Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érv még mindig a "Mert...

Miért érv még mindig a "Mert ha ügyvéd lesz. "?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor látom, mikor egy névre kérdeznek rá anyukák, hogy a különlegesebb nevek esetén gyakori a "Mi lesz, ha ügyvéd lesz, ilyen névvel ki fogja komolyan venni?"

Nem értem. Mire ezek a gyerekek odajutnak, hogy munkába álljanak, hivatást válasszanak, tele lesz a világ különleges nevű emberekkel, ez lesz a megszokott, hiszen ma minden második baba (hasra ütés) kap valami extrém nevet. Miben gátolna egy ma született babát a Manó név például húsz év múlva? Ki szólná lesz? Nátán? Vagy Titán?

2019. okt. 4. 13:22
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
61%

Még SOHA nem választottam se orvost, se ügyvédet a keresztneve alapján...

Tök igazad van, mire felnőnek, tele lesz a világ Zselykékkel, most miért csodálkozna rajta bárki is, hogy az egyik Zselyke pont fogorvos lett, egy másik meg cégvezető...?

2019. okt. 4. 14:24
 12/37 anonim ***** válasza:
67%

9

Khm ...

Angelina Jolie egy exdrogos, meztelenül is szereplő színésznő, aki nem tekinthető elegánsnak vagy értelmiséginek, a "pénze van" sem ide tartozó kategória.

Az, hogy az ismerősöd hogyan nevezi el a kutyáját, semmire nem indok, hiszen senki nem tiltotta meg neki, azt sem, hogy királynak hívja akár, attól még sem te, sem az ismerősöd, sem annak a kutyája nem lesz elegáns, értelmiségi ember.

Zara Tindall? Jajj, mami ... Zara Anne Elizabeth Tindallra gondolsz? Aki 3 elegáns nevet visel? A Zara nem "eléggé divatos", hanem óhéber/perzsa eredetű név, melynek jelentése fényesség, hercegnő. Arról nem ők tehetnek, hogy bizonyos kultúrkörben divattá vált a nevük. Számos Bözsi nevű parasztasszony meg Mária nevű munkásnő is volt korábban, s már bőven Erzsébet uralkodott az angol trónon.

Erzsébet, és nem Fanni vagy Rozi.

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Rosszul lenni pedig jogodban áll, ez semmin nem változtat.

2019. okt. 4. 14:42
 13/37 anonim ***** válasza:
18%
Jólvan, utolsó most jól megmondtad! Bizonygasd csak tovább milyen felszínes megmondóember vagy ezzel a nagy tudással, részemről lezártam a vitát egy ilyen korlátolt emberrel. További szép napot! ☺️
2019. okt. 4. 14:58
 14/37 anonim ***** válasza:
71%

9es!

Nagyon rossz peldakat hoztal fel (szerintem is), mert tudod, mi Magyarorszagon elunk, nem Angliaban.

Nem fejtem ki jobban, talan magadtol is rajossz a miertre...

2019. okt. 4. 15:09
 15/37 anonim ***** válasza:
97%
Miért pl. egy Bence kivel különb ? Azt az is tucat név. Egyébként én Kitti névvel vagyok orvos. Soha senki nem szólt be érte, pedig szüleimnek ezt jósolták a sok rosszindulatú, maradi ember. Egyébként én az én kislányom Mira és kicsit sem érdekel ki mit szól hozzá. Egyik mérnök barátunk Lili.
2019. okt. 4. 15:27
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Még valami. Régebben olyan nevek is felháborítónak számítottak, mint pl. a Nóra, Attila.
2019. okt. 4. 15:29
 17/37 anonim ***** válasza:
39%
84% úristen de egy borzasztoan nagy kirakatember lehetsz :ddd Nekem nagyon tetszik a Mária de jaj volt ezzel a névvel nemesember én ezt nem adhatom mert en csak egy szegény átlagember vagyok hogy fogok kinezni nemesi nevvel suzukival, a grofnonek sokkal jobban all ez e nev. :// Na ne nevettess már te gyökér. Mindenki adja azt a nevet ami tetsuik neki ettől szép és változatos a világ. amikorra ezek a gyerkek felnőnek az ilyen barmok mint ez a válaszolo is kihalnak vagy legalabbis senkit nem fog érdekelni “nemesi” vélemenyük. Ennyi erovel meg ma mar nem arisztokratak vannak hanem gazdagok és nem gazdagok abban igaza volt valamelyik valaszolónak hogy a mai kb egyetlen valóban nemesi család mint a brit királynő pereputtya ugyanazt a nevet preferálja mint az átlagember tehat nem szarmazas kerdese az izles. Majd Zoeka leszolja Benettet hogy de gaz neve van inkabb Emilit választom ügyvédemül, persze. Szerencsére ugy latom hogy jelenleg egy sokkal elfogadóbb generáció nő fel mint ezek a ratarti szerencsetlenek.
2019. okt. 4. 15:49
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön elek. Nálunk az ember keresztneve kb sehol nem szerepel, csak a kezdőbetűje. Nevek pedig vannak olyanok, hogy azt se tudom, fiú e vagy lány, pláne, hogy több olyan is van, ami uniszex. Pl Guus. Na, ő lehet fiúk is, lány is. De a kedvenceim a ketbetus nevek. Mert olyan is van. Pl Yt, Ko, Ro. Ennél már csak a becézett nevek jobbak, méghozzá a kicsinyítős becéző nevek, simán anyakönyvezve, keresztneként. Pl Dientje, Klaartje. De a kutyát nem érdekli, pláne nem ha orvost/ugyvedet/akárkit keres. Mi a jó ebb közé van a névének ahhoz, hogy mi a foglalkozása valakinek?
2019. okt. 4. 15:58
 19/37 anonim ***** válasza:
23%

Ja, mert Ráhelből meg Lottiból(Orbán-Garancsi) aztán érződik az értelmiségi befolyásos családi háttér.

Az a helyzet, hogy divatnevet/különleges nevet kaphat értelmiségi család is, ahogy a sarki romának is lehet Erzsébet nevű gyereke.

Nem mindenki tartja a hagyományt, ráadásul sokszor bevett nevek( mint a Manós példa) beúsznak a köztudatban cuki különlegesként, és felkapják, a többségnek meg kerekedik a szeme, hogy hádde milyen név már.

Én választok név alapján is szakembert, de megjelenés alapján inkább. Pont most volt egy doktorált pszichológustól cikk az indexen és odaégett gumibabának nézett ki a nő.

Ha a neve is különc lett volna, akkor teljesen hiteltelen lenne a szememben, így meg csak félig az, hogy normális neve van.

Egyébként én hiszek a név teremtő erejében, nem pont így, hanem hangzás alapján. Szerintem ha durva, kemény magánhangzók vannak a névben, az hatással van a személyiség fejlődésére, ahogy az is, milyen hatások érik vele az embert. Ha mindenki kineveti, vagy ha sokan dicsérik éveken át, az pozitívan vagy negatívan befolyásolhatja az embert.

Az én nevem alliterál, mindenkinek tetszett(szerintem nem túl kreatív) mindig, én is ki vagyok vele békülve.

2019. okt. 4. 16:10
 20/37 anonim ***** válasza:
83%
2es vagyok. Kérdező akkor most a divatnevekre akartál kérdezni vagy az extrém nevekre? Mert a Lili, Mira, Kitti, Zselyke és társai nem extrém és nem különleges nevek, teljesen szokványosak. Számomra a Szorin, Vetúriusz, Ciprián, Klamidia, Orália ...az extrém nevek. Legyek maradi felfogású, de egyértelmű, hogy ezek a nevek miért hátrányosak.
2019. okt. 4. 16:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!