Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érv még mindig a "Mert...

Miért érv még mindig a "Mert ha ügyvéd lesz. "?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor látom, mikor egy névre kérdeznek rá anyukák, hogy a különlegesebb nevek esetén gyakori a "Mi lesz, ha ügyvéd lesz, ilyen névvel ki fogja komolyan venni?"

Nem értem. Mire ezek a gyerekek odajutnak, hogy munkába álljanak, hivatást válasszanak, tele lesz a világ különleges nevű emberekkel, ez lesz a megszokott, hiszen ma minden második baba (hasra ütés) kap valami extrém nevet. Miben gátolna egy ma született babát a Manó név például húsz év múlva? Ki szólná lesz? Nátán? Vagy Titán?

2019. okt. 4. 13:22
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
24%

30!

Már ma is minden második embernek különleges neve van. Az én nagyszüleid korosztálya -90 felettiek lennének ha meg elnenek- Béla, József, Teréz és Eva típusú nevet visel. A szüleim korosztályaban megjelent illetve gyakoribba vált a Krisztína, Tímea, Ervin, Balazs. Az én korosztályomban Viktor , Daniél, Nikolett és Alexandra van több. Minden korosztály új neveket tálal, azokból lesz több. Semmi gond nincs ezzel.

2019. okt. 5. 10:43
 32/37 anonim ***** válasza:
21%

30:

Mensa tag vagyok, 143-as IQ-val. Unintelligensnek semmiképp sem nevezhető ember létemre különleges neve van a gyerekeimnek (a férjem nem magyar állampolgár, így a lehetőségeink tárháza végtelen volt névadásnál). Egyik nevük sem adható ebben az országban még magyaros írásmóddal sem. Nem azért kapták, mert én azt gondolom, hogy majd ettől lesznek különlegesek, mert nem, a személyiségüktől lesznek azok. Egyszerűen túl láttam és túl is akartam látni a Hannán és a Bencén mivel erre van igényem és nem sajnáltam az időt a hosszas kutatómunkára a témában. Világéletemben viszolyogtam a közhelyektől és a tömegesen alkalmazott dolgoktól, nem fogok soha beállni a sorba akkor sem ha majd azok akik ott állnak mind fröcsögnek rám, hadd tegyék, sosem érdekelt a sekélyes véleményük. Az általánosítás és a külső / név alapján való ítélkezés az igazi bizonyítványa az unintelligenciának nem az, hogy milyen nevet ad valaki. :)

2019. okt. 5. 13:53
 33/37 anonim ***** válasza:
74%
Most direkt csináljátok, hogy nem értitek, amit írok, vagy tényleg nem értitek? Nyilván nem azokra a nevekre gondoltam, amik amúgy normálisak, csak egy-egy időszakban nem olyan gyakoriak. Én sem szeretném, ha úgy hívnák a gyerekemet, mint minden második embert, és nem értem, miért kell úgy tenni, mintha csak tucatnevek lennének a világon, meg extra-különleges, külföldi, komondhatatlan, nem tudom fiú-e vagy lány-nevek. Kismillió normális név van, ami nem gyakori, de mindenki számára érthető és normális.
2019. okt. 5. 15:57
 34/37 anonim ***** válasza:
38%

33!

Amit most te nem normálisnak tartasz, az egyszer teljesen hétköznapi lesz. Valamikor a Krisztína is őrületesen hangzó név volt. Ma meg már teljesen hétköznapi. Nyilván van pár, ami sose lesz mindennapos, pl Orália, de azért a használatban lévő, valóban adott nevek túlnyomó többsége nem iylen. Az meg, hogy kinek mi tetszik, szubjektív. Szerintem pl az Éva szörnyű ronda név, nem is értem, hogy tetszhet valakinek. Ezzel szemben a Melizand szerintem gyönyörű. A többség viszont fordítva gondolja. Na és? Az én gyerekem nem lesz Eva, az övéké meg nem lesz Melizand. Aztan ha felnonek a gyerekek es nem tetszik a nevuk, majd megváltoztatják. De kb 1000% , hoyg Eva hamarabb valtoztat nevet, mint Melizand.

2019. okt. 5. 17:31
 35/37 anonim ***** válasza:
73%

Ilyenkor mindig túloznak az emberek ezzel a dologgal, hogy egyszer a Krisztina volt őrületes...nem, nem volt őrületes, csak kevésbé gyakori, ezáltal különleges. Csak hogy példát mondjak, uralkodott Krisztina királynő a 17. században, valamint nem egy Habsburg-főhercegnő neve is Krisztina volt. HOgy az "életből" hozzak példát, a férjem nagymamája is Krisztina volt, valamikor a 30-as években született. Nem volt őrületes név, csak ritka. Ugy, mint ma az Emerencia, Hilda, és társai, ami dédmamáink korában meglehetősen gyakori volt, ma meg csak egyszerűen ritka.

Szóval továbbra is azt gondolom, hogy nem értik az emberek a különbséget...

2019. okt. 7. 09:07
 36/37 anonim ***** válasza:
48%

Utolsó!

Miksa és Lipót nevű uralkodó is volt, mégse egy hétköznapi név egyik se. Taksony fejedelemről is biztos hallottál, ugye. Habsburg Klemencia nevű királynéja volt.

Továbbra is az a különleges név, amit adott időszakban ritkán adnak. Ha holnap minden masodik gyerek neve Hupika lenne, máris nem lenne különleges.

2019. okt. 7. 09:57
 37/37 anonim ***** válasza:
56%

Tényleg nem érezni a különbséget a Lipót és a Melizand között? Mert akkor nem tudom, hogy magyarázzam el...

de ez nyilván nézőpont kérdése, maradjunk annyiban. Valakinek lehet a Lipót, de felőlem akár a Krisztina is extrém név. Szerintem ezek bizony hétköznapi nevek, csak némelyik most pont nem gyakori. Az említett Lipót és Miksa nyilván gyakoribb volt a Habsburg-korban, de egyes országokban most is teljesen hétköznapi nevek (ugye a Miksa nemzetközi Maximilian, a Lipót meg Leopold). A Taksonnyal meg csak azért van problémánk, mert a takonyra emlékeztet minket.

Ja, egyébként abból, hogy azt írtam, a Krisztina régen is használatos volt (tehát nem volt a múltban sem "extrém" név, ahogy egy válaszoló írta), nem következik logikusan az, hogy szerintem az összes királyi név hétköznapi...egyszerűen nincs benne logika, mert sehol sem írtam ilyet.

Számomra a "hülye nevek" nem itt kezdődnek. Például a kérdező által említett neveket sem sorolnám egy kategóriába. A Nátánnal semmi baj nincs (ez "nemzetköziül" Nathaniel, Nathan, szerintem teljesen oké), viszont a Titán és a Manó már számomra furcsa. Nyilván az is nagy szerepet játszik, hogy beszélő nevekről van szó, ezeket általában véve nem szeretem.

2019. okt. 8. 09:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!