Bélférgesség terhesen?
Szia.
Én nyáron jól körbe jártam a témát mert a lányom bélférges lett és a neten mindenhol azt olvastam terhesen nem kezelhető.Én akkor 16 hetes voltam.A lányom vermoxot kapott, szinte azonnal helyretette, én meg csak mostam és fertőtlenítettem
Minden nap ágynemű csere, törölköző csere, ezeket ruhával együtt 60 fokon és mindent vasalni. Ezt kb 3 hétig míg tartott a kúra (3 tabletta 3 egymást kovető nap és 2 hét mulva ismételni)
Közben 1 hónapig minden nap zseblampával figyelgettem a saját székletem is. Terhesen nem akartam kezelni ha nincs mit. Szerencsere nem is kellett.
Egyébként a gyerekorvosunk és egy másik orvos is azt mondta lehet szedni terhesen is, főképp ha már túl van a kismama a 12.héten. de nem törvényszerű, hogy elkaptad.
Fel a fejjel! A tetű is hasonló érzés lesz majd!
2 gyerekes anyuka
És akkor mi van ha ti nem voltatok??? Ettől még se több se kevesebb nem vagy...
A tetüt anno suliban más gyerektől kaptam el, bélférget kiskutyától. A gyerekem meg allatos taborban szedte össze valószínüleg vagy a homokozóban... ehhez nem kell putriban élni. És szerintem burokban sem érdemes...
Ez nem putri kérdése valóban :(
Ma az orvos kB mosolygott a kétségbeesésemen, amikor kérdeztem hol hibáztam? Közölte kB minden második gyermek túl esik ezen. Elég ha a homokozóba belepisil egy macska,kutya stb. Ha esetleg valaki ezzel találkozik és olvassa én nem kaptam gyógyszert terhesen. Fokhagymás ételeket kell ennem, de apukát is kezelni kell attól függetlenül, hogy nála nincs tünet és természetesen a fiamat. Ezen kívül egy válaszadó amit írt szintén hasznos, ágynemű, törölközők stb fertőtlenítése, én az összes játékot fertőtlenítettem és az evőeszközöket is.Szerencsére nem annyira veszélyes, mint amennyire gusztustalan. Még egyszer köszönöm a gyors válaszát mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!