sokáig tert kiteregetni és igen, foglalja a helyet, kerülgetni kell stb. Párolog, penészedik a lakás.
Itt nem a felnőtt ruhák a macerásnak, hanem a kicsi zokni, bugyik.
Egy teli szennyest, 3-4 adagnyi ruhát kimosni, kiteregetni, kivasalni, összepárosítani stb. nem 5 perc. Én látok benne lehetőséget.
Köszönöm a válaszod
Nem kötözködésből kérdezem :Nem lenne kényelmesebb ha ezt más csinálná és neked már csak el kéne pakolnod? Mert nyilván a szolgáltatás része a mosás, szárítás és vasalás. A szekrénybe én nem pakolom be. Tehát nem lenne keveredés. Addig is mással foglakozhatnál, más házimunkát végezhetnél, vagy alhatnál, pihenhetnél te is a gyerekeiddel (nem írtad milyen korúak). Szóval csak arra akartam rámutatni, hogy ezzel csak egy terhet veszek le a megrendelő válláról. :)
Köszönöm 23as.
Kiegészítettél engem ezzel a válasszal. Jó érveket hoztál fel a vállalkozásom mellett. A későbbiekben ezekre is tudok hivatkozni, ha meghírdetem magam.:)
Remélem mások is lesznek így vele és akár külön-külön is igénybe veszik.
nyilván minden az ár kérdése. Nyilván ha túl olcsó, akkor rengeteg megrendelőd lesz.
A kérdező itt nem az otthon üldögélő, sorozatokat bámuló nőkre gondolt ám, hanem azokra, akiknek nincs idejük, mert dolgoznak! Nálunk 3 gyerek van, alig érem utol magam, annyi munka van mindig. Én szívesen átadnám másnak ezt a részét. Vasalni pedig akkor is kell!
Teregethetsz te bárhogy, de a mosásnál, centrizésnél a pamut akkor is gyűrődik! Igényes, ápolt ember vasalt holmiban jár! Bár ha otthon üldögélsz, lehet neked úgy is jó.
Németországban dolgoztam egy hotelban szobalányként. Az ott dolgozó recepciós hölgyhöz jártam heti 1x 2-3 órát. Felporszívóztam, felmostam, fürdőszobát takarítottam egy kb 60 nm-es lakásban és elvasaltam a férje ingeit (nem kellett tökéletesre, kb 15 darabot). 15 eurós órabért fizetett és ha ott voltam 2,5 órát, akkor már hármat fizetett ki.
A barátnőm egy egyedülálló 40-es nőtől hozza el minden héten a kimosott ruháit vasalni. Elhozza tőle egyik nap, másik nap vasalva visszaviszi. Ruhamennyiségtől függetlenül 40 euro/alkalom.
Nyilván nem lehet a két országot összehasonlítani. Felénk ennek nagy 'divatja' van. De itt is inkább a házvezetőnő a kelendőbb, aki több mindent csinál.
Nálunk elég sok idöt vesz el a mosás, vasalás, pedig van szárítógép és csak a mososzobában száradnak ruhák, szóval nincs útban. 2 gyerek van (3 éves és 3 hetes), nagy a haz (több fürdöböl, gyerekszobákból, mososzobai szennyestartóból kell összeszedni a ruhákat), foltot áztatni ha kell, az összes babaruhát, ingeket, blúzokat, ruhákat vasalni kell, különben nem szép. Az ilyen holmikat nem is szabad szárítógépbe tenni, illetve akkor még inkább vasalni kell öket. A pamut polókk bugyik, zoknik, ágynemük, törölközök vannak jól meg a szárítógépben. Szóval heti több óra vasalás, egy nagyobb adag ruha összehajtogatása akár 20 perc islehet, aztán 3 szekrénybe szépen visszapakolni se 2 perc. Szóval nem értem, akinek 5-10 perc az egész az mire gondol. Nálunk átlag napi fél óra tuti foglalkozok a mosással, plusz heti 1-2 óra vasalás.
Ettölfüggetlenül nekem is a ruháimmal kapcsolatos dolog lenne az utolsó, amit màsra biznék. Van takarítónöm, heti egyszer 4 órára jön és alaposan kitakarít. Így nekem van idöm a mosásra, vasalásra és a gyerekekre. Nyilván így is kell takarítanom nekem is, de csak 1-1 gyors porszívózás vagy fürdö áttörlés, szóval nagy segítség a takarítónö munkája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!