Ti nem unatkoztok otthon a gyerek mellett?
10 hónapos a babám.
Főzni 2-3 naponta szoktam csak, minden nap felesleges.. Olyankor a baba ott van velem, nézi mit csinálok, mondom is neki. Takarítani fixen péntek este szoktam mikor a férjem itthon van. Mellette persze lefekvés előtt elmosogatok, letörlök mindent, rendet rakok stb. elég rendmániás vagyok.
A baba 4-kor kel, eszik, de utána még visszaalszik kb 8-ig , de én van hogy már nem tudok visszaaludni. Napközben is alszik kb 10-12 közt meg 16-18 közt is. Este olyan 20.30kor alszik el.
A napközbeni alvásai közben meg reggel néha nem tudok mit csinálni. Tv-t sose szerettem igazán, most sem. Már a telefon/youtube is agyamra megy, maximum utazásokat tervezgetek néha. Tornázni szoktam újabban, de nem mindig van kedvem hozzá, azt nem mindig akarok, de ha szoktam az is 20-40 perc. Olvasni szeretek, szoktam is, de nálam az olyan, hogy 2-3 könyvet elolvasok, utána több hét szünet is kell mire újra van kedvem olvasni.
Szóval sokszor úgy érzem, hogy már nem tudok mit csinálni. Nektek mivel telik a nap?
Bár lenne időm unatkozni 🙏 De azért néha van amikor olyan lesz#rom napot tartok mert egész éjjel nem aludtunk. Azzal csak az a probléma, hogy elszalad a háztartás...
Nekem 1 évesem van mindig mindent szétpakol, széttép, ételt szétdobálja.. Napi 3x porszívózok minimum. Folyton pakolni kell utána. Minden nap főzök amíg alszik. De folyton menne ki.. Ha kimegyünk én a kertet rendezem már amennyire engedi, mert több az utána szaladgálás mert folyton a macskákat kergeti. Ha már nem bírok szaladgálni előre engedem a Goldi kutyusunkat akit imád, és a kutyust sem zavarja ha éppen a farkát próbálja megfogni 😅
Tehát egyáltalán nem unalmas az élet, el sem tudom képzelni másoknak hogy megy több gyerekkel 😅
Unatkozni? Azmiaz?
2 gyerekem van, egy ovis és egy 8 hos baba. Reggel megkávezom, olvasgatok, amíg fel nem kel a pici, aztán elrendezem, főzök neki ebédet(neki minden nap szoktam), játszom vele, most pl kakaoscsigát dobtam össze, kel a tészta, ha épp el van egyedül, olvasgatok, vagy filmezek. Aztán hipphopp 11 óra, kajálunk, összekapom magunkat, es már indulhatunk a nagyért az oviba. Hazajövünk, összebeszélünk, mit jatszunk, vagy takaritunk közösen, kitalaljuk a menüty vqgy amig alszik a pici mesézünk.
Ha apjuk hazaér, akkor főzök valamit, vagy ő süt, akkor ia elvagyunk.
Pörgünk, csaszkálunk, vagy csak kartyazunk, társasozunk, marokkózunk.
A házimunka közös program, a főzes is. A nagy imad segiteni, bepakolni a mosogatogépet, teregetni, elpakolni. Mindig is ilyen volt.
Eszünkbe sem jut unatkozni, valahogy mindig eltöltjük a napokat. A héten pl gesztenyét gyűjtük, hogy hétvégén figurázzunk belőlük. Ha van egy szabad orám, olvasok, vagy sorozatozom, vagy beszélgetek a barátnőmmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!