Miért érv még mindig a "Mert ha ügyvéd lesz. "?
Nagyon sokszor látom, mikor egy névre kérdeznek rá anyukák, hogy a különlegesebb nevek esetén gyakori a "Mi lesz, ha ügyvéd lesz, ilyen névvel ki fogja komolyan venni?"
Nem értem. Mire ezek a gyerekek odajutnak, hogy munkába álljanak, hivatást válasszanak, tele lesz a világ különleges nevű emberekkel, ez lesz a megszokott, hiszen ma minden második baba (hasra ütés) kap valami extrém nevet. Miben gátolna egy ma született babát a Manó név például húsz év múlva? Ki szólná lesz? Nátán? Vagy Titán?
Még SOHA nem választottam se orvost, se ügyvédet a keresztneve alapján...
Tök igazad van, mire felnőnek, tele lesz a világ Zselykékkel, most miért csodálkozna rajta bárki is, hogy az egyik Zselyke pont fogorvos lett, egy másik meg cégvezető...?
9
Khm ...
Angelina Jolie egy exdrogos, meztelenül is szereplő színésznő, aki nem tekinthető elegánsnak vagy értelmiséginek, a "pénze van" sem ide tartozó kategória.
Az, hogy az ismerősöd hogyan nevezi el a kutyáját, semmire nem indok, hiszen senki nem tiltotta meg neki, azt sem, hogy királynak hívja akár, attól még sem te, sem az ismerősöd, sem annak a kutyája nem lesz elegáns, értelmiségi ember.
Zara Tindall? Jajj, mami ... Zara Anne Elizabeth Tindallra gondolsz? Aki 3 elegáns nevet visel? A Zara nem "eléggé divatos", hanem óhéber/perzsa eredetű név, melynek jelentése fényesség, hercegnő. Arról nem ők tehetnek, hogy bizonyos kultúrkörben divattá vált a nevük. Számos Bözsi nevű parasztasszony meg Mária nevű munkásnő is volt korábban, s már bőven Erzsébet uralkodott az angol trónon.
Erzsébet, és nem Fanni vagy Rozi.
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Rosszul lenni pedig jogodban áll, ez semmin nem változtat.
9es!
Nagyon rossz peldakat hoztal fel (szerintem is), mert tudod, mi Magyarorszagon elunk, nem Angliaban.
Nem fejtem ki jobban, talan magadtol is rajossz a miertre...
Ja, mert Ráhelből meg Lottiból(Orbán-Garancsi) aztán érződik az értelmiségi befolyásos családi háttér.
Az a helyzet, hogy divatnevet/különleges nevet kaphat értelmiségi család is, ahogy a sarki romának is lehet Erzsébet nevű gyereke.
Nem mindenki tartja a hagyományt, ráadásul sokszor bevett nevek( mint a Manós példa) beúsznak a köztudatban cuki különlegesként, és felkapják, a többségnek meg kerekedik a szeme, hogy hádde milyen név már.
Én választok név alapján is szakembert, de megjelenés alapján inkább. Pont most volt egy doktorált pszichológustól cikk az indexen és odaégett gumibabának nézett ki a nő.
Ha a neve is különc lett volna, akkor teljesen hiteltelen lenne a szememben, így meg csak félig az, hogy normális neve van.
Egyébként én hiszek a név teremtő erejében, nem pont így, hanem hangzás alapján. Szerintem ha durva, kemény magánhangzók vannak a névben, az hatással van a személyiség fejlődésére, ahogy az is, milyen hatások érik vele az embert. Ha mindenki kineveti, vagy ha sokan dicsérik éveken át, az pozitívan vagy negatívan befolyásolhatja az embert.
Az én nevem alliterál, mindenkinek tetszett(szerintem nem túl kreatív) mindig, én is ki vagyok vele békülve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!