Táppént miből számolnak?
Figyelt kérdés
Az alapbéremből számítják a táppénzt, vagy beleszámít az előző hónapok alapján a jutalék, bónusz stb? Tehát ha van egy x bruttó alapbér, és egy viszonylag magas bruttó bónusz akkor a kettő összeadva és ezeknek az átlaga az alapja a táppénznek, vagy csak az alapbér?2019. szept. 29. 10:55
2/8 anonim válasza:
Alapbérnek az akárhány százaléka
3/8 anonim válasza:
A teljes bruttó fizetésed számít. A jutalom, a túlóra pótlék, a műszakpótlék stb.
4/8 anonim válasza:
Táppénznél az alapbéredet nézik csak természetesen.
5/8 anonim válasza:
A járulékalapot képező jövedelemből.
"A táppénz összegét több tényező befolyásolja, így elsődlegesen az a jövedelem határozza meg, amely után a biztosított pénzbeli egészségbiztosítási járulék megfizetésére kötelezett,"
6/8 anonim válasza:
Vagyis az utolso válaszoló válasza alapján a full bruttó. Bónuszok, jutalmak stb. Ami után adóztál.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is így gondoltam, hogy a teljes bért nézik, minden után adóztam, nem is lenne logikus, ha csak az alapbért néznék. És az hány havi átlag bér, ami alapján számolják a táppénzt?
2019. szept. 29. 17:44
8/8 anonim válasza:
Hu az bonyis. Visszamennek 3 hónapot és az azt megelőző 180 napban nézik az aktív napokat. De erre így egy tb-sen kívül nehezen fog bárki pontos választ adni. Vagy esetleg valaki aki nagyon sokat volt táppénzen és jól utána járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!