Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érv még mindig a "Mert...

Miért érv még mindig a "Mert ha ügyvéd lesz. "?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor látom, mikor egy névre kérdeznek rá anyukák, hogy a különlegesebb nevek esetén gyakori a "Mi lesz, ha ügyvéd lesz, ilyen névvel ki fogja komolyan venni?"

Nem értem. Mire ezek a gyerekek odajutnak, hogy munkába álljanak, hivatást válasszanak, tele lesz a világ különleges nevű emberekkel, ez lesz a megszokott, hiszen ma minden második baba (hasra ütés) kap valami extrém nevet. Miben gátolna egy ma született babát a Manó név például húsz év múlva? Ki szólná lesz? Nátán? Vagy Titán?

2019. okt. 4. 13:22
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
83%
Sokaknak vannak ellenérzései a különleges nevekkel szemben. Három embernek kell hogy megfeleljen a választott nev; a gyerek anyjának, apjának és a gyereknek. Ha a gyereknek nem tetszik, nagykorúként simán megváltoztathatja. Ennyi
2019. okt. 4. 13:28
 2/37 anonim ***** válasza:
60%
A környékünkön a legtöbb doktori címmel rendelkezőnek fura vezeték és/vagy keresztneve van. A gyerekes nevek pedig tényleg nem nagyon illenek mondjuk egy főorvoshoz, bíróhoz..ki venné őket komolyan? Te kit választanál ügyvédnek ha egyikről se tudnál semmi hasznos infót, dr.Kovács Mimit vagy dr.Hannl Eudoxiát? Ha kórházba kerülsz melyik orvost választanád? Dr.Német Szuperment vagy dr. Sebész Mátyást? Mi lenne ha az a bizonyos Manó 190 centi magas szupermodell vagy kosaras lenne felnőttként? És Titánka egy nyeszlett, nyüzüge aki ha lelép a padkáról beveri a könyökét?
2019. okt. 4. 13:36
 3/37 anonim ***** válasza:
34%
Én sem értem de mindig lesznek begyepesedett emberek akik nem képesek haladni a korral. Gondolom az ilyen emberek elég felszínesek lehetnek ha egy név alapján megítélik az embert úgyhogy nem is érdemes velük foglalkozni. Az ügyvédi diploma ami az ügyvédet teszi nem egy komolyan hangzó név. Mellesleg lehet akármilyen keresztneve valakinek ha a vezetékneve pl Kövér, Bu zi vagy mondjuk Retkes de igen, csak a keresztnév lehet “kitolás”.
2019. okt. 4. 13:38
 4/37 anonim ***** válasza:
15%
A Borbálás név miatt kérdezed? Én sem szeretem a különleges neveket, de igazad van. A dr. Szabó Borka semmivel sem fog jobban kitűnni, mint a többi Zorka, Zoé, Málna és társai, akkor ezek lesznek a normális nevek..a Borbála pedig olyan lesz, mint most egy Jolán, öreges es ciki. Már most is az, 20 év múlva meg extra gáz lesz.
2019. okt. 4. 13:38
 5/37 anonim ***** válasza:
72%
2es 20 év múlva Medox, Benett és Zoék lesznek az orvosok is.
2019. okt. 4. 13:39
 6/37 anonim ***** válasza:
59%
Manapság olyan már nincs, hogy valakiről semmit nem tudok mert 2 percig tart bármire rákeresni és elolvasni a véleményeket. Az, aki ezt a minimális fáradtságot sem veszi és pusztán név alapján választ egy szakembert vagy szolgáltatást az megérdemli, hogy alaposan befürödjön és ezerszer jobb ügyvéd legyen Mimi mint Eudoxia...
2019. okt. 4. 13:54
 7/37 anonim ***** válasza:
84%

A Manó nem divatos és új név, hanem nagyon is régi, kb. 100 éve volt divatos értelmiségi név.

Nem érted, ugye?

Akkor elmondom: a névtől senki nem lesz "különleges". Nézd meg, hány 30-40 Zsanett, Fanni stb. eladó meg körmös meg aktatologató. Holott 1990-es években ez volt a különleges meg a menő, és a szüleik azt hitték, ezzel különlegessé teszik a gyerekeiket. Ám ahhoz a név kevés.

A név egy dologról tanúskodik: a szociokulturális háttérről. Elegáns, sokadik generációs (!) értelmiségiek vagy az arisztokrata családok sarjai soha nem lesznek Titánok és Medoxok.

Tehát tudható, hogy ki, honnan jön ... és egy körön felül számít, sokat. Ez akkor is tény, ha sokan ismernek eső meg második generációs diplomásokat, akik nem élnek értelmiségi életet vagy netán ők maguk azok.

Másképpen mondva: Albert Eistein soha nem viselt zoknit, öltönyhöz sem. Ám nem attól írta be a nevét a történelembe, a mellesleg teljesen hétköznapi nevével, hogy nem viselt zokni, az különcség, egyénieskedés, semmi. Hanem mert a nevéhez fűződik többek között a relativitáselmélet, tudjuk róla azt is kis pluszt is, hogy nem viselt zoknit.

Persze, lehet boldog ember egy Titán is. De a kérdésed nem erről szólt. Hanem arról, hogy miért fura sokaknak, hogy teljesen hétköznapi tucatemberek kínosan törekednek a feltűnősködésre a "különleges" névvel, amit a teljesen hétköznapi gyereküknek adnak.

S mert megválaszoltam érdemben a kérdésedet,mindenki le fog pontozni, aki magára ismer, így pillanatok alatt nulla százalékos lesz a válaszom, ismerve a gyk. közönségét. Ám ez a tényen nem változtat.

2019. okt. 4. 13:54
 8/37 anonim válasza:
33%
Én nem engednék senkinek nevet, számozva lenne mindenki.
2019. okt. 4. 14:06
 9/37 anonim ***** válasza:
30%

Persze, elegáns, értelmes ember gyermeke nem lesz Medox. Angelina Jolie gyereke Maddox, valószínűleg hatszor akkora karriert fog befutni mint a te elegánsnevű gyereked és már most hatszor gazdagabb nálad. Vagy vegyük a királyi család legújabb tagját, Archie herceget; az ismerősöm csivaváját hívják így, kétségtelenül elegáns, ezek szerint az ismerősöm is royal lenne mert ugyanazt a nevet adta? De vegyük akár a királyi család másik tagját: Zara Tindallt. Jó kis divatos neve van, pont mint a bölcsiben még 3 lakótelepi kislánynak.

Na ennyit a felszínes okosságodról, hogy a név oly sokat elárul valaki családjáról és személyéről. Rosszul vagyok az ilyen felszínes, ítélkező emberektől.

2019. okt. 4. 14:09
 10/37 A kérdező kommentje:
#2, én nem név alapján választok szakembert, hanem ajánlás, tapasztalat, stb alapján. Számomra rettentő fura, ha valaki a neve alapján ignorálja a másikat. Pedig nekem sem az extrém nevek tetszenek, de sosem határozná ez meg a hozzáállásom masokhoz.
2019. okt. 4. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!