Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megváltozhat még a véleményem?

Megváltozhat még a véleményem?

Figyelt kérdés

Imádok anyáskodni, szeretem a gyerekeket és pedagógiai pályára készülök. De a saját gyermek kérdéséhez teljesen más a hozzáállásom. Talán az is befolyásol, hogy nagyon rossz gyerekkorom volt és emiatt félek magától az anyaságtól. Amikor férjhez mentem nem gondolkoztunk gyerekvállaláson, mert fiatalok voltunk és várni akartunk pár évet a témával.

Sajnos sokáig betegeskedtem, kórházba kerültem, ezért csúsztam az egyetemmel. Most 25 éves vagyok és a férjem már szeretne gyereket, de én nem tudok erre mit mondani...

A férjem, mint fő kereső, sokat dolgozik, gyakran fáradt és nem segít itthon szinte semmiben, egyedül vezetem a háztartást otthoni munka és az egyetem mellett. Biztos vagyok benne, ha gyerekünk lenne, abban sem segítene és az egész rám szakadna. Jelenleg a tanulásra akarok összpontosítani, na meg összekapni magamat, mert a betegségem fizikailag és mentálisan is kimerít. Ha végzek az egyetemen szeretnék végre normális munkát, hogy anyagilag jobban kijöjjünk. Csak 30 évesen végzek, ha nem csúszok több félévet, minimum 2-3 év, mire összekuporgatjuk a pénzt saját lakásra és utána szeretném egy kicsit még élvezni is az életet, munka után otthon a csendet és nyugalmat.

A férjem szerint kifutunk az időből, ő nem 40 évesen akar apa lenni. Nem tudom mit tegyek, kavarognak a fejemben a gondolatok. Mi van, ha 2-3 év múlva megváltozik a hozzáállásom, felnövök a feladathoz és elönt a vágy, hogy anya legyek? Van erre esély? De mi van, ha még 35 évesen sem akarok majd gyereket és tönkreteszem az életét annak, akit a világon a legjobban szeretek, hiszen ő apa akar lenni.

2019. okt. 2. 00:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A részletes leírásod alapján azt kell mondjam, teljesen jogosak az aggályaid!

Ne vállalj gyereket ebben a kapcsolatban, akkor sem, ha egyébként szeretnél. Ez a férfi semiképpen nem apnak való! Előbb-utóbb borulna a bili, a gyerek meg a te nyakadon marad...

2019. okt. 4. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!