Meztelenkedhetünk családba (n)?
"meSZtelenkedni" :D :D
Én is bejárkáltam anyukámhoz, mikor fürdött, ő szerette, ha míg fürdik, felolvasok neki. Így oldottuk meg az olvasás gyakorlás leckét, mikor kisiskolás voltam, aztán úgy maradt :) Anya a mai napig öltözködik előttem, de én is nő vagyok, és az öcsém előtt nem. Apukám az öcsém előtt sem. Én max a húgom előtt, ha nagyon muszáj, de általában nem muszáj :) Szerintem ez személyfüggő is. Én is szégyellősebb vagyok, szerintem én vinném a pizsimet magammal a fürdőszobába. A párom előtt meztelenkedek csak.
"Ha az emberek természetes állapota a meztelenség lenne, úgy születnének."
- Oscar Wilde -
Szóval normális családban nem gond a meztelenség. Prűdéknél igen, aztán lesznek az önbizalomhiányos gyerekek, akik nem fogják tudni elfogadni a testüket és emiatt mindenféle komplexuasaik lesznek.
Szóval nem kell mutogatni magát senkinek, de ha meglátjuk egymást, nem csinálunk belőle ügyet.
Én a családomban, csak a testvérem előtt vagyok képes meztelenül lenni, és csak őt is vagyok képes látni. A szüleimet nem is akarnám látni meztelenül.
Én viszont biztos úgy fogom nevelni a gyerekeimez, hogy otthon, nyugodtan lehetmeztelenül előttünk és mi is előttük.
Szerintem attól függ ki hogyan áll hozzá. Van akit megvisel a jelenség és nyomot hagy benne, van akit nem zavar. Nem vagyunk egyformák.
Nálunk anyám amikor csak tehette, meztelenül flangált a házban egész kicsi koromtól fogva így volt addig, amíg el nem költöztem. Nem mondanám, hogy viszolyogtam vagy zavart volna, de én direktben nem mászkálok a gyerekek előtt ruha nélkül. Max ha egyszer egyszer bejönnek a fürdőszobába vagy látnak épp öltözködés közben abból nem csinálok nagy ügyet.
"Van akit megvisel a jelenség és nyomot hagy benne"
A gyerek azt tanulja meg, amit a szülei csinálnak, mondanak, ahogy viselkednek. Nem visel meg és nem traumatizál senkit egy meztelen test, ha a környezet szerint ez normális. A probléma akkor van, ha valami nem egészséges történik. Akkor hagy nyomot. De aki nem mutogatásból vagy perverzióból, hanem a világ legtermészetesebb dolgaként mozog így otthon, abból trauma nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!